Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Online viktorka_od splavu
49266 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:48

dzizisketa takhle to ale muzes udelat jen u lidi, ktery mas pod sebou. clovek z jinyho odd. nebo nad tebou ti na to muze akorat tak rict " termin je dany 30.6." a nazdar

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:53

viktorka_od splavu 

Pokud děláš něco dílčího, co pak potřebuješ sjednotit, tak základem je dát deadline na dílčí části odlišný od deadlineu celého projektu

Různí lidi mají holt různé přístupy a předpokládám, že tady nikdo z těch, co dělají věci na poslední chvíli tím nenarušuje práci týmu a kolegů, když jsou v zaměstnání úspěšní a na toto téma jim nikdo nic nevytýká. Jen nechápu, proč jim musí continuity nasazovat psí hlavu na základě historek z její práce.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:53

viktorka_od splavu přesně, já mám nad sebou kolegyni, kterou poslouchám, protože musím a i chci. Když byla dlouhodobě nepřítomná, musela jsem spolupracovat s kolegou a měla jsem jakože nějakou tu vůdčí roli v tom úkolu, ale jinak jsme stejně postavený ve firmě. A on mi klidně na něco řekl, hele to neudělám, tak to skoukni sama, nebo nejlepší bylo " to nebudu dělat v pátek":D:D. Jako reálně mi přidělal dost práce nebo spíš takové jakože zodpovědnosti navíc, vůbec nechápal nějakou kontrolu čtyř očí, prostě matlal. A přesně ten by řekl, hele prezentace je 30.6. tak čus, dáme to dohromady ráno předem. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 29. května 2025 12:57

dzizisketa přesně tak!! 

No, vypínám parfu a jdu na ten příspěvek, červen se blíží

Offline andulka01
12835 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:04

notna jo, taky jsem byla zvyklá na noční šichty, ale stáří prostě neo..š. Ale zrovna včera jsem potřebovala postavit soukromou webovku, začlo mě to bavit a skončila jsem v půl druhý v noci.

A jsem vyhnívač, ale domluvené věci většinou odevzdávám včas, zejména když na nich závisí práce nebo time management někoho dalšího.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 13:27

dzizisketa souhlas. Někdo je efektivnější v tom stresu. Pak jsou i lidi, co si pátek 12:00 vyloží jako sobota 23:30, ale to už je jiná písnička 

49266 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:29

Karja no, tak nejak

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:33

Tak v každým pracovnim týmu jsou posouvači a posírači a šikovný vedoucí s tím umí pracovat. Blbý je, že ti posírači většinou nesnesou kritiku. :D

Offline continuity
43009 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:44

dzizisketa

Já nenasazuji nikomu tady psi hlavu, jen popisuji svoje zkušenosti. Pevně věřím, že to nikdo ze zdejších takto nedělá.

Mimochodem je vidět,že s tím nemáš moc zkušeností:  termín v pátek v poledne, znamená u těchto typů v lepším případě pondělí rano. v tom horsim středa večer a dovetek co se rozcilujes, vždyť termín je až v pátek, máte nato cely den to dát dohromady. uz jsem to z nich škrabadla i ve čtvrtek v pět, když se to odevzdávalo v pátek v 10. O těchto lidech mluvím. Kdo to nedělá, nemusí si to vztahovat na sebe

Offline continuity
43009 příspěvků moje polička 29. května 2025 13:53

viktorka_od splavu no asi tak. 

Offline continuity
43009 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:04

711990 Malenge 

Pokud se vás to nějak dotklo, co tady píšu, tak se omlouvám, věřím,že to neuděláte. Jen já mám těch zkušenosti víc než by bylo zdrávo, úplně se ve mně vaří krev, když na některé lidi vzpomenu.

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:15

711990 Já jsem prostě strukturovaná :-). Nemám to ani proto, že by mě stresovalo, kdybych to dělala na poslední chvíli, ale prostě je úkol, jdu na to a mám to hotový, odškrtnuto :-).

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:18

continuity jako nedotklo, jen mi prijde ze michas dve veci dohromady. Lidi co dodavaj svoji praci pozdeji nez slibili/bylo domluveno a lidi, co tu praci delaj sice na posledni chvili, ale vcas. Vzdyt je prece jedno jestli kdyz mam odvezdat report v patek, tak jestli si ho pripravim ve stredu anebo ve ctvtek v noci, pokud s tim nikoho neomezuju a neobtezuju. Pokud zacnu pozde a nestihnu to, tak je to neco jinyho. Ale o tom jsme nepsaly, naopak. Resilo se tu, ze ten proces pred uspesnym a vcasnym odevzdanim vypada proste pro kazdyho jinak no.

Offline continuity
43009 příspěvků moje polička 29. května 2025 14:38

711990 a co třeba děláte, když uprostřed noci zjistíte,že vám chybí nějaký podklad, potřebujete si něco ujasnit?

Mě ten můj šéf o půlnoci volal domu. 

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:20

continuity Nebo když ti do toho přistane další práce, to se stává nám. Třeba si řeknu, OK, mám tři dny krásný práce a najednou prásk, někdo vstane z mrtvých a posílá s termínem nebo urgentním požadavkem. Předvídat to moc nejde, oni taky neví, kdy se na ně obrátí jejich mateřská společnost, je to takovej proces, co se prostě nařetězí. Takže nerada, nerada na poslední chvíli.

Offline Malenge
4838 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:32

continuity ja do teto diskuze jeste ani nenakoukla, mne se omlouvat nemusis

Offline continuity
43009 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:33

Karja

O tom už ani nemluvím, v jedné práci se mi to dělo tak pravidelně, že jsem měla na to vyblokovany kus kalendare.

Právě proto, že těch vlivu je tolik, tak zjišťují jak to dělají lidé, co to odkládají pořád a stihaji ty termíny. 

Offline continuity
43009 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:35

MalengeJežíš! To jsou ty prášky debilni. Neudrzim ani jméno. 

Mohučanka to byla. 

Pokud se vás to nějak dotklo, co tady píšu, tak se omlouvám, věřím,že to neuděláte. Jen já mám těch zkušenosti víc než by bylo zdrávo, úplně se ve mně vaří krev, když na některé lidi vzpomenu

49266 příspěvků moje polička 29. května 2025 15:49

continuity to mám celý život bez jakýchkoliv prášku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2025 15:52

continuity když to udělám dopředu, tak se ještě třikrát změní požadavky na ten a ten prvekSamozřejmě je potřeba mít podklady, mít to tak nějak rozjeté, ale když to udělám týden předem, můžu si být jistá, že to budu předělávat. To, že se některé věci mění v den odevzdání, je naprosto normální. Já teda v noci pracuju jedině dny předem, odevzdání musí být v nějaký normální čas, třeba v pět odpoledne.

Když se náhodou opravdu něco vyjeví pozdě, holt napíšeš něco jako "bude dořešeno v další fázi". Ale to je specifikum oboru, spoustu věcí zjistíš až v průběhu a nepojedeš kvůli tomu znovu někam do Brna, necháš to na další návštěvu na místě.