999 urcite ne, podle me se to proste lip vyslovuje, nez ř a č za sebou
Čo vás dnes rozosmialo?
999 já jsem z Čech a všichni hořtice. I já. Mám pocit, že jsem to nikdy neslyšela říct správně. Mě to vůbec nejde. ![]()
Potrefenáhusa hořčici vyslovím v pohodě, nijak jinak to neříkám, ale velrybu jen pod pohrůžkou násilí
a že jsem se to s tátou něco natrénovala ![]()
Potrefenáhusa No to taky!
Takže všude, super!
Evaeva "pazl" rika muj muz.
Jinak u nas doma se rikalo jedine "hořtice" a "žlice", vychodni Cechy :)
Aranel pridej si do seznamu "gondolence, gondolovat" ![]()
Dcera mi právě barvitě vylíčila školní historku, studenti mají přísně zakázano mít ve vyučování telefonu, musí být po celou dobu školy zamknuté ve skřínce na chodbě. Jenomže dnes nás míjí tajfun a hrozí různé záplavy a sesuvy půdy, takže vláda posílá na telefon varování, přišly mi asi čtyři během deseti minut. Vydává to strašný a nepřeslechnutelný zvuk.
Takže co se nestalo v hodině historie? Začaly se postupně různě ozývat telefony, jenomže ono to nezvoní dlouho, je to výrazné, ale jen krátké....takže učitel prý přebíhal od jedné lavice ke druhé a snažil se je odhalit a zabavit, sotva někam doběhl, zazvonilo to na opačné straně a celé to vyvrcholilo jeho telefonem
, když to takhle píšu, vůbec to nevyzní, ale komedie to musela být strašná! (a nakonec nezabavil telefon ani jeden).
Garfie
vyzní
Kokoska gondolence
to mi evokuje přehlídku gondol
Moje máma má krasný pravopis. Piše uhledným hůlkovým pismem, pismeno jedno jak druhé. A když mi napiše na lísteček co jí mám koupit, tak tam je : Šumka 20dkg nakrájet. Dělá to tak pořád, už hafo let. Naposledy jsem ji to říkala začátkem léta, že se to píše jinak ale je to marný, za týden to tak má zase. :D
tak my tu šumku normalne jime, stejne jako hořticu. a polífku žicou. ovsem pouze v mluvenem projevu, napsat by me to normalne nenapadlo![]()
Garfie my v rodine nikoho z východních Čech nebo Moravy vůbec nemáme (až teda tatova část z Gemerské Polomy :-) a je to jedine hořtice
ale treba hořčičné semínko bych rekla jedině jako hořčičné semínko, presne, rostlina je hořčice, ale k parku jedine hořtice
Babička rikala tramvaji jedine elektrika, proto mi bylo vzdycky zcela konkrétně jasny, odkud vyletěl čert (plus jsme měli doma ladovy říkadla s obrázkem)
Babička rikala tramvaji jedine elektrika, proto mi bylo vzdycky zcela konkrétně jasny, odkud vyletěl čert (plus jsme měli doma ladovy říkadla s obrázkem)
U nás děda. On byl dokonce opravář těch elektrik ![]()
Tak na hořtici tu má glejt tuším 0zero7 ![]()
Přísahám, že jediný člověk, od kterého jsem kdy naživo slyšela v češtině použít pazl, byla naše učitelka angličtiny
![]()
Aranel Kříkopa!
To říkala moje teta a ještě měla v repertoáru šumku, to jsem úplně nesnášela...
Šu.ku ani napsat nechci, ble.
Rikam si tu pro sebe verlyba a velryba a zni mi to úplně stejne![]()
Potrefenáhusa podle me to tak vyslovujou vsichni, ale pisou pak spravne ne? Neslysela sem nikdy ze by nekdo fakt vyslovoval horcice, totez s verlybou. Žlice uz slyset je rozdilne:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje