Karja tak jasně, proto to dělám(e)!!
(akorát je trošku nešikovný že v tom ročním období kdy je tma od čtyř už nejsem odpoledne schopná vůbec nic dělat, takže dnes jsem třeba měla k obědu chleba se sádlem, protože včera už nepřipadlo v úvahu vařit![]()
design a architektura
viktorka_od splavu já teda klidně odpočívám za plného světla. Já to pološero fakt nerada, to můžu leda tak spát (to i za světla klidně
)
Evaeva gratuluju, jsi šťastný člověk
viktorka_od splavu ano, vím:)
Gatita Taky vybirame svetla a ten pocit, ze je vsude vseho hromada, ale vlastne je to dost osklive, mam taky. Muz by chtel mit svetla vyresena uz od nastehovani, takze po 3 letech mame presne 2 lustry a 3 lampy, jinak vsude zarovky
Me to prave vubec nebere, u mych rodicu jsme meli 25 let v obyvaku papirovy lustr z Ikey a ja mela v pokoji misto lampy na stene draty ze zdi jeste na VS, nejak to nebyla priorita, tak jsem na zarovky zvykla. Ale i kdyz bych rada muzi vyhovela a neco mu pomohla vybrat, tak fakt nevim co. Mame drevene stropy, takze dost svetel jsou nastenne lampy, a ty mi prijdou na vybirani jeste horsi nez lustry. Je to vazne bida.
Jinak pro pobaveni, konecne mame hotovy plot, chtela jsem ho hlavne kvuli tomu, aby pes a dite nechodili do silnice. Takze od prvniho dne pes proleze mezi tyckama a dite si umi otevrit vratka, me asi klepne
S muzem se obvykle na realizaci veci kolem domu shodneme, ale tady byl muj navrh na hustsi tycky a jiny zpusob zavirani vratek odmitnut jako neesteticky, tak ted budem mit pod plotem vodorovnou tyc a u vratek asi provazek na uzel, nebo nevim, co s tim.
Myrtila vratka zamkni a plot potahni takovou tou zelenou siti. Nebo siti na slepice :)
Nemuzu si vzpomenout na plakaty, co obcas nekdo kupuje. Mam uplne okno. Nejake tipy prosim.
Karja viktorka_od splavu Miluju svý stojací, stolní a nástěnný lampy, světelný řetězy :-), centrální světlo rozsvěcím jen na úklid. Dráty se celkem daří poschovávat nebo vést za nábytkem a taky nejsem žádnej uklízecí maniak, mě nějaká pavučinka v rohu pod stolem nerozhodí. Ty ostrůvky světla v pološerým pokoji mi dělaj moc dobře a nemám ráda ostré bílé LED světlo (hezky žluté žárovky se blbě shání) přes celý prostor. Myslím, že žárovka zůstane jak je, max ji vyměním za nějakou edisonku.
andulka01 vidíš to, a mně se zdá, že se nedá sehnat studené bílé světlo. Já to nažloutlé světlo nesnáším a všude jen žárovky warm. ![]()
Pinot Noir Mam volnou ultracoldwhite (aspoň mě se tak zdá) žárovku do čtecí lampičky :-) Jsem ji s velkou slávou zapla a málem mi to vypálilo oči. Bezzávitová v Hornbachu.
andulka01 Je fakt že já jsem u nikoho kdo nevyuziva centrální světlo a má víc malejch nikdy nebyla! Znám to jen z reklamy na Ikeu:-D
Candance desenio?
Karja Centrální světlo nemáme v kuchyni, protože je tam kombinace klenby a trámového stropu. Světla jsou nad pracovní plochou a pak na zdech tři nástěnná světla. To centrální vůbec nechybí. Osvětlí to prostor dostatečně jako jedno centrální.
Podle mě je to i příjemnejsi než centrální světlo. Ale těžký na realizaci. V prázdné místnosti mi přišla ta světla rozmístěná dobře. Pak se nainstalovala linka a ostatní nábytek a bylo potřeba rozmístění světel upravit. To chceš, bourat do nových omítek. Byl to opruz.
moora Zamknuti tu prave neni uplne idealni reseni, no a ten plot... je to manzelem vymazleny dreveny plot v barve oken a oblozeni dilny, vyresi to ta tycka dole, ale myslim, ze estetictejsi by byly ty planky vic nahusto. Je videt, ze ho to taky stve, stal tam a okomentoval to akorat "nemusis rikat, ze jsi to rikala". Tak mlcim a stezuju si akorat tady.
Karja Velkou stojací (typu reflektor) pouštím šikmo nahoru podél zdi nad sedačkou, ta osvětlí půl obýváku a vedle sedačky je stolní lampa, která osvětluje konferenční stolek. Když je návštěva, zapínám ještě světelný řetěz v oknech a v knihovně. Když jsem tam sama, svítím jenom tou stolní.
andulka01 si môj človek, vsade lampicky, stolne, stojace, kable mam pod nabytkom na nozickach. My sme zhanali nejaje svetlo nad jedálenský stol a vtedy som kupila v Ikea taku drevenu zavesnu lampu akoze zatiaľ a visi stale. Ono je to fake svietidlo z nalych drevenych latiek a robi krasny efekt na stenach, akoby sme mali pruhované tapety. A biele svetlo iba v kupelni.
Nám architekt při rekonstrukci říkal, když už do něčeho investovat, jako z te vizuální stranky, tak do světel. Že to strašně pozvedne jakýkoliv interiér. A asi měl pravdu.
Máme kuchyň spojenou s obývákem a nad jídelnim stolem dost výraznej lustr (pokaždy je to první věc, kterou nám návštěva okomentuje). Zbyly světla jsou jednoduchý a hezky se to doplňuje.
tenzie No jo, ale kde vybírat?
Evaeva já taky pološero nesnesu. Z osvětlení, které nedělá světlo, jsem běsná. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.