Janulik03 Jakže, to ses ani jednou nesvezla na sankach? Nevěřím ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Mha to anooooo ale nepiekla som bolo to v rezii deti. My sme sa s krpcami vozili a mojkali.
Janulik03 já to vlastně taky nechápu. U manžela v rodině mají vlastní (ne)komunikaci. Manžel taky o spoustě věcí nemluví a empatii, ve smyslu, že by se něčeho dovtípil a registroval nějaké náznaky, nemá žádnou. Mně to nevadí, když něco chci, říkám to hlasitě a rovnou, často i několikrát, protože on si to do hlavy nebere.
Mirka počujú, vidia, ale samé od seba ich to samozrejme nenapadne.
Asi by som im povedala, že by bolo možno pekné v tejto situácii starým rodičom zavolať, ale netlačila.
Navrch, ak doteraz mali vlažné vzťahy, môžu mať možno aj trochu problém s tým že o čom sa vlastne baviť. V tom prípade si myslím, že najvyšší čas ich naučiť ako sa robí zdvorilostný telefonát, v živote sa im to ešte zíde.
Mha taky dobré.
Mirka já bych to taky asi přehodila na manžela, a to bych řekla i tchýni. Takové situace neumím moc řešit jinak.
slniecko si to velmi pekne napisala . Ano to by mozno bolo riesenie ale takmer dospele uz maju svoj rozum
slniecko společensky obratné jsou dostatečně, ale to je budu opravdu co 14 dní (nebo za jak dlouho vlastně) upomínat, aby jim volaly? Dnes k nim jel manžel v podstatě na otočku, potřebovali vyměnit žárovku, dcera včera přijela domů, mohly obě jet s ním. Jediná, koho to napadlo, jsem byla já. Manžel tu situaci nevnímá (neptala jsem se), jedna dcera se učí, druhá se tu poflakuje. Jak už jsem psala, já se s nimi vídala max 3x do roka. Teď jsem u nich byla od listopadu třikrát a trávím s nimi čas, aby měli nějakou společnost.
Janulik03 Mojkat sa s krpcami.
Musím si půjčit nejake malé dítě. Tak ráda bych si postavila iglu a dělala sněhové svítilny a tak. Takhle jen odmetam![]()
Evaeva Asi se na to celé vykašlu, protože nakonec z toho bude "za dobrotu na žebrotu". Jsem teď na HO, tak mám víc času, ale jakmile se vrátím do práce, budu mých svých starostí nad hlavu. Ale stejně mě to tak nějak mrzí. Bych sem o tom nepsala, kdyby ne.
Mirka a za hovor s manzelem by to nestalo, kdyz te to mrzi?
viktorka_od splavu Jsem zkoušela, celkově o vztahu dcery - prarodiče. Vypadá u toho, jako bych ho týrala, pokývá, něco si zabručí, nanejvýš řekne, že ví a co už teď s tím. Jinak chovat se nebude, natolik ho znám.
Nevidím na připomenutí, že se má zavolat babičce s dědou, nic špatnýho. Tak, jako nám matka musela připomínat, kdy mají prarodiče narozeniny... a ano, i z otcovy strany - ten si to samozřejmě ani nepamatoval a neřešil.
Snad ten telefonát neni taková zátěž
Já taky nečekám zázraky ani na tom Skypu, někdy volám já, někdy zřítelnice... ale vždycky je to podobný: co je ve škole? nic. co volejbal? nic. co jsi dělala o víkendu? už nevim. ![]()
barbucha Jenže ty jsi měla celý život zájem. Těžko to budeš vysvětlovat dospělým, kteří jen ví, že babička a děda existují a skoro nikdy je neviděli. A že si prarodiče najednou vzpomenou, že mají vnoučata, která jsou dospělá, tak já je taky nebudu nijak upomínat, aby jim volali. U nás v tomhle není tlak a ani zájem už ani z jedné strany a klukům se nedivím. Mluvím hlavně o svých rodičích, protože s tchánem mají vztah celkem normální.
Mirka a proč prarodiče prostě vnučkám nezavolají sami? Jak se jim daří, co dělají, jestli nechtějí přijet. Tohleto ukřivděné čekání nebo stížnosti, že by se mohly někdy ozvat. Vždyť můžou udělat to samé...
Jo, me babicka s dedou hlidali a jak se jim to vyplatilo! Na stredni jsem tam chodila obden a na VS pak kazdy vikend, co jsem prijela domu. Proste na caj;-). A to je pritom moje mama nemela moc rada a vubec tam nechodila. Ani to nebyli takovi tI prarodice, jak s nema nekam vyrazis nebo pokecate o zivote, to vubec,oni byli fakt stara skola, navic pak ke stari meli dost tech seniorskych neduhu patricich k veku. Ale pro me to bylo uplne automaticky, ze tam chodim, nikdo mi to nerikal, proste takova automatika. Jeste mame stryce, co zije sam a taky nas mel dost rad, venoval se nam, ja tam ted nejezdim, protoze mam maly deti, ale segry s tema vetsima tam jezdej furt a ja se taky tesim, az to pro ty moje bude schudny tam jet. (No a kdo myslite, ze nam furt rika, ze ho votravujeme a zdrzujeme od prace? - no nase mama!). Proste nekdy asi plati, co davas, to pak dostanes.
žluťásek
Hezky jsi to napsala! Mě tohle taky rozčiluje....
Mirka nie, tak som to nemyslela. Proste raz vysvetliť, v prípade, že by mali nejaký "obsahový problém" pomôcť, a hotovo. Možno sa z času na čas opýtať, ak by im to uniklo z hlavy, ale ako píšem, netlačiť.
Akože napríklad moje decká majú so starými rodičmi dobré vzťahy, k mojej mame by sa podľa mňa kľudne aj nasťahovali (dobre varí a neodháňa od počítača
) za nekovidových čias sú tam skoro denne, ale napríklad zakaždým, keď dostanú vysvečko, tak im pripomeniem, že zavolať starým rodičom, ako dopadli a oni vždy "ahé, jasné vlastne", zabudla/zabudol som
.
A s manželom o tom otvorene hovoriť, nie zachraňovať spôsobom "on tam nechodí, lebo mu to nedopne, tak tam idem ja a takto to dopadne". Nech sa láskavo ide venovať vlastným rodičom on.
Jo a mne udelala radost navsteva ve vynikajicim hladovym oknu! Krasny prostredi, priroda, jidlo dobry, kafe dobry, deti nadseny, ze videj lidi:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.