Kokoska jojo, já byla ten první ročník s mámou na pokoji.
Umývání dítěte nabalené na ruce tam pořád ukazují
Pro mě to novinka nebyla, ale myla jsem je tak furt. Žádný ubrousky nebo perlan.
Kokoska jojo, já byla ten první ročník s mámou na pokoji.
Umývání dítěte nabalené na ruce tam pořád ukazují
Pro mě to novinka nebyla, ale myla jsem je tak furt. Žádný ubrousky nebo perlan.
continuity pro ty první lockdownovy děti žádný predporodni kurzy bohužel nebyly
Zlomit samozrejme asi ne, ale ta správná manipulace mi přijde docela dulezita, no, pomohla jsem si jinak a jinde, ta porodnice v tom byla k nicemu, stejně jak s tím kojením
Evaeva Mně před 19 roky žádné nabalování neukazovali. Možná správně vytušili, že jsem totálně levá a neschopná. Dělala to spolubydlící, už zkušená matka, málem mi vypadly oči z důlků.
Sweet Potato mně to přišlo úplně normální, v prvním těhotenství a po porodu jsem vůbec nechápala, že to někdo dělá jinak nebo že se bojí s dítětem manipulovat. Ty lekce, kdy se to učilo na předporodním kurzu mi přišly hrozně rozvleklé. Až později mi došlo, že je to kvůli malé ségře. Sice jsem jí v životě nepřebalila, ale zřejmě jsem toho odkoukala dost.
Kokoska Co mytí pod kohoutkem, ale v roce 1995 ve FN Brno Bohunice zároveň mydlení dítěte mýdlem, které viselo z kohoutku v takové té plastové síťce! Jak jsem sedávala u holek na novorozeneckým, kam jsem je dle rozpisu musela chodit kojit, tak jsem nevěřícně sledovala, jak těm tvorečkům přejíždějí po těle tou síťkou!
Isca to mi nejak neutkvelo, tak mi to asi neprislo tehdy divny![]()
Takze jak je videt, mimina jsou fakt odolna a vydrzi toho hodne ![]()
My máme pediatra a teda, to jsem zírala, jak si to pidi miminko přehazoval na rukách a přetáčel, když byl u nás na té první návštěvě.
brrr já jsem takhle čuměla i na těch kyčlích, tam ji za nohu nacpal mezi takový destičky, aby se mu nemlela na sonu a ona ani necekla, jen koukala...podle mě vycejtej ten sebejistej pohyb a nebojej se
Isca Tou dobou jsem dělala na Obilňáku na novorozeneckým, ale mýdlo v síťce jsme teda neměli
.
Že jsme ten hmat ukazovali matkám, to si pamatuju, stejně jako bývala přednáška před propustěním, od doktorky a ukázka první pomoci. Během pobytu byl přesný rozpis, kdy se co ukazuje, ale on ten Obilňák byl celkově dost takový "moderní" přístupem, ale ve staré budově. Jen já na tom roomingu moc nepracovala, spíš na nedonošených, u inkubátorů
Jinak moje výhoda pak byla, že jsem takhle děti umývala běžně, protože mi to přišlo pohodlné.
Isca som si to musela prečítať dvakrat, aby som pochopila, ze v sietke neviselo dieta ale mydlo ![]()
Renusatko Tak to to ted na obilnaku dost zkrouhli
kdyz mi prisla sestra predat dite do pece, dostala jsem 5minutovou informacni smrst, ktera pokryla cely zivot ditete vcetne vychovy do sesti let
ale moc uzitecnych informaci jsem se nedozvedela. Dite celou dobu lezelo v postylce, jak ho privezla. Druhy den rano jsem sla domu. Mozna by to bylo jinak mimo covid. Na druhou stranu jsem nejak neocekavala, ze me celkove v te peci nejak vzdelaji v porodnici, mela jsem predporodni kurz (v lockdownu pres zoom) a hned jak jsem prisla domu, mela jsem domluvenou navstevu porodni asistentky, ktera zkontrolovala me i dite a naucila me prakticky u nas doma vsechny ty vychytavky s kojenim, mytim, nosenim a polohovanim.
