Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:29

Pinot Noir já myslím, ze to psala kdysi MPLee ze ve spanku odsavaj rýmu bez probuzení, takže vyuzijou víc obyc odsavacku, to mi taky přišlo už u nás neproveditelný (ale já to ještě nikdy zkouset nemusela, třeba to není tak strasny, jak si představuju)

Online Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 08:53

Potrefenáhusa u nás taky, mají lehké spaní. Ale sprej do nosa je zaživa neproveditelný, a byly situace, kdy mi aspoň ta jedna nosní dírka, protože obě nestihnu, za to vzbuzení stála.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:15

Pinot Noir kapky do nosu nevzbudí do očí jo

Jinak já bych je mohla ve spaní možná i přestěhovat tramvají do Dejvic My míváme spíš opačný problém 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:16

Potrefenáhusa to myslela tu ruční odsávačku, ne? To by šlo. Na vysavač asi ne.

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:33

Myrtila ja jsem kdysi chtela ve spanku ostrihat nehty synovi zrovna prinesenemu z porodnice, uz si zacinal vyrabet skrabance na nose. Probudil se a řval pak v kuse asi 3 dny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:36
Offline Garfie
28534 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:47
Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:51

Evaeva Garfie nastesti se z nej pak stalo hodne a spave miminko pro zacatecniky, jinak bych se asi zblaznila.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:52
Reakce na Pinot Noir:

Myrtila Potrefenáhusa tak u toho stříknutí je samozřejmě vzbudíš, ale sprej už je tam, kde má být

​Tak takhle jsem nad tim nepremyslela

Potrefenáhusa No, o te desetiminutovce jsem se docetla tady, mozna od tebe, a pak jsem to taky nekde dal dohledavala, akorat nase dite spi v tuto dobu lehce, takze se treba vyplizim z postele, ale hybat s nim nemuzu, a pak uplne ultralehce, to uz se vedle nej nemuzu ani pohnout. Ale pomalicku se ten spanek lepsi, nekdy uz vydrzi spat bez buzeni a douspavani i hodinu a pul, zacinali jsme na 20 minutach. 

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 09:58

Kokoska Chudak malej! Ja jsem se ze zacatku strasne bala mu ty nehty ostrihat, v porodnici nam radili, at jim je nechame ze zacatku rust a jenom odlupujem, co se jim ulomi, coz jsem chvili delala, pak strihala, no ale poskrabany byl v obou pripadech stejne strasne. 

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 10:10

Myrtila jo, my máme to dite v první půlce spanku dost kožený, jde i přenést z auta do postele bez probuzení. Já si i ve stejný místnosti zkraje muzu zapnout poměrně hlucnej kavovar. Jednou mi z nej spadla na dlažbu sklenena tlustá piksla s cukrem (nerozbila se) a dite o 2 metry nic. Ale v ty druhy půlce spanku ji probudi i tiše pustena televize ve vedlejsi místnosti 

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 10:12

Myrtila nam k tomu nerekli nic, vubec k nicemu. Syn mel trochu zloutenku a ze by mel byt hodne na svetle jsem se dovedela az od detske sestry, kdyz se prisla na mimino podivat, tenkrat chodily asi 3. den domu na navstevu.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 12:33

Potrefenáhusa Prenest z auta se mi ho uz taky parkrat povedlo, ale vzdycky se vzbudil, jenom pak sel jeste uspat. Kdyz byl mensi, tak jak zhasnul motor, dite otevrelo oci a se spankem byl konec  

Kokoska syn byl taky malicko zlutej, tak mi doktorka pri propousteni z porodnice poradila, at ho davam hodne k oknu na slunicko. Narodil se v listopadu, to rano, kdy jsme sli domu, jeste slunicko svitilo, v poledne se pak zatahlo a znova vylezlo az v pulce ledna  Jak jsem mela za ukol ho na to slunicko davat, tak jsem to sledovala, a fakt u nas bylo 2 mesice v kuse zatazeno  Jinak jsem si taky moc informaci z porodnice neodvezla, byla jsem tam po sekci presne 60 hodin, ani koupani jsem si tam nevyzkousela, doma jsme s muzem koukli na nejake video na youtube a sli jsme ho poprve umyt, az pak zpetne mi dochazelo, jaky to bylo cely takovy divoky. 

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 13:40

Myrtila ono v r. 1982 se clovek moc osvety v nemocnici nedockal, to dite tehdy jeste nebylo u me, poprve jsem ho nahatyho videla az doma. Natoz zkusit si ho vykoupat nebo prebalit, oblikani bylo jeden velkej stres, abych mu neco neulomila. Vtipny bylo, ze nez jsem se vracela z porodnice, prijela k nam moje mama, jako ze pomoct. Mezi dverma jsem ji podavala tu perinku s miminem, ze bych se prezula, a ona Neee, to je strasne malinky, na to ja nemuzu sahat!

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 30. listopadu 2022 22:03

Kokoska To s mamkou je dobry  jinak svoje dite jsem videla poprvy cely nahaty asi 5 minut pred tim, nez prisel pediatr a propustil nas domu  Mela jsem ho v peci akorat 24 h, chtela jsem ho hrdinne poprve u prebaleni i prevlect do cisteho, no ani jsem mu to nestacila zapnout a uz me pakovali  

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 07:29

Myrtila ukázka koupání stejně za moc nestala, sestra jen dite položila do umyvadla, mnohem víc bych ocenila ukázku, jak ho nabalit na ruku a umejt mu zadek pod kohoutem 
strasny bylo to prevlikani z eraru do eraru, jsk na sobě měli několik vrstev sepranyho oblečení, který se špatně pretahovalo přes hlavu, taky jsem se bála, ze tu malou rucicku hned ulomim

v porodnici jsem byla 5 dni a nemám pocit, ze by mě tam nějak zvlášť obohatili o nějaký informace, spis si mě tam nikdo skoro nevsimal, ke konci už jsem to už pocitovala jako velkou ztrátu času 

Offline Kokoska
34880 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:05

Potrefenáhusa v Krci o 4 roky pozdeji uz deti byly u matek, byl to tam myslim prvni rocnik. A delaly jsme vsechno, prave i to myti pod kohoutkem, dost jsem se pri tom o to dite bala

Offline viktorka_od splavu
49290 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:33

Kokoska mne to myti pod kohoutkem prave hrozne pomohlo, jak jsem to uvidela tak mi doslo ze decka jsou nerozbitny omyvatelny a vpoho:-) je fak ze jak si ji sestra prehazovala z jedne ruky do druhe, aby ji umyla ze vsech stran, tak jsem se taky kapku lekla..:-P

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:39

viktorka_od splavu jo, po tomhle byl úplně v klidu muž, když videl, co dělal porodnik s našim ditetem hned po porodu, jak ji jednou rukou obracel tam a zpátky, tak taky říkal, ze jsou asi nerozbitny 

(edit: oni to teda delaj se stovkama dětí dnes a denně, maj to proste už v ruce)

Kokoska to by prave bylo super

Offline continuity
43022 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 08:47

viktorka_od splavu

Nám to řekla PA na předporodním kurzu. Dítě prošlo bez úhony porodními cestami. Běžnou laskavou manipulaci mu nemůžete nic zlomit. 

Moje ségra se bála dítě okoupat, koupal ho manžel skoro tři týdny sám. tak jsem se nějak rozhodla, že se prostě bát nebudu.