Prejže roste pomalu…
ten můj se trochu vymkl kontrole…
design a architektura
přesně, zrovna to chci napsat, to bylo jak adela ještě nevečeřela, on když se rozjede, tak roste úplně šíleně
Přesně, já sem ho ještě přesadila
chyba..
jsem se prave rozhodla, ze na ty kytky nebudu tak hodna. to je furt nejakyho dohnojovani, presazovani do vetsich kvetinacu a kdovico jeste a kde pak budu bydlet ja?!
Tak to je!!!!
zrovna ten zamiokulkas se prý vůbec přesazovat nemá dokud nepraskne květináč:-)) mně teda tvoří ty škaredý dlouhý "větve" za světlem:-(
sakra, už mámv košíku jen tak namátkou obrazy asi za 50.000 :D
![]()
kdyz kytky dosahnou neco jako cilovou velikost, uz se presazovat nemusi. staci jednou rocne vymenit vrchni vrstvu hliny v kvetinaci.
prave jsem se na to chtela zeptat, jestli uz od nich neco mas :)
ja to prubezne sonduju, ale nad gaucem mam nakonec velkoformatovou fotku od kamarada fotografa. hodne tihnu k vecem, ke kterym mam nejakej citovej vztah nebo je mam s necim prijemnym spojeny (proto jsem treba ted z dovolene v turecku pritahla lustry, ehm).
To je super. Fotky i plakaty jsou v pohode, kdyz maji pro cloveka nejaky vyznam. U toho ceskeho bilocerneho bytu je krom strasne nucenosti a hrozny spouste blbosti, nehezky i to, ze nicnerikajici "obrazy“ jsou vybrany jenom kvuli barve, vsechno je tam vic na efekt.
Ja mam ke svym kusum taky vztah. Dva obrazy mam od malire, ktereho sleduju, byla jsem i v jeho atelieru. Uz nemam moc misto (tim, ze mam rada velke formaty), ale pritel dobre foti a klidne bych si dala na stenu par cernobilych fotek z nasich cest - fotky z mest, detaily architektury a tak.
to vybírání podle barvy je hrozný.
někdy se mi i líbí nějaké inspirace na insta nebo jinde, ale nakonec zjistím, že to je všechno udělaný tak, že kdybych tam vyměnila obrazy nebo knihy nebo cokoli, co mají sladěno jen vizuálem, a dala tam vlastní, už to nebude ono.
hodně interiérů je navrženo tak, aby se tam nic osobního ani nedalo dát, ani třeba černobílé foto pradědy a prabáby v jednoduchém rámu.
chápu, že někomu je to jedno, ale osobně taky preferuju věci, ke kterým mám vztah, třeba konkrétně fota pradědy a prababi míním zachovat i po rekonstrukci. nebo mám obraz, který maloval nějaký můj vzdálený příbuzný předek, který byl navíc farář :) docela pěkná krajina s krávami. pak nějaké věci, co visely u babičky...sladit interiér, aby se k tomu hodil, a přitom byl ve stylu, který mi vyhovuje, bude chtít asi lepší schopnosti, než mám :/
Jo, to ladeni starych veci s modernimi je hrozne tezky. Ja bych to sama asi neumela. Doma bohuzel zadne rodinne poklady nemam, ale kdyz je to sladene s citem, tak se mi to hodne libi. Ty stare veci musi mit ucel a duvod a nesmi jich byt moc, to pak strasne rychle prejde do stylu vetesnictvi. Ale stare fotky jdou zakomponovat dobre, myslim. Treba si clovek vybere jednoduche drevene ramecky, vsechny stejne, a ty fota do nich zaramuje a posklada na zdi u sebe. A jde i k tomu prave hodit i treba kycovitejsi obraz, ke kteremu ma clovek vztah, taky uz jsem videla stenu s necim takovym a vedle docela moderni obrazy. Ale teda neni to jednoduche, ja bych si taky uplne netroufla bez nejake inspirace.
já bych si hrozně ráda koupila i nějaké obrazy, ale nemám zdání, kde.
mám pár rodinných originálů, pár oblíbených obrázků, nějaké černobílé fotky, portréty....ale brala bych třeba zátiší s květinami nebo naopak něco moderního.
