design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:43

Karja tak jasně, proto to dělám(e)!! (akorát je trošku nešikovný že v tom ročním období kdy je tma od čtyř už nejsem odpoledne schopná vůbec nic dělat, takže dnes jsem třeba měla k obědu chleba se sádlem, protože včera už nepřipadlo v úvahu vařit

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 21:08

viktorka_od splavu já teda klidně odpočívám za plného světla. Já to pološero fakt nerada, to můžu leda tak spát (to i za světla klidně )

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 21:17

Evaeva gratuluju, jsi šťastný člověk

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 21:21

viktorka_od splavu ano, vím:)

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 23:15

Gatita Taky vybirame svetla a ten pocit, ze je vsude vseho hromada, ale vlastne je to dost osklive, mam taky. Muz by chtel mit svetla vyresena uz od nastehovani, takze po 3 letech mame presne 2 lustry a 3 lampy, jinak vsude zarovky  Me to prave vubec nebere, u mych rodicu jsme meli 25 let v obyvaku papirovy lustr z Ikey a ja mela v pokoji misto lampy na stene draty ze zdi jeste na VS, nejak to nebyla priorita, tak jsem na zarovky zvykla. Ale i kdyz bych rada muzi vyhovela a neco mu pomohla vybrat, tak fakt nevim co. Mame drevene stropy, takze dost svetel jsou nastenne lampy, a ty mi prijdou na vybirani jeste horsi nez lustry. Je to vazne bida. 

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 23:21

Jinak pro pobaveni, konecne mame hotovy plot, chtela jsem ho hlavne kvuli tomu, aby pes a dite nechodili do silnice. Takze od prvniho dne pes proleze mezi tyckama a dite si umi otevrit vratka, me asi klepne  S muzem se obvykle na realizaci veci kolem domu shodneme, ale tady byl muj navrh na hustsi tycky a jiny zpusob zavirani vratek odmitnut jako neesteticky, tak ted budem mit pod plotem vodorovnou tyc a u vratek asi provazek na uzel, nebo nevim, co s tim. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 09:50

Myrtila vratka zamkni a plot potahni takovou tou zelenou siti. Nebo siti na slepice :)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 10:16

Nemuzu si vzpomenout na plakaty, co obcas nekdo kupuje. Mam uplne okno. Nejake tipy prosim.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 11:27

Karja viktorka_od splavu Miluju svý stojací, stolní a nástěnný lampy, světelný řetězy :-), centrální světlo rozsvěcím jen na úklid. Dráty se celkem daří poschovávat nebo vést za nábytkem a taky nejsem žádnej uklízecí maniak, mě nějaká pavučinka v rohu pod stolem nerozhodí. Ty ostrůvky světla v pološerým pokoji mi dělaj moc dobře a  nemám ráda ostré bílé LED světlo (hezky žluté žárovky se blbě shání) přes celý prostor. Myslím, že žárovka zůstane jak je, max ji vyměním za nějakou edisonku.

Offline Pinot Noir
29919 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 11:32

andulka01 vidíš to, a mně se zdá, že se nedá sehnat studené bílé světlo. Já to nažloutlé světlo nesnáším a všude jen žárovky warm.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 11:35

Pinot Noir Mam volnou ultracoldwhite (aspoň mě se tak zdá) žárovku do čtecí lampičky :-) Jsem ji s velkou slávou zapla a málem mi to vypálilo oči. Bezzávitová v Hornbachu.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 12:43

andulka01 Je fakt že já jsem u nikoho kdo nevyuziva centrální světlo a má víc malejch nikdy nebyla! Znám to jen z reklamy na Ikeu:-D

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:17

Candance desenio?

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:28

Karja Centrální světlo nemáme v kuchyni, protože je tam kombinace klenby a trámového stropu. Světla jsou nad pracovní plochou a pak na zdech tři nástěnná světla. To centrální vůbec nechybí. Osvětlí to prostor dostatečně jako jedno centrální.

Podle mě je to i příjemnejsi než centrální světlo. Ale těžký na realizaci. V prázdné místnosti mi přišla ta světla rozmístěná dobře. Pak se nainstalovala linka a ostatní nábytek a bylo potřeba rozmístění světel upravit. To chceš, bourat do nových omítek. Byl to opruz.

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:38

moora Zamknuti tu prave neni uplne idealni reseni, no a ten plot... je to manzelem vymazleny dreveny plot v barve oken a oblozeni dilny, vyresi to ta tycka dole, ale myslim, ze estetictejsi by byly ty planky vic nahusto. Je videt, ze ho to taky stve, stal tam a okomentoval to akorat "nemusis rikat, ze jsi to rikala". Tak mlcim a stezuju si akorat tady. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:46

Karja Velkou stojací (typu reflektor) pouštím šikmo nahoru podél zdi nad sedačkou, ta osvětlí půl obýváku a vedle sedačky je stolní lampa, která osvětluje konferenční stolek. Když je návštěva, zapínám ještě světelný řetěz v oknech a v knihovně. Když jsem tam sama, svítím jenom tou stolní.

Offline Janulik03
20296 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 13:50

andulka01 si môj človek, vsade lampicky, stolne, stojace, kable mam pod nabytkom na nozickach. My sme zhanali nejaje svetlo nad jedálenský stol a vtedy som kupila v Ikea taku drevenu zavesnu lampu akoze zatiaľ a visi stale. Ono je to fake svietidlo z nalych drevenych latiek a robi krasny efekt na stenach, akoby sme mali pruhované tapety. A biele svetlo iba v kupelni.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 14:52

Nám architekt při rekonstrukci říkal, když už do něčeho investovat, jako z te vizuální stranky, tak do světel. Že to strašně pozvedne jakýkoliv interiér. A asi měl pravdu. 

Máme kuchyň spojenou s obývákem a nad jídelnim stolem dost výraznej lustr (pokaždy je to první věc, kterou nám návštěva okomentuje). Zbyly světla jsou jednoduchý a hezky se to doplňuje. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 19:58

tenzie No jo, ale kde vybírat? 

Offline Tabea
8139 příspěvků moje polička 03. listopadu 2022 21:36

Evaeva já taky pološero nesnesu. Z osvětlení, které nedělá světlo, jsem běsná.