Já teda jako babička bohužel funguju většinou jen o prázdninách, to tu mívám na dva týdny děti od syna. Přes rok občas tak jednou za dva měsíce víkend - to bylo tedy před koronou - jezdila jsem buď já k nim nebo oni k nám. Prázdniny si užíváme moc, ale já zatím nemám tolik dovolené, abych je tu mohla mít déle. Ale slíbili jsme si, že až půjdu do důchodu, budou tady, jak dlouho budou chtít. Je to s nima prima, děláme výlety, jezdíme po hradech, chodíme do jeskyň, večer dlouho koukáme na hvězdy a hledáme souhvězdí... Oni jsou teda už starší, šest a osm, tak to už jde. Ale bývali tu tak cca od dvou let, aspoň na pár dní, sami. Od dcery jsou holky ještě malý, rok a tři roky, a starší bez mladší tu být sama nechce a mladší ještě nemůže :) to bychom nedali. Ale až budou starší budou tu bývat taky, určitě, možná všichni čtyři, na to se těším. A s nimi zas jedu třeba na týden na dovolenou do Alp, aby si rodiče zalyžovali, anebo došli na večeři, a i u nich jsem bývala tak jednou za dva měsíce na víkend, dokud to šlo. V podstatě z pěti týdnů mé dovolené jsou tři až čtyři věnovány vnoučatům a týden jezdíme na dovolenou s mužem :).Teď se vídáme míň, nahrazuje to Skype. Jak syn, tak dcera jsou od nás přes 150 km, takže bohužel na častější vídání to není (a přiznám se, já mám tolik aktivit svých, že když děcka potřebují hlídat, volají mi hodně dopředu, aby si zabukovali termíny :). Já si je ráda zabukuju a hlídám, ale je fajn to vědět dopředu, protože když mám své plány, tak je samozřejmě taky zruším, pokud je to opravdu potřeba, ale radost mi to nečiní. Prostě potřebuju mít i své víkendy s kamarádkami nebo s mužem. Ale děcka sem jezdí ráda (všechna) a když včera ty mladší holčičky odjížděly, tak to Adélčino: "Babi, mám tě moc láda" mě hladí po duši ještě teď.