Sweet Potato zemáky
Čo vás dnes rozosmialo?
Ale! Co treba CIRGUS nebo CIRGULÁRKA? To rika sambo a ja umiram.
cirgulárka neboli cirgule ![]()
Ale někdy poté, co jsem se odstěhovala, tak naši a bracha začli říkat Gulážová polívka a to se mi teda nelíbí vůbec.
Jinak teda velryba a hořčice.
A pamatam si ako stara mama hovorievala "pallo ti to". Take to Pallo myllo vella umyvalla.
notna taky by turkyni mohla sežrat němkyně ![]()
Pinot Noir myslis erteple? ![]()
notna turkyň a mulina.
V rodné vsi a přilehlém okolí se to stále používá a já to miluju. :)
Pinot Noir Nene. Začíná to na K
Sweet Potato kobzole
Alice7 To znám asi jen z říkanek. Ale je hezky vidět, jak moc byly brambory důležité. Žádná jiná plodina či potravina nemá a neměla tolik jmen.
bram Co je prosím mulina?
Sweet Potato mulina je prasnice, ale používá se to jen na Brněnsku.
Sweet Potato mam tip, ale bojim sa ho napisat :D
dzizisketa Ja bych rekla, ze to je francouzska vyslovnost a kdyz to slovo prevezmes do cestiny, muze se rikat buletyn. Ale volam na pomoc nekoho povolanejsiho pres jazyky Sweet Potato
přiznám se, ze nas advokátní bulletin advokacie jsem v životě neslyšela kohokoliv vyslovovat po francouzsku, byť samozřejmě chápu, ze tak je to nejspise správně, ale zásadně pocestele jako "byletin" a vubec me to v zadnem pripade nepohorsuje, holt asi my advokátní barbaři
Sweet Potato Kokino!! ![]()
Aranel to kokino tu bylo minulej týden, ne? To se nás drží jak hovno košile! ![]()
Přestaňte s kokinem, já vždy dostanu příšernou chuť na kokosové sušenky. ![]()
Sweet Potato mulina je prasnice, ale používá se to jen na Brněnsku.
tyo a ja to vubec neznam!![]()
Aranel Vyhráváš...kokoládové!
Kdyžtak k těm místním názvům je na webu ústavu pro jazyk český taková zajímavá mapa, je tam zaneseno asi 500 výrazů a dost přesně zmapováno, jak se kde vyslovují.
Je to zajímavé, mně vždycky přišlo, že "u nás" se mluví trošku jinak než třeba o pár km vedle, a podle téhle mapy to tak opravdu je, naše ves a pár nejbližších mluví prakticky stejně jako velký region, který je k nám sice blízko, ale jazykově je od nás trochu odříznutý. Kdo ví, jak se to přihodilo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje