Torrah Moc děkuju, zkusím je poptat. Chtěla bych si nechat 3 křesílka, a ty jsou ke kompletní renovaci, což čtu na jejich webu, že běžně dělají. Pak tu mám set 4 židlí a jídelního stolu, těm budu hledat nový domov. (Nechcete je někdo? Šedesátá léta
)
design a architektura
Torrah To je super pokoj! Ale fakt mě zaujalo to využití, kombinace jídelny a pracovny je neobvyklá! Tam běžne jíte nebo je to jen na nějaké fajnove čaje?
Karja kombinace velmi výhodná! Při práci vyhládne. ![]()
běžně tam jíme, kuchyň je vedle, tam je teda taky stůl a čtyři židle, ale když byly ty vedra, tak jsme rádi obědvali vedle, kde nebyl rozpálený sporák :). A když někdo přijede na návštěvu, tak jíme taky tam, on se ten stůl dá roztáhnout, takže se tam vejde v pohodě až osm lidí.
Torrah Děkuji za odpověď, mně to jen prostě zaujalo, je fakt, že pro návštěvy super, nemusíš řešit, že máš exlozi v kuchyni a tak;-)
Torrah pokoj se mi libi! Zidle vypadaji jako dve, co jsme meli doma u rodicu. Kreslo jsme meli hodne podobne, s plnyma podruckama. U nas v rodine se nabytek bezne dedi, ne vsechno samozrejme, rozebereme si, co se nam libi a hodi. Ja tu mam konferencni stolek (40. leta) po dedovi.
Friga můj muž kdysi koupil ten dům i s nábytkem, tímhle. No a protože nerad vyhazuje věci, co ještě slouží, tak je tu ten nábytek už 120 let. A pořád funkční. Všechno plné dřevo.
Karja je fakt, že když se jí v jídelně, je to prostě pohodlnější. Zvlášť, když si chceme po obědě posedět, pokecat, dát kafe a já nemusím koukat na linku plnou nádobí (i když se snažím všechno hned dávat do myčky, tak to prostě není komplet vše hned, že).
Myrtila jako... nejsou nejlacinější. Nám tedy z toho nábytku zbyly jen kostry, výplety, plnění sedadel, vše nové. Takže to stálo ranec. Ale za mně to byly dobře utracené peníze (jo, dalo by to dohromady takové dvě velmi slušné dovolené, ale co už, že).
Torrah no jasne, proc to vyhazovat, pokud to slouzi a libi se vam. Nasi ty zidle a kreslo taky nechali repasovat, jedna chtela opravit vic, zbytek jen prevazat pruziny a znova ocalounit. My, kdyz jsme se prestehovali sem do domu, tak jsme vetsinu nabytku koupili po bazarech, pekne kusy z dyhovaneho masivu na nozickach, takze se pod tim dobre uklizi psi chlupy. Pohovky tu nechali tchanovi, taky masiv a kozene calouneni, ty jsme si nechali.
Ja doteraz sa vždy nastvem, keď si zmyslin, že po predaji domu babičky tam nechali všetky tie nádherné skrine, stôl s dátumom narodenia ich dcér a krystalove lustre. A tak som o to stála. Už vtedy.
Janulik03 tak to věřím, že mrzí, naprosto tě chápu. Holt někteří lidi prostě nechápou, že i starší věci můžou pořád sloužit dál. Takže vše vyhází a nahradí moderním nábytkem. Nic proti němu, ale do našeho domu se starými dveřmi a kastlovými okny se tenhle prostě hodí líp. Do novostavby bych ho asi taky nedávala, no.
Torrah ono my sa s novými majiteľmi poznáme, sem tam ideme na kávu a navštívime sa navzájom a majú to krásne. Využili všetko, navyše ten starý dom celý oblozili kameňom čo bol v okolí, tak sa tam rada stavím
Torrah Jj, ta renovace stojí ranec, z těch našich taky zbydou jenom kostry, aspoň teda (doufám) nejsou napadené žádným červotočem, nebo tak něčím. Máme dvě šedesátková křesílka s područkami a jedno křeslo, které tipujeme tak na začátek 20. století - dostali jsme ho od strýce, který v něm seděl ve své první práci, a protože bylo pohodlné, putovalo s ním celou jeho pracovní kariéru, pak si ho s sebou vzal domů na důchod, a pak usoudil, že mu doma překáží, tak jsme si ho vzali my ![]()
Myrtila ale stojí to za to, aspoň za mě
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články