Ten byt je priserny, ta loznice je obzvlast strasna, ta zrcadla, televize, to lehatko, uaaa! Ta diskuze je taky vyzivna.
design a architektura
Taky jsme ho měli,sestřenice mi ho záviděla,tak si ho jednou odnesla :-) Není to tak dlouho,při jedné návštěvě jsem si všimla,že s tou koulí si hraje jejich pes. Užili ho léta:-)
super, to som nepoznala, díky :)
na to že to začal prerábať v roku 2014, mi to nepripadá ani ako z tohto desaťročia.. strašné..
inak pripomenulo mi to, ako som bola naštvaná na známu, že v krásnom starom byte dali preč drevenú podlahu, lebo niekde na jednom mieste vŕzgala.. znížili stropy sadrokartónom a dali tam bodové svetlá :( vymenili krásne staré vchodové dvere za bielu plastovú ohavnosť.. interiér zariadili v podobnom "štýle" ako tento týpek, ale radšej ani nebudem písať v akej farebnej kombinácii..
Tohle je strašné. Já jako dovedu pochopit, že ne každý chce bydlet v krásném, starém, původním domě, ale proč se pak lidi do takových bytů stěhují?? :-/
Jeden takový "zničený" jsem před lety rekonstruovala, majitele omlouvá to, že rekonstruoval v 80.letech, možná dřív, navíc zjevně bez peněz, nebyla tam ani koupelna. Zato při rekonstrukci vyplavaly takové věci jako původní malovaný strop, obrovské obloukové překlady, široká dřevěná prkna na podlaze a podobně.
u nás byl nutnej kompromis - my teda až takhle starej byt nemáme, je z r. 1908 a byl to levnej dům pro dělníky z místní továrny, žádnej secesní skvost ala Vinohrady, my máme poslední z celého domu původní dvoukřídlé vchodové dveře, taky poslední roky přemýšlím, jestli by nebyly lepší nové bezpečnostní (navrch jima i dost táhne). Podlahy byly sice dřevěné, ale to byla jen taková spodní vrstva z měkkého horšího dřeva, na které se dávalo lino, asi se nepočítalo, že by se přímo po tom chodilo.
Taky mám jedny dvojkřídlý dveře mezi předsíní a kuchyní vysazený, mám je teda schovaný na půdě, nevešla se tam s nima linka. Jedny dveře jsme přesazovali jinam, další dveře byly vymlácené díky OPBH v 80. letech a osazené takovými těmi obyč panelákovými. Truhlář si řekl za repliku těch původních dveří 45 tisíc za jedny (bylo jich potřeba celkem 5) - takže jsme jen jedny přesadili na jiný místo a zbytek jsou obyčejný dřevěný dveře z Bauhausu.
Jojo, já vím, že je to občas boj :-( Ten můj byt byl ale teda extrém, mizerný, panelákový dveře, umakart....přitom je to původně nádherný byt, ale tak za totáče to byla nějaká čtvrtá, možná i pátá (pokud existovala) kategorie :-)
ta rekonstrukce je naprosto strasna.
kdybych to nezazila na vlastni oci, myslela bych si, ze to je nejakej for, ze tohle nikoho nemuze esteticky oslovovat.
minuly rok jsem ale v barcelone byla u prestavby bytu, ktery si koupila jedna znama se svoji partnerkou, a cely jej "zrekonstruovali" v podobnem duchu. zlepsily pritom sice rozvrzeni, ale do bytu samotneho vybraly presne takovy hruzy, jako tady, vcetne bodovych svetel, te jakoze omitky, skoro cerne umele podlahy a tvrdych barevnych akcentu.
proste to tak nekdo ma fakt rad, no.
Že prečo? lebo ho zdedili a chceli mu pridať prerábkou na hodnote v prípade budúceho predaja! tým, že ho pripravili o väčšinu jeho pridanej hodnoty.. boli tam veci na zlepšenie, to je jasné, najmä kuchyňa, kúpeľňa, ale urobili to všetko úplne necitlivo. Zvonku historický dom, vnútri novostavbový katalógový byt z roku 2000.
:-( Fakt se mi chce z takových historek plakat, nejhorší je, že to ti "stavebníci" vlastně myslí dobře.
Já tyhle byty taky miluju! Až odchovám děti, asi se tam zase vrátím, ale ne na náměstí, to musí být fakt děsný :-) Já bydlela u Paláce, to bylo bezva, kousek do parku, Dómské návrší....měla jsem to tam ráda. Byt měl čtyřmetrový stropy, starou dřevěnou podlahu, nádhera!
Vím, vím, je to strašně starý příspěvek, ale radostí jsem nadskočila, já taky u Paláce, já taky
. Krásné místo a všude blízko.
Jé, to potěšilo :-) Je tam krásně, bydlelo se tam vážně hezky!
Rekonstrukce ve stylu místo parket plovoučka, místo dřevěných oken plasty apod. mi vždycky trhaly srdce. Ale každý podle svého gusta. Ať si to každý udělá, jak se mu to líbí. Když jsme začali hledat nové bydlení a já z nabídek viděla, že tento příštup je většinový, tak to jsem dodnes nepobrala. Sehnat rekonstrukcí nepodělaný byt/dům je opravdu téměř nemožné. A když už se to podaří, tak se člověk dostane ještě do vyššího levlu - najít schopného architekta, který vám nenavrhne výše zmiňovanou rekonstrukci, a schopné řemeslníky, kteří rozumí starým technologiím a nezničí vám to cenné, pro které jste ten dům či byt kupovali.
No je fakt umeni sehnat v dnesni dobe neco, co uz neni "zrekonstruovany" do horsi podoby nez puvodne.
Me se libi barevne toto treba, je to "za malo". akorat nejsem fanousek te paletove postele.

