999 souhlas. Vůbec jsem to nepochopila. Jako proč?! No a bude to u nás ![]()
design a architektura
999 no tvl![]()
999já už nerozumím ničemu, nejdřív se schválí u metra dvoupatrové domky a na druhou stranu tohle?
Jinak já jsem zastánce toho, že by se v Praze měly stavět mrakodrapy, klidně i v centru, ale musí to být ARCHITEKTURA, ne takový paskvil.Tady je vidět ta strašná nevzdělanost lidí. Těch, co to chtějí postavit, i těch, co to schválili. A ego Davida Černého už se taky mraků dotýká.
999 S mrakodrapy v centru moc nesouzním, nicméně v moderních čtvrtích proč ne. Ale dávat si dobrovolně do životního prostoru "postapo" věci, když je apokalypsa za rohem, mi přijde strašně necitlivý. Úplně vidím, jak z tý siluety vraku maj slabší povahy blbý sny.
Mám z DČ v poslední době dojem, že má těch projektů tak moc, že tam prostě plácne první co ho napadne. Jakže večer před jednáním koukal na Titanic, tak to prodá jakože bezva nápad a klient na skočí, protože přece značka Černý, to přece musí bejt umění, žejo.
edit. Nikde jsem se nedočetla proč zrovna vrak - je k tomu nějaké zůvodnění, báchorka?
999 Tak to je hooodně velkej ko.ot.
999 kdo a jak to bude udrzovat??? Bohajeho, kdyz tohle by se na architekture taky melo zacit urgentne vyucovat.
rasaNori no je to vrak, jakypak udrzovani![]()
andulka01 Developer uvádí, že vrak oceánské lodi má, ztělesňovat téma globálního oteplování, sucha, záplav, tání ledovců, stoupání hladiny moří, které se dotýkají každého z nás.
viktorka_od splavu ty skla z venku myslim. V tehle vysce to nebude zadna legrace, navic ruzne prolamy a podobne no fuj, uplne to vidim:D to se vse dela za uplneho bezvetri, coz taky je problem z casoveho hlediska...
rasaNori Nevím, jestli jsi tam byla, ale doporučuju navštívit. Ten barák je vymyšlený do posledního detailu, včetně různých udělátek pro horolezce, aby se mohl pořád dokola mýt.
https://www.earch.cz/architektura/clanek/gehryho-korab-nad-parizi-fondation-louis-vuitton
rasaNori To se oprší, poroste mechem, místo řas...I stavět to bude určitě krásný, v té firmě dělá stavební dozor můj kamarád, právě na těchto velkých stavbách, no jestli bude tady, to bude nádherná práce splácat ty dvě konstrukce dohromady...
andulka01 No to máš pravdu, nechtěla bych se na to dívat, nejen že je to esteticky hnusný.
Jinak pro představu, ten vrak má být velký jako dvě petřínské rozhledny na sobě.
Doufán, že je to jen taková Tatlinova věž a nikdy se nepostaví.
999 jojo, byla, nicmene ani udelatka nezajisti hladkou udrzbu. Budova FA ČVUT je toho důkazem:D
999 Já už o tom slyšela před celkem dlouhou dobou, akorát to vyznělo, že sám dům bude mít ten tvar, či sklon zanořujícího se Titanicu, byla jsem celkem zvědavá... a ejhle, Černej.
rasaNori nojo, ty mas profesionalni deformaci
mne to prijde akorat hnusny (ten vrak) mrakodrapy se mi libi a myti neresim, to oprsi![]()
viktorka_od splavu neoprší! Nerozumně jsme dali na terasu průhledný polykarbonát, aby nebylo v přilehlé místnosti tma. Chyba, velká chyba! Ve Skotsku, kde prší furt, mají venkovní profiumývače i na obyčejné činžáky.
continuity mam ted v praci otevreny hmotovy navrh zastavby okolo nove stanice metra D Libus a tady jsou, co tak pocitam, domy s vetsinou sedmi a osmi patry, na narozich to roste na 12. Tak neboj, i kolem toho metra vyroste dost velka zastavba.
Makara no ale to je horizontalne, ne? jinak spis zertuju, to muzu akorat tak doma:-)) kazdopadne nemuzu nevpomenout, jak ex cistil snih z takove te strisky nad vchodem, plastove.. lopatou. hlavne ze mu hrozne na jejim vzhledu zalezelo, vybirali jsme to tydny.. sklo nechtel. skrabance jsou tam jiste doposud![]()
Sweet Potato trigema se pred par lety v Cernem vzhledla, udelala si z nej svou hlavni tvar. Proto taky ma to sve muzeum na Lihovaru. Tehdy dokonce vzali v trigeme vsechny rozdelane projekty kancelarim, co ty jejich domy vymyslely a delali na nich roky, a vsechno to stahli pod nove zalozeny architektonicky atelier Cerneho. A odtud se to pak zase outsourcovalo dal, protoze on proste neni architekt ani stavar, takze ten dum fakt nepostavi, ale je od te doby pod vsim podepsany ten jeho atelier.
Takze takhle jejich "vlajkova lod" uz nikoho v oboru neprekvapuje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my