Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:05

continuity aktuálně 20 klientů. 

Z toho 4 plátce DPH, tam mám přehled detailní, na těch dělám v podstatě denně. Zbytek jsou právě klienti od jednoho perfektního balíku dokladů měsíčně po jeden velkej bordel předanej v březnu a makej, i klienty, kde jsem neviděla jediný doklad, jen dostanu excely plné čísel a sestav výkazy. 

Offline notna
9423 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:05

A nejhorší je, když se vám tohle vnitřní nastavení v průběhu života změní. Jste zvyklý pracovat v pohodě na poslední chvíli, pod tlakem, klidně celou noc nespat, pak si dát sprchu a jede se dál. Vždycky se všechno stihlo. A najednou místo svižného pracovního tempa v klidu noci vám začne padat hlava a nemůžete to přeprat. Pak přijde panika, kterou jste dosud nezažili, že nestíháte a blbě to dopadne. Jako fuj! Tenhle přerod byl čirý peklo.

Offline Janulik03
20224 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:06

Kan prídeš prvá, odídeš posledná

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 10:16

Myrtila u nás ve škole byl ten harmonogram asi striktnější. Diplom jsme dělali jeden semestr, postupovalo se tak nějak postupně všichni stejně (samozřejmě se na nikoho nečekalo). Takže se to nijak extra dopředu dodělat nedalo. Ale jak jsem si vždycky myslela, že všechno dělám na poslední chvíli, tak tam jsme teda měli větší borce Zkoušky jsem si naopak rozkládala tak, abych měla pohodu, nějaký oraz mezi nimi. Ale to bylo i tím, že jsem bydlela doma, ne na kolejích. Na zkouškové vzpomínám spíš jako na malé prázdniny (oproti semestru, to je dáno charakterem školy).

Já v tom časovém presu pracuju dobře, nejsme stresař a většinou zachovávám chladnou hlavu. A nevadí mi pracovat v noci (nárazově).

Chodím většinou o pár minut později nebo ve spěchu akorát na čas, muž naopak o deset minut dřív. Při cestování letadlem máme poněkud rozpor, kdy vyrazit Ale nevím, kdy se takhle změnil, nedávno se přiznal, že měl za pozdní příchody na ZŠ napomenutí (já taky)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:22
Reakce na brrr:

Obdivuju všechny, co jsou schopni udělat věci s předstihem. Úplně nenávidím dělání věcí ne za pět dvanáct, ale pět po dvanácté. Vždycky si říkám, že příště takhle už ne a bum, udělám to zas. Se mnou pracovat nějaky chudák, co umí dodržovat termíny a věci si naplánovat, tak se zblázní.

​Já to mám stejně vždycky spousta předsevzetí a pak najednou dopisuju přednášku ve vlaku cestou na konferenci. Ale kolegyně to má úplně naopak, takže mě včera dost pobavila...Mám konferenci v červnu a v říjnu a říkala jsem jí, že teď nemám čas na něco (co počká do prázdnin), protože musím psát příspěvek a ona si myslela, že mluvím o tom říjnu

Ale spolupracujeme spolu bez problémů, přístupy spojíme a míváme společnou práci hotovou tak akorát včas.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:24

Pinot Noir Přesně, souhlasím do puntíku...

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:30

Pinot Noir Díky, náčelníku, že ses mě zastala :-) A přeskakování z klienta na klienta potvrzuji, než se jedna do toho znovu zabere, tak to je to dvojí čas, s piš si to na zakázky pak. A do toho volá třetí klient, který už má přiznání hotové a ASAP potřebuje předběžné výkazy pro banku za první kvartál nového roku.

Online viktorka_od splavu
49269 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:38

ja delam rada veci hned - teda ty, ktere me bavito me pak stve, kdyz maji dodat podklady ti prokrastinatori kteri maji hafo casu, abych pak ja namisto toho ze si tu zabavu uziju, to musela naflakat za odpoledne

no a pak jsou veci, ktere me nebavi... a razem se presouvam na opacny breh

Online brrr
12332 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:45

Mohučanka Pevně stanovené termíny pro investory se mi daří držet, prostě dělám do noci a odevzdávám 23:50. Ale články, atd. to je horší. Vždycky si reknu, že deadline mají všichni stejný, pak je redakce zahlcena, tak to pošlu později Ale takových je nás hodně.

Ad diplomka, volala jsem den před odevzdáním vedoucímu (na chalupu, chudákovi) a domluvili jsme se, že to odevzdám o pět dnů později. Samo, že jsem čtyři dny strávila po hospodách. A největší eso byl jeden můj bývalý kolega, který diplomku nechával na vrátnici nesvázanou v igelitce den před obhajobama.

Offline continuity
43011 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:46

Pinot Noirdíky, no tak tech 4-5 firem, tam člověk udrží přehled a může to řešit průběžně. Neumím si představit víc ani u nas. 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:53

Isca jo, přesně! Úplně trnu, kdy dostanu podobnej požadavek, předání firmy nebo tak něco, protože kromě těch plátců jsem na rok 2025 ještě nesáhla.

