To vůbec netuším. Mně to přišlo jen jako gif :-) šikovné a praktické je to hodně :-)
design a architektura
Já myslela, že jste to třeba někde viděla v nabídce, ale byla to spíš jen taková otázka k zamyšlení, protože takové věci nebývají levné. ![]()
Včera na zahájení.
Střední hala při nasvětlení je moc pěkná, ta vzdušnost možná vynikne víc, když od stropu visí instalace, než když je prázdná. Kromě akustiky za mě ok. Sportovní náčiní (švédská bedna, kladina, žíněnky) tu a tam rozstrkané mi nijak extra nevadí ani nenadchnou, chybělo mi tam bližší propojení Design a sport, ale třeba mi to docvakne později.
Výstava v křídlech je taková... no prostě Expo, zvlášť když to vidím optikou pravidelného vystavovatele (SportExpo). Žádné genius loci se nekoná. Musím říci, že daleko radši bych si Designblok představila na nějakém ulítlejším místě. Není to ani rozpačité, spíš trochu nuda. Ale zase se člověk v klidu může sosutředit na prezentace. Neměla jsem moc času, tak se těším na šperkařky, něco vypadalo velmi zajímavě.
Dress code byl Sporty black tie (jakože teda sport). Koncentrace mladých, nadějných, talentovaných, nonkonformních, originálních designérů a umělců ve finále vytvořila černou masu oversized svetrů a kabátů, šatů COS, šedoplatinových nebo černočerných účesů, rudých rtěnek a výrazných brýlových obrouček. Na nohou nutná perka nebo polobotky. Mladí muži slimky. Několik skutečně odvážných modelů bylo, ale ve většině případů zabitých přemírou výrazných detailů.
A abych si z černého osazenstva nedělala takovou legraci, i já se zařadila. Po měsících nicnedělání po plastice kolene jsem hrubě vytloustla se všech šatů a ve všem vypadám jak velryba. Takže taktéž černé kalhoty, černý top se stojáčkem, černý přehoz na skrytí špeků a černé lodičky. I ta platinová hlava, jen bez brýlí a rudé rtěnky. Jenže já už dávno nejsem mladý, nadějný a nonkonformní talent :-)
Zpět k tématu design, v nabídce knih UMPRUM mají sebrané dílo typografa Oldřicha Hlavsy. Obrovská kniha (hřbet má asi 12 cm!) plná typografické nádhery. Moc ji potřebuji :-)
Děkuji za info. Holt to bude běžná výstava na Výstavišti. Aspoň si tedy užiji víc toho obsahu. Šperkaři byli taky moje nej sekce, ale příští rok se stěhuji, tak letos pořádně projdu i nábytkáře a světlonoše.
Hlasim se do klubu fanousku Muji. V jejich hlavnim obchode v Tokiu jsme byli dvakrat. Uzasne take je, ze v tomto obchodu maji vevnitr postaveny prefabrikovany dum, ktery v Japonsku prodavaji. Ten dum si muzete objednat a samozrejme vybrat vsechno vybaveni dle sveho a oni vam ho postavi na vasem pozemku.
tak a teď chci Muji dům :-(
nikdo neměl botas? měla jsem poslední roky pocit, že v jiných botách se tam snad ani nesmí :-D
Ha ha, no my ho chteli taky. Vzali jsme si brozuru a snili ![]()
:-) tenisek bylo dost (však sporty black tie + rebel, ne?) ale botasky myslím moc ne. Časté bylo něco černého na vysoké bílé podrážce. Chudé studentky umění často šílené škrpály.
Dům MUJI je na pohled krásný :-) ale nechtěla bych ho. Já bych totiž asi už nechtěla patrový dům... mým snem je bungalov s obrovskou terasou a hlavně žádnými schody. Takový bungalov v severském stylu vybavený nábytkem MUJI, to už si dovedu představit :-)
Jo, to verim. Ja zase nesnim o dome vubec, jsem presvedceny vlastnik bytu (dum jsem mela v cizine). Muj zivotni styl se s udrzovanim domu neslucuje. Ale ten Muji dum byl proste inpirativni.
Vysněný dům je samozřejmě včetně údržbáže a úklidu :-) Tak prostorný byt s velkou terasou blízko centra, to bych si nechala líbit okamžitě!
Jenže si nedovedu zase svůj životní styl představit nacpaný do bytu: dvě kola a koloběžka, snowboardy, kajak, veslařský trenažér, rozsáhlá a těžká výbava na přístrojové i nádechové potápění (a to je jen to moje!) Asi pronajmout někde garáž navíc.
No, tak s timhle vybavenim ten dum potrebujete. Nebo holt velky sklep, ale najit v Praze suchy sklep je tedy asi taky ukol...
Vyber neni otazkou financi. Jasne, uklid a udrzbu si muzu zaplatit, ale pro mne je proste nyni dulezitejsi bydlet centralne a plno veci neresit. Je to spis otazka casu.
To je parádní knížka! Díky za tip!
Zatiaľ je to len projekt ;) ku koncu novembra to zverejnia a môžeme si pozrieť ceny
https://www.kickstarter.com/projects/712852295/boulon-blanc-the-next-generation-of-transformable/description
No to je paráda :-D
Manžel na to kouknul a řekl mi, že KDYBYCHOM ho potřebovali, udělá ho. Prý to nic není.
Naneštěstí ho nepotřebujeme. ![]()
Mne by sa teda náramne hodil do nášho mini bytu ![]()
+unnamed - cenu som si vôbec nevšimla. 1,400EUR je dosť, aj keď je to veľmi pekná a praktická vec. Myslím, že kupcov si určite nájde.
jeeee, gruzie. tam jsem chtela vzit otce na navstevu k jeho kamaradovi, az trochu rozchodi novej kycelni kloub. myslela jsem, ze bychom to mohli spachat na jare... ale vcera prisel s tim, ze mam hlidat levny letenky do new yorku. uplne z cistyho nebe, nikdy jsem nevedela, ze ho zajima usa:D
Teď jsou zrovna letenky do USA (NY, Miami, Chicago...) strašně levný - kolem 9 tis.
Chjo, já bych cestovala, až bych brečela, ale zůstatek na účtu mě nutí sedět doma na zadku ![]()
no to mi povidejte. me letos ceka uz jen pracovni cesta do bruselu a pak vanocni trhy v drazdanech, ktery jsem slibila matce... a tim to pro me konci. uz takhle mi to prijde nad moje soucasne financni moznosti :D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY