design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 30. června 2026 10:04

0zero7 

Tapetu jsem vybrala tuto . Chtěla jsem abstraktní 

A jsem tým široká postel. My na ni spíme i s kocourem.

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 30. června 2026 10:15

Makara to je vtipný! Tu tvou komoru jsem původně planovala taky.  Obývák v malém pokoji, v komoře šatna a u balkonu ložnice. 

Já teď budu chodit do ložnice přes obývali.

Stěnu mezi kuchyni a pokojem jsem chtěla zrušit úplně. Pozvala jsem si i statika.

Šlo by to, ale bylo by to komplikované. Přes stavební úřad, projekt..děs. tak jsem to odpiskala. 

Nevím, jak máte být orientovaný, mně se to prohozeni pokojů hodně vyplatilo.

A co udělat komůrku z toho prostoru v kuchyni,  té chodbicky z předsíně?

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 30. června 2026 10:18

Makara 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. června 2026 11:29

Dadoo do ložnice přes obývák není problém, pokud není v plánu, že by se eventuálně používal jako ložnice při pronájmu.

Jinak ano, otvory (i větší) v nosné stěně udělat jdou, ale musíš mít povolení. My to tu dělali, ale není to nakonec takový problém.

Offline Makara
3632 příspěvků moje polička 30. června 2026 13:04

Dadoo v rodinném bydlení není problém kuchyně za obývákem (máme tak doma - zvětšili jsme koupelnu a využitelnost kuchyně), ale pak to nepronajmeš dvěma "cizím". A my to nechcem na dlouhodobý pronájem, takže pro pár to není až tak zajímavé. Nechtějí se každý rok stěhovat. Studenti jsou/musí být/ flexibilnější. 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 30. června 2026 18:10

Dadoo Ta tapeta je krásná, pusobí jak stěrka.

Janulik03 nebo všichni ostatní. Kde kupujete kusové koberce? Levné. Potřebuju něco dát ke dveřím na terasu na ten letní provoz, dřív jsme měla jen takový metrový kousek typu větší rozhožka, ale provoz se asi nějak zhuštuje, potřebuju něco většího, podlaha dostává docela zabrat. Nemám moc cestu se někde podívat, klidně bych to i objednala nebo apson někam jela na jisto...

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 30. června 2026 18:27

Karja no ja JYSK, IKEA, v kuchyni mám roky biely tkany vlnený koberec, ten periem v kuse, je to nezmar.

To mi pripomenulo, že potrebujem poriešiť niečo na terasu, mám tam kúpeľňovu predložku

Aa chces to von?, je terasa zakrytá? Chces ho dnu, .....

Offline notna
9410 příspěvků moje polička 30. června 2026 18:44

Karja Jysk, Bonami, Ikea

Offline notna
9410 příspěvků moje polička 30. června 2026 18:44

Dadoo Ta tapeta vypadá moc dobře.

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 30. června 2026 18:53

Janulik03 dovnitř, terasa není zakrytá, ale ta jako není zabordelená, ale jak chodíme ze zahrady, tak nosíme hlínu, a hlavně vodu(!!!) a voda není s naší podlahou kámoš. Takže přes leto tam dávám kobereček.....minule se děti rozhodly posedět si v plavkách po koupání na zemi v obýváku se sestřenicí a dát si brambůrky,....no ty bláho. Jdu  asi položit lino:D

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 30. června 2026 18:54

Janulik03 jinak vlněné jsem právě vyřadila, že se nebudou dát vyčistit...takže dají se doma prát, pokud se vejdou do pračky...

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 30. června 2026 19:12

Karja no to ručne tkany koberec, vojde do práčky 

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 30. června 2026 19:14

Karjaúplne mi vypadli tie vaše podlahy. To si kúpili do domu aj decká ,teraz len odsunúť stoličku vyvolá zlý pohľad keď hrknes ale určite sú krásne 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 30. června 2026 21:51

Janulik03

Jo, tak to já nikoho nesikanuju, ale na tu vodu se snažím dávat pozor, ale když si někde otřepe ruce od dřezu, tak mi to taky nevadí, jde o to, aby tam nebyla jako vrstva vody...nebo nenechávám děti malovat na zemi, nebo šoupat velký nábytek..ale třeba modelína Ok, neustále k tomu tavej lepící pistolí....ale možná jsem to blbě pochopila, možná se to má nechat sesednout jako venkovní dřevěný nábytek:D.

Ten koberec je pěkný, kolikrát to tak můžu vyprat než to bude hnusné?

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 30. června 2026 22:21

Karja notna moc vám děkuji. Dcery mi za ní daly pěknou čočku. Prý je to jak plesnive

Ona je i trochu plastická.  Jsou na ní vidět jakoby tahy štětcem.

Ty moje holky jsou někdy tak příšerně konzervativní.. a přitom to není žádná divočina.

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 30. června 2026 22:25

Dadoo A uz ji tam máš?Plíseň není modrá! Ono to bude vypadat jinak než na obrázku. Já zvažují tapetu k dceři, chce mít pokoj jako džungle, ale je otázka jak snadno/nesdnano se to dává dolů. Jinak my jsme dělali štěrku v únoru, už jsem to tady psala, že jako moc se to teda nepovedlo, fakt ten čas a peníze co jsme tomu dali a ten výsledek:D:D:D, to je něco jiného než tapeta, co možná nesedne;-). Právě trochu mi to připomnělo ten tvůj obrázek, možná jsem to měla míchat trochu do modra...

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 30. června 2026 22:27

Karja myslíš koľko praní vydrží? Periem ho týždenne na 40 st a mám ho fakt roky, minimálne 8 rokov

Nevravím že buzerujes, len že je to citlivý materiál 

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 30. června 2026 22:31

Karja jj, už je tam.

A dětských tapet mají spoustu, jen to není úplně levné. Ale malá by určitě měla radost. Píšou tam že tapeta se snadno dostává dolů, bez poškození omítky. Koukni třeba tady

https://grefio.cz/nabidka/fototapety-cs/fototapety-dzungle/

https://grefio.cz/nabidka/do-pokoje/pro-dite/

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 30. června 2026 22:44

Karja 

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 30. června 2026 23:05

Janulik03 Jj, já jsem reagovala na to, že u vašich hlasitě odsunuti židle vyvolá zlý pohled, že to jako vůbec neřeším, navíc škrábance jsou to nejmenší poškození!