design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline RoSa
10137 příspěvků moje polička 30. června 2026 23:12
Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 01. července 2026 07:07

RoSa nooo oni už niečo majú už sa naučili,, že nemôžu stále dávať pozor, či každý narába opatrne, majú dve deti, tí majú kamarátov, ..... 

Ale toto je pekné 

My teda máme drevenú podlahu ale povrch je vytvrdeny, je určená do veľmi namahaneho prostredia, tu len tak neposkriabesw, prežila aj vytecenie vody, to už ale nechcem znovu vyskúšať. Je veľký rozdiel medzi podlahou v dome a schodmi na poschodie, ktoré sú drevené, tie nesú stopy po Elzicke

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 01. července 2026 07:16

Karja no tak ja si doteraz vybavujem, ako malý, asi necelý rok, sedí na gauči, niečo má v ruke, asi rohlík a dcerin sambo mu drží pod bradou ručný vysávač

To tak asi vypovedá o ich prístupe k veciam v domácnosti 

Ale už sa posunuli

Offline Mini
příspěvků moje polička 01. července 2026 12:54

Dadoo já jsem si původně myslela, že je to oškrábaná omítka a říkala si, že super :)

Offline Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 01. července 2026 13:21
Reakce na Dadoo:

Karja notna moc vám děkuji. Dcery mi za ní daly pěknou čočku. Prý je to jak plesnive

Ona je i trochu plastická.  Jsou na ní vidět jakoby tahy štětcem.

Ty moje holky jsou někdy tak příšerně konzervativní.. a přitom to není žádná divočina.

​noooo - my co věnujeme nemálo času, peněz a energie, aby naše zdi takhle nevypadaly přirozeně, bychom taky vybrali nějakou jinou

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 01. července 2026 16:18

Potrefenáhusa No je fakt, že když jsme dodělali tu stěrku, tak nám segra říkala, proč škrabeme omítku už takhle brzo, jestli se nám něco podmáčelo:D:D:D:Hahahaha. 

Offline Dadoo
11665 příspěvků moje polička 01. července 2026 18:53

Mini a to si představ, že naproti na stěně byl kus zdi, který vypadal podobné. Už jsem se těšila, že pokud to bude na téhle dlouhé zdi stejné, určitě to nechám tak, jak se to oskrabe. Jenom penetraci a a nějaké zafixovani a bude to.

Bohužel to neklaplo. A hrozně mě to mrzelo. Moc se mi to líbilo.

Potrefenáhusa tak zo ale zase chápu

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 01. července 2026 19:22

Dadoo To měla doma kamarádka, ve stoletém domečku nechali jako veliký obraz obdélník cca 1,5x2 m původních omítek, které tak lehce seškrábali, takže se tam prolínaly jednotlivé vrstvy, vypadalo to parádně pak to bohužel muselo ustoupit větší rekonstrukci, teď v tom místě mají okno, prý je to moc mrzelo, že se to nepodařilo zachovat. 

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 16:25

V našem domě z roku 1905 bydlel roky švagr s rodinou. Teď se konečně odstěhovali do svého a my tam přecházíme z našeho "výminku". Jeden pokoj jsme udělali vysloveně jako pánský pokoj (manželova pracovna v kombinaci s jídelnou). Je zařízena původním nábytkem z tohoto domu (ten jsme měli uschovaný a nechali židle a sofa znovu vypolstrovat). Není to většinový vkus, asi se vám to ani moc líbit nebude, taky tam ještě nejsou pověšené obrazy, ale nám ten styl toho pokoje vyhovuje. Je to takové... staromódní. Ale funkční a ten nábytek nám bylo líto vyhodit. 

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 16:26

Offline Tak Betty
6123 příspěvků moje polička 06. července 2026 17:08

Torrah mně se pokoj moc líbí .

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 06. července 2026 17:14

Torrah Já bych vyměnila tu stojací lampu :o) Až pověsíte obrazy bude to vypadat pěkně.

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 17:52

DruI stojací lampa je pozůstatek po minulých obyvatelích, ještě jsme se nerozhodli, jakou sem dáme :) půjde pryč. Je jen opřená, ani nemá podstavec. Díky. 

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 17:52

Tak Betty díky

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 06. července 2026 18:00

Torrah mne sa to páči, ladí to k sebe, má to pôvab.

Vidím tam vo váze obrovskú kyticu pivoniek, olejomaľby a nástenný la.pu v štýle lustra. 

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 06. července 2026 18:10

Torrah Mně se to líbí moc a protože tak matně tuším, že jsi asi ze stejného kraje (JM?), tak bych se chtěla zeptat, kde jste si ten nábytek nechali opravit? Mám tu v dílně složené nějaké židle, křesílka a stůl, část půjde pryč, ale část si chci nechat, a bude to potřebovat hloubkovou péči. Zkusila jsem někoho oslovit a čekací doba je minimálně 9 měsíců, to to manžel dřív odveze na skládku, aby přes to nemusel pořád skákat

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 18:24

Janulik03 olejomalby budou, v domě bydlel malíř, takže máme velké obrazy místního kraje. Jen jsou takové tmavé, ale sem se docela hodí. 

Offline Janulik03
20214 příspěvků moje polička 06. července 2026 18:27

Torrah takže teraz musíš dať aj foto s obrazmi

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 18:33

Janulik03 jo, až je pověsíme :) což asi bude chvíli trvat, páč máme spoustu dalších dodělávek

Offline Torrah
3343 příspěvků moje polička 06. července 2026 18:34

Myrtila 

židle, sofa a křeslo nám opravovali Čalounictví Liška

tehdy ještě byli ve středu Brna, teď jsou,koukám, přestěhovaní

Co se týká ostatního nábytku, skříní, prosklených skleníků, ty jsem omyla a pak napustila restaurátorským olejem na dřevo.  

Opravdu hodně ten nábytek prokoukl, po tom oleji.