design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:33

Kan mimino nevlastním, rošt bude nepolohovací, co bude za dvacet let mě asi úplně netankuje :-) díky

Zu to šikmé čelo je asi super, teď, jak jsem polámaná, by se mi moc hodilo. Ale vystačím s jednoduchým, já zas fandím spoustě polštářům, kterými se na čtení obkládám. Od toho čalounění si slibuju hlavně to zútulnění, zateplení, protože si zbytečně ubíráme prostor tím, jak se odtahujeme od těch studených stran (postel je v rohu, jinak to nejde). A taky se mi líbí, jaký je výběr materiálů a barev.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:40

andulka01 Právě polohovací rošt je super, neopíráš se o to čelo a nastavíš si pozici jak potřebuješ a jak ti momentálně vyhovuje. Za mě je to top vychytávka.

Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:42

Kan polohovací rošt je podle mě pro nemocný a seniory - v "aktivní" manželský posteli nemá co dělat

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:43

RoSa Ále houby, víš co se s tím dá dělat věcí?

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:49

Kan do té doby než budu ze zdravotních důvodů potřebovat elektricky ovládaný polohovací rošt, bych ho nevyužila (vyzkoušeno teď ve špitále). A čelo postele je přece od toho, aby se o něj opíralo :-) a věci se prostě opotřebovávají, dyť tu nebudu na věky

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 08:53

andulka01 Chápu. Jen dodám, že exituje ten rošt i ručně ovládaný, z každé strany hlava/nohy je deset poloh. Každopádně kdyby něco, tak pohyblivé lamely v kovovém rámu.

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 09:03

Kan no a já se právě znám, že bych si to ručně nastavila tak dvakrát a pak nechala v rovině už nafurt. Jakože mám zvlněno, čtu si, chci usnout, tak musim vstát, zrovinovat a teprve lehnout... no to vůbec.

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 09:07

Práve potrebujeme vymeniť rošt v posteli.

Kan vravíš polohovaci? V nemocnici som si ten elektrický veľmi pochvaľovala 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 28. srpna 2025 09:18

Já budu mít jen 140, takže polohovací rošt je beztak pasé. Do postele chodím fakt jen spát

Rošt bude vyklápěcí nahoru, nechala jsem si tam dát i úložný prostor na peřiny, povlečení. Ta barva na fotce je víc růžová, budu mít spíš takovou šedorůžovou, takže ta víc snese

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 21:55

Čelo za postel, to bych potřebovala, teď máme jen zeď.

Co tam máte? Dřevo? Už jsem viděla i knihovnu (nepohodlný myslim) nebo koberec. Jo a taky akrylový obraz, co se trochu loupal do té postele. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 23:03

Mha dřevo, čalouněné panely... možností je spousta 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2025 23:03

Mha co kuchyně?

Offline Sweet Potato
40110 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 09:37

Máme na sešikmeném oblém dřevěném čele čalouněnou část, i po skoro čtvrt století je cajk, ťuk ťuk ťuk. Ale jestli se s ní jednou něco stane, bude to asi na výměnu celé postele.

(Ne, zeď ve skutečnosti neni zelená.)

Offline RoSa
10089 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 09:52

Mám dotaz (asi i na zdejší architektky Evaeva DruI  atd.), jestli s tím má někdo zkušenost, jestli si to lidi dávaj, jestli je to dobrý nebo je to blbost/křáp...:

elektrická přímoohřevná dřezová baterie

nebo tady

Dělá to i Grohe, ty jdou ale do extrému a funguje to jak rychlovarná konvice - to bych mít nemusela, stačila by mi normální teplá voda... hlavně teda, jestli to má pod dřezem ještě nějakou nádobu (Grohe má, asi kvůli tý vysoký teplotě), ráda bych se totiž zbavila toho svýho bojleru, co tam teď mám...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 10:08

Uff, tak jsme konečně vše s truhlářem vymysleli. Šatní skříň bude nakonec v kombinaci zelená-dub, s klasickým otevíráním, jen jsem nakonec ustoupila z bezuchýtkové varianty a bude tam tahle metrová minimalistická dřevěná úchytka. Ta mě nijak neruší a celkově mi do ložnice dobře zapadne. 

Komoda s toaletním stolkem (obojí závěsné) budou pak v kombinaci růžová-dub. 

Na ten stolek jsem fakt zvědavá, budou to takové dva na sebe položené částečně se překrývající se šuplíky, přičemž nad tím, co bude níž, bude ještě taková "ohrádka", kam si budu moct dát kabelku, batoh a tak. Nad tou ohrádku bude ještě ze zdi věšák, kam si budu moct připravit oblečení, nebo pověsit něco roznošenýho. Takže spíš než toaletní to bude takovej prepare stolek

Offline Samantha
3293 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 10:24

Lama_z_Lana Tak tyhle úchytky se mi ale opravdu líbí, skoro bych si nechala udělat nové skříně jen kvůli těm úchytkám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:44

Lama_z_Lana bezúchytkový systém bych si na denně používanou skříň nedala. Tyhle úchytky vypadají skvěle!

A jsem moc zvědavá na ten stolek, doufám, že pak dáš nějakou fotku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:44

RoSa já bohužel vůbec nevím.

Offline DruI
5555 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:20

RoSa Tak takhle integrované v baterii jsem to ještě neviděla, ale předpokládám, že to bude fungovat jako průtokový ohřívač. Ten teda mají naši a je trochu otravné, že z toho jejich vytéká ta teplá voda dost pomalu. Já bych se na zkušenosti s konkrétním výrobkem zeptala někde v kuchyňském studiu.

Offline DruI
5555 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:21

Lama_z_Lana No ale tohle je moc hezká úchytka. Těším se až se s námi podělíš o výsledek :o)