Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:12

Pinot Noir A on se tě ani nezeptal? Nebo tě nenapadlo o to požádat? Je jasný, že v takovém případě je to úplně mimo...

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:22

Garfie nas doktorka vzala do péče s podmínkou, že si budeme docházet. Ale máme to kousek dál. 

To má nějakou šanci, když má v péči tři přilehlé ulice na sídlišti. Když to je autobusem 20 minut, tak by toho asi během dne moc nestihla. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:29

Garfie ja jsem treba sehnala nejblizsi detskou doktorku az v jine mestske casti, je to tak 20min cesty mhd, takze ta se me fakt neptala, jestli ma prijet:D ale ani doktori z mistni polikliniky nechodej...

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:34

Renusatko Ja vim, a prave to tak beru. Popravde, ten muj cisar byl takovy ambulantni  ale kdybych si mela vybrat, stejne bych sla znova domu takhle brzo, mam rada svuj klid a vyhovovalo mi probrat to vsechno doma s porodni asistentkou, kterou jsem si predem vybrala sama, akorat mi prijde, ze prave v tomto procesu, kdy ty matky jdou domu takto brzo, jakoby vypadnou z te pece, nebo jak to rict. Proste porodi, behem porodu maji v porodnici veskerou peci, pak prave treba ani jeste nekoji, a uz jdou domu, pediatr resi jenom zdravi ditete, v ordinaci clovek stravi chvilku, ale tech otazek zvlast u prvniho ditete vyvstane asi milion  A proto bych byla pro nejak zautomatizovanou navstevu treba te porodni asistentky doma. 

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:36

Garfie žila jsem v tom, že tahle možnost neexistuje. A myslím, že přetížení pražští lékaři ji ani neberou v úvahu. Jen jsem chtěla říct, že bych uvítala, kdyby se na tu sekci bral trochu ohled. Když uvážím, jaký režim mají lidé po jiných operacích tohoto rozsahu...

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:37

Jinak treba nas na predporodnim kurzu asistentka vyslovne upozornila, ze pri shaneni pediatra casto po telefonu padne otazka, jestli matka vyzaduje navstevu doma, a pokud ano, pediatr ji nevezme. Ze uz domu proste chodit nechteji. Nam to taky vubec nenabizela, jenom se me zeptala, kdy po te sekci chci prijit, jestli hned, nebo az za den, dva, co budeme doma, abych se mohla trochu vzpamatovat. 

Offline Myrtila
5194 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:45

Jeste bych teda chtela dodat, ze asi bohuzel u dost matek hrají roli finance, a treba by si navstevu porodni asistentky doma, kterou si zaplati samy, ani nemohly dovolit. Natoz treba opakovanou. A pritom par dobrych rad na miru te matce by pomohlo predejit treba potizim s kojenim, hojenim zraneni a tak. Treba ta moje porodni asistentka byla jediny clovek, ktery se me zeptal, jestli nemam po porodu potize s inkontinenci, vylucovanim a tak, kolik zen o tom zacne mluvit samo treba u doktora? Proste... tahle sluzba ve zdravotnictvi podle me hodne moc chybi. 

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:50

Potvrzuji, že návštěvy asistentky, se kterou si člověk sedne, jsou dobrý. Tady je to teda automaticky, dokonce se na gymekologii ptají dost dopředu, kdo bude ta asistentka. Tady řeší matku (poporodni poranění),  dítě (ulepený oči, pupík, ..) i péči (jak koupat, jestli přibírá, kojení) a nechodí se pořád k doktorovi. Myslím ze doktor je v 6 týdnech a pak ve 3 měsících. 
Mně teda vyhovovalo i to, že jsem od 30.TT, kdy se začne dělat kontrola po 14 dnech střídala návštěvu u mudr a nechávala chodit asistentku ke mně domu. 
Myslim, že je to takhle pro matku o hodně pohodlnější. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:57

Pinot Noir naše doktorka nabízela, že přijde. Ale já jsem radši dorazila za ní. Měla bych pocit, že nám přišla zkontrolovat být.

O možnosti návštěvy PA na pojišťovnu tu slyším poprvé. Já bych to teda stejně nevyužila. Gynekologa mám taky chlapa, ale sestřička prvorodičkám doporučuje předporodní kurz.