to je krásnej byt, bohužel se mi na telefonu ani na ntb nezobrazujou obrázky (jsou zablokovaný), takže postel nevidím, ale jinak se mi paletový postele obecně většinou líběj.
Akorát už je to asi taky takový dost ohraný, ale tohle se mi líbí

My začneme příští rok předělávat dům na horách. Vnější zdi jsou z místního kamene, krása.
Ale ten zbytek...plastová okna a uvnitř byla lesnická ubytovna, takže ty nejhnusnější a nejlevnější materiály.
A co nenávidím nejvíc je chodba v přízemí, tam jsou laciné bílé!! dlaždice. Neukliditelné...
Budu sem chodit pro inspiraci! :-)
U nas je to zatim nejak v tomto stadiu :) Na barvu sedacky a polstarku jeste nemam ani pomysleni :)

Keď sa tu spomínajú rekonštrukcie, my prerábame dedinský dom zo šesťdesiatych rokv. Bolo postavených 5 domov v rovnakom štýle, teraz už sú tri s novou strechou. Nehrám sa na to, že máme super krásny tvar domu, je ten najbežnejší dom s výklenkom na poschodí a hodne členitou strechou.
Susedia už strechy urobili na štítové (tvar stodola) a vymenili okná za plastové hnedé. Strašne sa mi to nepáči, hlavne marhulovej farby omietka jedného z nich. My sme sa pustili do interiéru a na jar chceme urobiť fasádu. Okná mám pôvodné kastlové biele a teda určite ich meniť nebudeme. Iba vonkajšie sklá nám budú meniť zafrézovaním izolačného dvojskla, čiže vzhľad sa nezmení.
Stále sa nás niekto pýta, kedy vymeníme okná, prečo sme nedvihli strechu, a prečo si nevymeníme plot za teraz taký moderný z baumaxu z akože tepané kovu. No neviem čo na to odpovedať. Proste ľudia maju pocit, že tie nové okná sú lepšie.
Držím palce, nech vám to odsýpa a budete spokojní v novom.
Dekuju! No zatim mame porad nejak malo rukou. :) Planujeme na stavbu jeste cely pristi rok, tak snad se to moc neprodlouzi.
Jinak ja vam rozumim s tou merunkovou fasadou, hnedyma plastovyma oknama a prefabrikaty z Baumaxu. Takto rekonstruoval 100 let stary dum svagr. Uf. Teda my mame taky plastova okna, ale vybirali jsme je s ohledem na to, ze dum neni v zastavbe, ale ze 3 stran exponovany do poli, takze treba drevena okna by strasne trpela, navic se mi to ani pocitove nehodi do stavby z Ytongu. Tu radobydrevenou hnedou barvu jsem ovsem kategoricky odmitla. :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY