continuity rybníček Terezka
petadvacet let jsem žila v Ruzyni
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Když tady diskutujeme o jazyce, přiznám se, že mě už dlouho dere 'Evy matka', 'táty auto', 'kamarádky pes'. Používá se to tady na parfumanii i v novinových článcích, běžně na internetu. Došlo k nějaké změně pravidel nebo proč to někteří lidi neskloňují?
ja ted docitam a tohle se pouziva na Ceske Sibiri, stejne jako -ejst - musim zamejst mistno
Od samba k narozeninám. Už i v HK umějí pěkný kytice. 
Potěšila mě moc magistra v lékárně, která mi doporučila toto a uchránila mě a mojí mamku s její oslabenou imunitou od nechtěné cesty na pohotovost v dnešní covidové době
https://www.benu.cz/gelitaspon-standard-p-gs-010-80x50x10mm-zelatinova-houba-2ks
Mamka se totiž dnes nechtíc stříhla do malíčku na noze tak, že si způsobila zhruba půlcentimetrovou řeznou ránu. Na tom by nebylo nic tak dramatického, kdyby nebrala už 8 let Warfarin. To fakt klasickým způsobem nezastavíte, ani kdybyste se na hlavu postavili
.
JankaM krásná kytice a všechno nejlepší
Po 14 dnech mam zpatky auto! Takova blbost, ale v tom nasem vystrkove dost podstatna. Jeste ze manzel je ted hodne doma a obcas jsem si mohla vzit to jeho, ale neni to ono. Navic s tim neumim vyjet z garaze (o pul m delsi vehikl a musi se sikovne vytocit) a musim ho pokazde otravovat.
wendulka Zajímavý produkt, píšu si. Někomu, kdo už byl 3x na chirurgii/traumatologii s úrazem při vaření by se to mohlo hodit
a super, ze to u vás dobre dopadlo!
No proto jsem to sem dala
. Je to měkká želatina, takže se dá snadno ulomit potřebná velikost, pořádně přimáčknout, teprve pak přiložit tlakový obvaz a zafixovat.
wendulka To už používám od dětství při krvácení z nosu. Dřív jsem na to hodně trpěla.
Jo, to mi v lékárně říkala, že se to ponejvíc používá na tento problém. Ale u nás v rodině tím nikdy nikdo netrpěl, proto jsem se s tím seznámila poprvé až dnes, že teda záchrana i pro warfariniky.
wendulka hele zastavíš. Ale jde to blbě a trvá to dlouho. A krve jak z vola. ![]()
Jsem šťastná, že jsem se warfarinu zbavila. Asi po dvaceti letech. Strašně svinstvo.
No nevím. Já to zkoušela hodinu přesně podle pokynů a pak už jsem to psychicky nevydržela (krve jak z vola bylo už, když jsem dorazila a máma měla omotanou nohu už prosakujícím starým tričkem, přesvědčená, že to bude stačit
) a raději mazala to zkusit v té lékárně. Asi je to i o štěstí, jak moc má člověk tu krev zrovna ten den naředěnou a jestli si třeba už ten den vzal další dávku, když se mu to stane, což byl zrovna mamky případ
...
wendulka máš pravdu. Mne po více než dvaceti letech a 10mg denně totiž konečně odhalili, ze jsem na W rezistentní. Tak ho uz dva roky neberu a super!
Přes tu dávku jsem byla pořád naredena málo. Ale, z neznámých důvodů, párkrát i moc. Třeba 4,5. A to už jsem se lekla, abych nevytekla. ![]()
Ježišmarjá 10 mg, 4,5
! No tak ještěže ti na to přišli. Mamce INR taky párkrát v minulosti trochu ujelo, no nejvíc snad 3,5. Teď se jí to už delší dobu drží předpisově v rozmezí a to bere jen půlku 3 mg a jednou za tři dny celý. Ale i to bohatě stačí, když se stane nehoda, jak je vidět.
wendulka To už používám od dětství při krvácení z nosu. Dřív jsem na to hodně trpěla.
gelaspon nebo jak se to jmenovalo. Já nosila i do školní lekarnicky svůj, krev z nosu mi tekla furt a furt.
Potrefenáhusa Neee, Gelaspon neeee... on tak divně smrděl, takže kromě krve z nosu mi bylo i hustě špatně od žaludku.
Potrefenáhusa doma rikame gelasponu houbicka do nosu, syn to zdedil bohuzel po mne :(
Nemuzu najit filmove vlakno, ale fakt velkou radost mi udelala miniserie Gambit ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.