Myslim si, ze tahle sluzba porodni asistentky doma v te peci hodne chybi, s ditetem se chodi k pediatrovi co chvili, ale resi se hlavne, jestli pribira, na gynekologii se jde jednou po sestinedeli, a jinak ta matka a vsechno, co s novorozencem resi, visi tak nejak ve vzduchoprazdnu, odkazana na google a kamaradky.
Myrtila Ta návštěva porodní asistentky doma je ale normální, nebo ne? Za mnou byla 2x (jen u prvního dítěte teda, druhé zůstalo v nemocnici, to bylo trochu komplikovanější) normálně na pojišťovnu, nešlo o žádný nadstandard.
Garfie No, az po porodu jsem zjistila, ze navsteva na pojistovnu je mozna, gynekolog vypise zadanku (predem) a matka si domluvi asistentku, ktera ma smlouvu s pojistovnou. Nebo potom zpetne nektere pojistovny na navstevu prispivaji, ale treba u te me pojistovny zrovna toto neslo, ani to neslo napasovat na laktacni poradenstvi, prispivala na lahve a odsavacky, ale na poradkyni ne. Ted je to teda uz zase trosku jinak, ono se to snad kazdy rok meni. Ale v podstate, matka si to musi vyzjistit, zaridit a pak pripadne nechat proplatit, ja jsem tim myslela neco uplne automatickeho, jako je treba kontrola na gynekologii po sestinedeli, protoze casto ani ten detsky lekar uz domu na prvni navstevu nechodi.
Myrtila akorát, když ti to gynekolog neřekne, já mám chlapa, toho to podle mě vůbec nenapadlo, tak to hned tak nezjistis.
Ideální by bylo, kdyby chodily automaticky, ale to se neděje
Mne některé věci ukázala kamarádka, co je pediatr z novorozenecké JIP. ta rozkojila i celej svůj pokoj v porodnici. Ale nemá každý to štěstí.
Myrtila continuity Pravda je, že mi o té možnosti řekla kamarádka, normálně jsem té asistence jen zavolala, nic dalšího jsem neřešila. Podruhé mi o té možnosti řekli dokonce v porodnici, ale to zas už nebylo třeba. Taky mám gynekologa chlapa. :-) Ale když jsem se objednávala poprvé k doktorovi, tak se mě ptal, jestli chci přijít, nebo má přijet on. Jenomže to máš těžký, dneska matky vyrazí klidně s novorozencem do supermarketu, tak proč by nemohly k doktorovi. :-)
Garfie no, já bych si cestu k doktorovi čtvrtý den po sekci ráda odpustila. Tu automatickou návštěvu doma bych uvítala, už kvůli sobě. ![]()
continuity kdysi chodily ty detske sestry. Oznamil se na pediatrii prichod z porodnice a oni rekli, kdy prijde. A kdyz jsem byla mimino ja, chodily pry porodni asistentky "koupat", proste taky ukazat co a jak.
Garfie já s dětma po šestinedělí chodila akorát do místní pekárny a výjimečně do sámošky. Do velkých krámů až když už seděly.
Vždy mě točila tchýně, která si půjčila kočárek a prolezla s ním během chrípkové epidemie všechny obchody na sídlišti s argumentem, že venku je zima.
Myrtila Zase to bohužel musíš brát tak, že v té době se v porodnici bylo 5 dní a po císaři 8, takže se toho stíhalo mnohem víc a myslím by každá matka byla raději doma. Zase výhoda byla, že za ty dny už většina kojila a kdo ne, tak už byl převedený na nějakou umělou stravu. Dnes se bežně chodí druhý den domů a to moc edukace asi neudělají. Mimoto, že možností se něco dozvědět, je mnohem víc než když internet nebyl a v tom porodnictví bylo vše pár let novinka, po revoluci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.