marieu Tak u nás to bylo podobné. Tchýni nemám, tchán měl 63, když se narodil starší syn. Hlídal často při nemoci, když jsem musela do práce, ale u nás doma, s navařeným obědem a full servisem, když jsem přišla. Třeba u něj doma nikdy kluci nespali. Moje mamka hlídala podobně, jen ještě s tím, že oběd a dítě jsem musela přivézt, bylo to jen kvůli práci a po práci okamžitě zase vyzvednout.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
U nás starší vnuk spal docela rád a bylo to fajn, ale teď co mají mimino, nechce. Už jsem to myslím psala. Mladší je zvyklý ještě spát v hluboké postýlce a u nás na válendě neusne, pořád šmejdí a leze dolů. Teď ho začnou cvičit na normální postel, tak třeba se to změní.
Dnesna doba fakt asi neprispieva k rodinnym po ociam hlavne to varovanie deti. Tiez ked som mala male deti rodicia nevarovali kebo u nich vtedy byvala sestra s dvomi detmi a my sme ich tam nechceli nechavat uz by to bolo na mamu moc. Niekedy cez prazdniny to klaplo ale zas moje deti nezniesli ze ac u babicky ale svagor ich usmernoval az prilis a tak tam odmietali zostavat. To sa zmenilo az ked sa sestra s rodinou odstahovali ale moje decka uz boli vacsi tak aj samostatni.
preto som rada ze mozme mat vnucata tak er stale bud vsetkych cez vikendy ale o na cely vikend obe deti aby si rodicia oddychli alebo niekam vyrazili aj ked sa smeju ze potom sedia doma a len tak sa poflakuju.
Ono je narocne pracovat a v case volna vyfasovat male deti ked uz nie sme tak mladi. Dva dni uz dost citim. Aj ked vnuk uz ma 9 rokov to je velky frajer a pomocnik
ale mala ma rok a tristvrte a to je kopa energie. Ale sme spolu a to je to podstatne a navyse si myslim ze deti si buduju postoj celkovo ku starym ludom lebo sme tu 4 generacie vratane 82 rocneho otca ktoreho ti dvaja neskutocne “žeru”
aj preto ta namaha a nasledna unava stoji za to ![]()
Pardon za vylev pozeram na maleho v pyzamku ako sa chysta odmetat sneh s dedom. Nestihne ![]()
Janulik03
to je moc hezké
marieu A já bych hlídala, a zase nemám koho![]()
. Moji už dávno dospělí kluci než budou mít děti, jestli vůbec kdy, tak budu mít vousy po kolena a už nebudu mít sil. Škoda, no...
Lenka22
jako jestli si poridi deti ve ctyriceti, muzou tady nekde pak fnukat, ze nehlidam![]()
Janulik03 To je hezke, hlavne vas tatinek si to uzije a urcite mu to vliva kupu energie. U nas je tchyne uz ted taky docela unavena, takze tam jezdi velkamala jednou za mesic na vikend a jeste s tatinkem. Ale ja to beru tak, ze jsem mlada, a proste to dam! (No uprimne vcera jsem hledala, zda nekdo u nas ve meste nehlida deti:-D). S tou psychohygienou je to ale proste tezke no! Sestry moc obtezovat nechci, tam jsem rada, ze k nim chodime na navstevu, v podstate muzeme prijit kdykoliv, I kdyz se jim to treba moc nehodi. Proste kdyz jsou doma, nikdy nereknou ne a ze jim umime rozhodit rodinnou pohodu:-D . Takze ted kdyz je vsude zavreno, je to k nezaplaceni, takze si je nechci moc vycerpat;-)
Já docela hlídám, ale teď od února budu pravidelně. Snacha půjde jednou týdně na půl dne do práce, tak to nějak dáme dohromady s mou prací. Plánují druhý dítě a snacha si profesně nemůže dovolit tak dlouhou pauzu. Vnučka bude mít v březnu rok a je teda docela živý dítě.
Nádherný slnečný deň s obrovskými kopami snehu...![]()

viktorka_od splavu no přesně, pak se budou divit a snahy budou remcat
.
Karja ano ked je moz ost v tejto situacii niekam ist je to na nezaplatenie. Inak istu chvilu som premyslala nad suktomnym varovanim max 5 deti ale je okolo toho tolko predpisov ze som to vzdala. Deti milujem a ked by dom ich mala viac sa spolu zabavia dvor je velky ihrisko sa zdokonali a bolo by to super. No tak nic no
Biely kvet anoooooo
Lenka22
jako jestli si poridi deti ve ctyriceti, muzou tady nekde pak fnukat, ze nehlidam
Se nezavděčíš no, nejdřív jsou babičky zaměstnané, takže na hlídání není čas, pak už jsou na hlídání staré. ![]()
crazydaisy Tak budes v jednom kole teda! Moji kolegyni taky hlidala babicka, urcite ji bylo 65, a hrozne zivy dite. Obcas jsme je videli z kancelare, kdyz nekam jeli busen a ta babicka doslova vlala ve vetru:-D, mne ji bylo chvilkama I dost lito:-D.
Janulik03 Takovehle plany mela tchyne, kdyby vnoucata prisla pozdeji, ale nakonec vidi, ze by to asi nedala.
Pinot Noir nebo si pořídí ještě jedno dítě na stará kolena![]()
Pinot Noir tak ve vsedni den mam sve prace dost, ale o vikendu bych klidne mohla.
Janulik03 nejde to u vas, takova mala skupina? Tady to, myslim, slo, asi do 4 deti? Ale nevim, jestli se to nezměnilo, uz je to par let, co jsem se o to zajimala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.