Offline Gatita
8557 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 08:58

Tabea no mne prijde, ze jsme materskou stravili v cekarne u pediatra. Po porodu, v sestinedeli, po sestinedeli, ty prvni mesice jsme porad jezdili k doktorovi, to bylo hrozny cviceni porad se snazit to nejak nacasovat s krmenim, nekam rvat autosedacku.. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:00

Tabea u nás se s novorozencem k doktorovi chodí po příchodu z porodnice a pak taky až v 6 týdnech. Na gyndě jsem byla až po třech měsících:)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:11

MyrtilaJá už vůbec netuším, jak to teď chodí, ale asi co si nezjistíš a nezajistíš, to není. Já byla v porodnici 2002 a 2006. To bylo ještě ty 4 dny. Dělaly tam doktorky a sestry, se kterými jsem předtím pracovala, tak ani neposoudím péči, protože jsem nic nepotřebovala a pokud ano, tak to stejně bylo jiné, v rámci známostí. Po prvním porodu přišla ještě domů dětská doktorka, po druhém mi volala a já jsem jí říkala, že nemusí, tak mi poslala alespoň sestřičku, která si u nás dala akorát kafe a popovídala si se starším synem

Offline Pinot Noir
29641 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:11

Evaeva no, to je ideální stav, ale ookud dítě nepřibírá, tak jsi u doktora pořád. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:16

Pinot Noir jojo, taky jsme chodili častěji 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:18

Renusatko mě v porodnici koupání ukázali a jednou jsem koupala sama. Ale tam je to stejně jiné než doma, koupalo se ve dřezu, podložka byla hned vedle....

Offline Tabea
7887 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:30

Evaeva a na co jsou ty poradny u pediatra? Tam se chodí kdy?

Náš pediatr má i ultrazvuk a kontroluje kyčle.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:40

My ani ve městě pediatra nemáme, jezdíme do sousedního města, navstevy doma nenabízí a zkraje jsme tam kvůli váze taky byli furt v porodnici jsem byla 6 dni i s dnem porodu a co se tyče kojení i předvedení pece o novorozence, tak to fakt byla přehlídka ztracenyho času, to fakt aby se člověk snažil dostat co nejrychlejc domu, aby si někoho soukrome domluvil, já pak měla doma LP z neratovicky nemocnice 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:40

Tabea pokud je vše v pořádku, tak po návratu z porodnice a pak v šesti týdnech, pak asi ve třech měsících, v šesti, v osmi, pak už nevím, pak v roce a půl, ve třech letech,...

Na kyčle se chodí jinam, aspoň jsem ještě neslyšela, že by to dělala i nějaký pediatr. Novorozenec má nárok ještě na nějaké sreeeningy, z krve a pak oči, uši, ledviny (?) a nevím co ještě. Nám to všechno udělali v porodnici před propuštěním.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 09:49

Evaeva ano i ledviny. To mi vadilo asi nejvic, ze v me porodnici neudelali rovnou (byli jsme tam asi 6dni) a pak jsem dostala zadanku do stejne nemocnice (40km od Prahy) a sono delal muj neonatolog, vo syna i propoustel. Prakticky asi tri dny po navratu domu.  Nemit manzela, co nosil sedacku...Ta je asi nejhorsi, to po sekci vazne moc dobre neslo...Kontrolu sve pediatricky jsem posunula na treti tyden, byla jsem do te doby v Praze a jet 100km na otocku jsem zavrhla. Dite bylo ok. Teda ne ze bychom to uplne poznali . Ale pak tech navstev v prvnim roce je hodne, kdyz vezmes ockovani. Vlastne to byl hlavni duvod, proc jsem realne zacala zase ridit. Byly to prvni uplne samostatne cesty autem...Ale obecne mi prijde ze je tech kontrol v ceskem zdravotnictvi proste moc. To je porad neco. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. prosince 2022 10:15

Jos oni ne všude dělají všechno. V Motole! co vím od kamarádek taky nedělají vše. To jsem byla fakt ráda, že nám udělali vše. Dopředu mně nenapadlo to zjišťovat. Tady v Praze je to samozřejmě pohodlnější, všechny kontroly jsem objela sama pěšky nebo mhd, akorát kardio máme na druhé straně, tak to jsme jezdili autem (ještě to bylo v době kovidu)