Městská knihovna nabízí možnost zapůjčení obrazů na pobočce Opatov v Artotéce. Četla jsem o tom článek, že si až na jeden rok půjčíte domů obraz na běžnou průkazku. S výběrem i pomůžou. Knihovnice v článku popisovala, že vybírají obrazy i podle barev, aby ladil do interiéru. Myslím, že je to fajn způsob, jak vyzkoušet, co by se mi na zeď hodilo nebo když nemám peníze a chci to mít doma hezké.
Přiznávám, že mě se teď moderní skandi styl líbí, na FB jsou i nějaké skupiny, které sleduji a ač tam lidé vkládají své interiéry jsou všechny jak přes kopírák. Nejhorší jsou právě obrazy. Nejdenou jsem viděla v interiérech různých majitelů stejný černobílý plakát, k tomu ČB fotku Kate Moss a další černobílé plakáty z Nordic Home a podobných shopů. Barevné obrazy má doma zakomponované málokdo a když, tak to působí hrozně nuceně.
Já tedy nemám zrovna co poučovat, protože doma máme hromady barevných obrazů v různých stylech a zkátka sladit květinové zátiší se skandi akvarelovým beranem neumím.
ja myslim, ze se to da. ruzny obrazy muzes sjednotit treba stejnyma uplne jedndoduchyma rameckama (prirodni nebo bile nabarveny drevo) a z obrazu ruznycch velikosti udelat takovou kolaz na stene, klidne v ruznych vyskach a poskladany vedle sebe... nebo muzes nad nejakou nizkou skrin dat bilou listu a na ni ty obrazy oprit, kdyz se okoukaj nebo se nebudou libit, muzes je snadndo vymenit.
uz jsem psala, nad gaucem mam teda velkou cernobilou fotku, original, cca 1,50 na metr, protoze na to misto jde videt primo ode dveri. je to vizualne dost exponovany, takze bych tam ani nic hodne barevnyho nechtela. ale mam jeste jedno misto za jidelnim stolem, je tak trochu za rohem, a tam prave chcu neco vyraznejsiho nebo i kombinaci vice veci, protoze to ten prostor snese.
fotku kate moss bych si teda dom nedala, no ale kazdymu jak je libo, mam zas plakat zpevacky seldy bagcan, to taky nekonvenuje kazdymu ![]()
jeste k tem rameckum: dycky bude vypadat lip, kdyz bude ramecek vetsi nez obraz a obraz bude v pasparte. kdyz je kolem dost volnyho prostoru, tak se prave vedle sebe snesou i rozdilny obrazy, protoze jsou oddeleny tou bilou plochou a nerusi se.
edit: sorac za ty nevyzadany rady, ale zrovna tez zarizuju ![]()
ta pasparta je hodně dobrej tip
Já chci toto

jj, to pak hned vypada uplne jinak... ja si jezdim nechavat vyrezavat na miru.
Já jsem za rady ráda, protože obrazů máme doma fakt hodně a přijde mi, že se stále navyšuje jejich počet. Některé jsou takové zfušované, ale třeba pro manžela mají určitý význam, další malovalo malé kubánské dítě na ulici, scandi berana jsme přivezli z Islandu, do toho na zdi visí rodná chalupa mého prapradědy, hned vedle je zátiší se slunečnicemi, co malovala prababička, prostě x různých obrazů různých rozměrů v různých stylech.
Hrozně se mi líbí kombinace moderního stylu se starožitnými kousky, kdy barevnými prvky jsou právě obrazy. Někdy bych toho chtěla docílit, ale nemám na to vlohy. Navíc asi taky jinak to bude vypadat v paneláku a jinak třeba v malé bývalé továrně, kterou jsem jeden čas chtěla strašně koupit.
no ja si nechavala ramovat akorat teda cena je strasna. a pak jsem o to vsechno nechala exmanzelovi:-/
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY