slniecko v Thajsku sme isli z vnutrozemia na pobrezie autobusom. Do noteska som si "prekreslila" nazov konecnej destinacie v thajcine, aby som nasla spravny autobus. Asi som vyzerala komicky stojac pred kazdym autobusom a porovnavanim nazvov
. Soferovi sme nerozumeli nic, len sme dufali, ze sme spravne.
Čo vás dnes rozosmialo?
slniecko Jo, někdy jsou ti turisti fakt neomalení. Teď byl nějaký incident, že se někdo choval nevhodně u hlavní císařské svatyně....pořád něco.
Já cestovala po Japonsku taky v době, kdy tady prakticky neexistovaly anglické nápisy, byla to sranda, tehdy jsem musela mít itinerář a orientovala jsem se podle času příjezdu vlaků. Ale to už teď není pravda, anglické nápisy jsou skoro všude, existují applikace, i googl je maximálně nápomocný při hledání spojení. A taxíky jsou hodně drahé a pomalé.
Garfie je pravda, ze bez pruvodkyne bychom asi jeste ted bloudili v tokijskem metru :) Takze trochu to vyuzivani taxiku chapu, ale zas clovek prijde o zazitky. A jestli za tech 12 nebo kolik let pridali anglicke napisy aspon na ty nejhorsi stanice, snad by se to dalo zvladnout. V nejhorsim clovek vyleze jinde nez chtel a zkusi to znovu!
Kokoska Víš co, tak hlavně v Toyku existuje jedna linka, která jezdí pořád dokola, v obou směrech, navíc v 80% ze stejného peronu (ty dva protisměry) a objíždí největší turistické atrakce, anglické nápisy měla už před dvaceti lety. Říkám jí turistická a prvních pět let jsem jinou ani nepoužila. :-)
Garfie Japonosko je teď obrovský hit. Z našeho okolí tam letos jede opravdu hodně lidí. Všechno ten typ, jedu tam, kde to teď frčí. Focení se školačkama! OMG! To se možná taky dočkáme takových fotek. To mi připomnělo, jak se všichni fotili s černouškama a brali to jako obrovskou charitu, když s průvodcem v Keni navštívili školu a rozdali tam české sladkosti
Jeden rok jsem říkala Keni druhé Chorvatsko. Tam jel kdekdo. Bylo vtipný, jak z nich pak byli odobrníci na Afriku a safari. Přitom bydleli v resortech. Kamarádů dcera byla v Keni v nemocnici jako dobrovolnice několik měsíců a tihle turisti ji poučovali, jak to tam chodí.
notna No tak teď je druhé Chorvatsko z Japonska.
Jako je to fakt hrozné, jak úplně vidíš, že to ztrácí původní kouzlo. A cizinci se opravdu někdy chovají úplně neurvale, hlavně Američani. Nejhorší je, že to je taková destinace, kam začínají jezdit pořád znovu a znovu a to znamená, že je čím dál víc turistů i na těch neobvyklých a odlehlých místech....
Garfie tu okruzni si pamatuju, taky jsme ji vyuzili.
Garfie ty davy turistu v proflaklych destinacich jsou zlo, nejn ze vsude do nekoho vrazis, cekas, az si udela selficko, ale prave jak se tomu taky prizpusobuje ta zeme a ztraci svuj osobity raz. Jo, to vloni na syrsko-tureckych hranicich, tam to bylo autenticky azaz,tam si malem v nekterych mistech fotili nas ![]()
V Kolumbii si nas s kamoskou jednou vyfotily deti doopravdy, nejen ze nikdy nevidely Evropany, ony nikdy nevidely zadneho cizince!
Kokoska Haha, to je dobrý! Taky si pamatuju, jak jsme zrušili vyučováni v nějaké díře uprostřed Ghany jen proto, že jsme prošli kolem.
Nebo jak si na mě každý sahal v Togu...A našeho malýho blonďáčka si fotili lidi taky často.
Tady je i vidět, jak se z Japonska pomalu vytrácí i taková ta typická pohostinnost a slušnost, lidi co jsou tu poprvé nebo krátce to nevidí, ale já už to ve srovnání s minulostí cítím.
Garfie neni divu, taky bych se asi na stopadesatyho pridrzlyho Amika nebo uřvanyho Nemce netvarila uplne laskave.
Karja hehe....ale zas je fakt, ze Izraelci sú dost zdieľni, takze to by fakt asi šlo...
Garfie Obkreslené názvy cílové stanice jsme aplikovali v Etiopii taky.
Na zubní klinice mi rentgenoval pusu takovej pěknej, mladej ve věku mého robátka a prý, jestli nejdem těhotná...:D
A jsi? ![]()
Sweet Potato Nejsem těhotná, ani tlustá. Nevím co si myslel.
Kan Nic. Musí se zeptat.
Sweet Potato Moji mame je pres 65 a ptali se ji na plicnim. Mozna by to slo rict jinak nez "tehotna nejste?"
Lamicka to me se spis ptaj, jestli nemam kardiostimulator a vyndavaci zuby ![]()
Kokoska no a me se neptaj na nic! Tuhle mi delali rentgen a zadny dotaz. Ani na tehotenstvi, ani na kardiostimulator, ani na klapacky. Nevim, co si o tom mam myslet.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články