design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 14:16

brrr tyjo, nijak..je to nepravidelný, ten zvuk se trochu změnil. Ale vyloučila jsem barák, je té někde z daleka a zvenčí. 

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 14:55

Lama_z_Lana super kombinace

Offline DruI
5555 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 14:56

Lama_z_Lana Mně se ta růžová postel barevně moc líbí, akorát nemám ráda čalouněné postele a myslím, že budeš mít v ložnici moc hezkou barevnou kombinaci.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:22

Díky

Po loňským roce, kdy jsem z ty barevný kuchyně nakonec couvla na čistě bílou (a bylo to nejlepší rozhodnutí - nežere to nádherný světlo, který v tom pokoji celý den je) sem si řekla, že v ložnivi si barvy můžu dovolit. Jednak ten pokoj je větší a tahle kombinace na mě působí klidným dojmem, což je v tý ložnici žádoucí. 

Offline brrr
12301 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 15:25

Lama_z_Lana Hapvně, jestli tě to už tak moc neruší a uvidíš v zimě.

K téma, růžová není má oblíbená, ale ladí to k sobě.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 16:01
Reakce na Lama_z_Lana:

Kan jo čalouněná. Růžová je moje oblíbená barva. 

​Tak, aspoň si neomlátíš hlavu. :D  Taky nejsem zastáncem čalouněné postele, měli jsme  a zbavili jsme se jí. Ale já to říkala vod začátku! :D

Offline rasaNori
8823 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 20:08

Kan my máme, podedenou, ruzovo zelenou, a já ji upřímně nenávidím. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. srpna 2025 22:05

Lama_z_Lana ten egger dub corbridge prirodny mam doma (ak sa nepletiem). Mam z neho linku, nabytok v kupelni aj velku skrinu v spalni. Podla mna vyzera dobre (samozrejme )

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 10:54

Kan naopak o čalouněné posteli dost uvažuju, máme postel v tmavém a studeném koutě, že by se to trochu zútulnilo. I bych doplnila čalouněné panely na stěnu vedle postele.

Co s ní byl za problém?

Offline notna
9363 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 11:30

andulka01 U čalouněných postelí, pokud jsi zvyklá v posteli sedět a opírat se o čelo, se v místě opěru hlavy to čalounění nějak poškodí. I když si tam dáváš polštář, je ta látka slehlá nebo ošoupaná apod. I na kůži to nechává stopy, jsem už viděla. Ale možná to bylo nekvalitním materiálem, to neposoudím, nikdy to nebyla postel moje.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 11:41

andulka01 pro mě by byl hlavní problém, že čalouněnou neotřeš, postupně se to vždycky ušmudlá, ošuntí. já mám ráda, když jdou věci umejt, zvláště v naší zvířecí domácnosti chlupy všude included

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 11:41

andulka01 notna máme koženou, ale jelikož každý pokus o čtení končí usnutím do dvou minut , nic poškozeného není a postel je stále jako nová. 

Jinak ale souhlasím, že opírání hlavy stopy na čalounění určitě zanechá. 

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 11:43

Máme calunenu posteľ, živý, čistom to penou z DM a vyzerá stále ok. Len to čelo by chcelo mať väčšie, také vyššie.

Lama_z_Lana mne sa tvoja kombinácia farieb páči veľmi. Steny sú biele?

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 12:01

moora no právě ty samety čistím hlavně mokrou utěrkou, i od chlupů a třeba sedačka vypadá celkem ok. Jako je fakt, že s tím bincem, co padá z koček, to u nás nikdy nebude vypadat extra, to už mě přešlo :-)

notna s opotřebením počítám, jde hlavně o náš pocit pohodlí/útulnosti, ložnici nikomu cizímu neukazuju... tak nevim. Představuju si ten sametový manšestr, modrý nebo zelený. Možná zkusím koupit na zkoušku ten nalepovací panel a chvíli se o něj opírat.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 13:14

Možná to někoho překvapí, ale nad vším sem přemýšlela a dost se na to vyptávala

Mám nějakou dobrou a odolnou látku, co půjde době čistit. V posteli nečtu, nežeru, zvíře nemám takže tohle je v pohodě. Do postele chodím čistá

Jo, jako za údržba bude v porovnání s dřevem náročnější, ale jsem s tím v poho. 

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 15:45
Reakce na moora:

andulka01 pro mě by byl hlavní problém, že čalouněnou neotřeš, postupně se to vždycky ušmudlá, ošuntí. já mám ráda, když jdou věci umejt, zvláště v naší zvířecí domácnosti chlupy všude included

​Jo jo... já si chtěla koupit tu boxspring postel, ale pak jsem se podívala jak vypadá sedačka a křeslo - zvlášť po horkým létu kdy se potí i hlava a zůstala jsem u starý s dřevěným čelem, jen dostala novou matraci.

Škoda že taky sedačky nedělaj ze dřeva, moje už mele z posledního... a to čištění je peklo.

Offline Zu
2767 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 15:58

andulka01 já mám tohleto nakloněné čelo a je super, o ošoupání jsem ještě nepřemýšlela, zatím po skoro dvou letech žádné známky nevykazuje.

Minulou postel jsem měla ala samet a psí chlupy- vysavač a mokrý hadr a úplně ok. Já jsem hroznej fanoušek čel, ale měla jsem specifickou představu, která se dala sehnat jen u jednoho výrobce, ale jen to čelo stálo 20 tisíctohle byl risk a kompromis, ale jsem moc spokojená.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2025 16:12

barbucha to se jmenuje lavice, ta sedačka ze dřeva, ne?

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 17:03

Evaeva 

Jo jasně, že bych si v obýváku udělala selskou jizbu, co? A válet se u televize budu na prkně... už bych si vlastně měla zvykat?!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. srpna 2025 20:41
Reakce na andulka01:

Kan naopak o čalouněné posteli dost uvažuju, máme postel v tmavém a studeném koutě, že by se to trochu zútulnilo. I bych doplnila čalouněné panely na stěnu vedle postele.

Co s ní byl za problém?

​Za dvacet let se ta látka ošoupala. Měli jsme polohovací rošty, hlava/nohy a v místech spouštění to bylo vidět. Taky robě jako mimi tomu dal zabrat, protože v nemoci spal mezi a pokud byl hodně zahleněný, házel šavle. To chceš prostě. Dnes máme dubovou, hrkám s roštem nahoru dolů a úplně v pohodě.