Offline continuity
43011 příspěvků moje polička 29. května 2025 10:55

Mohučanka tak zrovna příspěvky na běžné konference si cíleně nechávám na pár dní, týdnů před, abych se na to nemusela připravovat víckrát.

ale ti dva frajeři, kteří přednášeli letos se mnou. Sešli jsme se u stolečku 15 minut před přednáškou a řekli mi, které slajdy jsou moje. Tak tohle je míra improvizace, která mi opravdu nevyhovuje. Jako dovedu to odříkat, že je ten příspěvek slušný průměr ale rozhodně nelze mluvit o perfektní přednášce, ta se musí opravdu natrenovat se vším všudy. A tak to i dopadlo, teď mi přišlo hodnocení - přesný průměr. 

Tak každý má očividně jiné ambice. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. května 2025 11:12

andulka01 muz ted mel slusnou halo akci minuly mesic. Jejich projekt si vybral prezident, ze je navstivi a projede se na polygonu. Firma testuje vozidla, maji vlastni areal v byvalem vojenskem prostoru. No ale nemohl nabizeny termin ale cca o mesic driv. A oni to nemeli zkolaudovane! Takze asi dva pracovni dny predem level panika zahajena. Vsechno klaplo nakonec 

Offline Myrtila
5319 příspěvků moje polička 29. května 2025 11:28

Pinot Noir No, úplně to chápu, mám účetní v nejbližší rodině Říká, že jediné období, kdy měla všechno včas, bylo vloni v říjnu, kdy jsem měla rodit a ona měla hlídat staršího, a klientům řekla, že kdo to donese poslední, tomu to už nezpracuje

Evaeva No, ono hodně záleží na oboru, my jsme dělali věci na diplomku už rok předem, prostě byly vzorky, tak je bylo potřeba zpracovat v laboratoři, a pak sepsat to, to už šlo samo. Odevzdávala jsem dřív a v termínu odevzdání jsem jela na svatební cestu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 11:33

Myrtila ano, určitě záleží. My dělali jeden semestr předdiplom, druhý diplom, který z toho vycházel. Neříkám, že se to nedalo dodělat třeba týden dřív, kdyby člověk hodně tlačil přes ten semestr, tak asi i dva tři. U nás nejsou státnice jako takové, dělá se to v rámci obhajoby, takže tím dřívějším odevzdáním toho moc nezískáš. 

Ale myslím, že jsou dva typy lidí. Já patřím k těm, kteří pod přiměřeným! časovým tlakem pracují efektivněji než bez něj. (V našem oboru navíc den před odevzdáním přibude několik změn, takže ani nedává smysl to mít připravené "v mašličkách". Ale samozřejmě můžeš to mít víceméně hotové nebo taky vůbec. Obvykle se mi neděje ani jedno )

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:02

999 no pockat, ale to ze delas "all the work while crying" neznamena ze odevzdas pozde. Jen mas jinej time management. Ja jsem taky pokazdy odevzdavala a statnicovala vcas, terminy stiham, chodim vcas atd. Jen proste nekdy potrebuju vec nechat brutalne vyhnit a pak zacit pracovat vecer pred a delat na tom celou noc....

continuity ale nikdy bych do toho nenutila ostatni. 

Offline continuity
43011 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:14

711990 no jenže když píše pět lidí 100 strankovy report a jeden frajer to nechává brutálně vyhnít, tak to většinou dopadne tak, že to někdo napíše za něj nebo ty jeho části už nikdo nestihne zrevidovat a podle toho to vypadá. 

Jako měli jsme takové. Když byli v mém týmu, tak jsem s nima udělala rychlý proces a ten stres jsem jim vyrobila já ne až deadline u zákazníka. Blbé bylo, když byly půjčení od sousedů. Neuděláš nic, ale kazí to všem. 

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:36

continuity 

Pokud se domluvíte, že každý svou část dodá do příštího pátku 12:00, tak předpokládám, že 711990 to bude dělat třeba přes noc, ale v ten pátek ve 12:00 bude mít hotovo. A pak si to v čase vyhrazeném pro revizi zrevidujete.

A od ní tady už opakovaně zaznělo, že termíny dodržuje a nikomu jeho práci nenarušuje. Jestli jí vyhovuje víc pracovat ve stresu, a jsou takoví, tak je to její věc. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:40
Reakce na Janulik03:

Kan prídeš prvá, odídeš posledná

​Ale já to tak mám. Na.oslavy chodím přesně a odcházím s muzikantama. Pokaždé mi někdo z nich říká, že mě berou za bedňáka. Oni kolikrát   nejsou schopni si ani zabalit nástroje. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:44

continuity Tohle jsme cvičili snad celou vš, tu práci v týmu a já na konci už byla fakt kráva, protože mě to jejich vyhnívání dost sralo a byla jsem docela efektivní jako v těch donucovacích prostředcích:D:D. Ted už bych do toho nešla ani za nic, nesnáším říkat lidem, co mají dělat, ukolovat je, v životě nemůžu být vedoucí, je mi to uplně jakoby proti srsti.