design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:51

hehe, to nevim teda, mladší možná, ale né vo moc :-D

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:52
Reakce na Garfie:

Já bych to hrozně chtěla vidět v reálu, tady podle těch fotek v článku i půdorysu si to neumím pořádně představit, navíc tam není nábytek... Pár fotek těch typicky japonských domů jsem viděla a docela bych si zkusila v tom bydlet, třeba na dovolené :-)

Nejvíc se mi v tomto ohledu (posuvné stěny a variabilní prostor) líbil Rietveldův dům v Utrechtu, ale tam bych teda bydlet nechtěla :-D

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:56
Reakce na Potrefenáhusa:

mam pocit ze ten japonsky dum uz jsem videla, oni ty clanky furt recyklujou. kdyz si predstavim jaky maji asi nedostatek mista tak super

muji je fakt krasa uz se kocham:-)

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:02

taky mi je povědomej, ale je fakt, že ty domy vypadaj všechny dost podobně, mrňavý pozemek do mrtě využitý a uvnitř holé stěny.

Včera byl buď na novinkách (tam spíš) nebo na idnesu rekonstruovanej dům v Brně, majitelé dva architekti a mně se to líbilo, jako nebyla to žádná designová perla, u které bych si řekla óóó, ale takovej lidskej pěknej dům, kde já bych bydlela s radostí, v diskuzi pod článkem teda byly perla na perle, akorát ten článek vůbec nemůžu nikde najít, tak kdybyste náhodou někdo věděli, byla bych ráda.

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:14
Reakce na Olinka:

já jsem takhle byla před lety ve Vídni byla naprosto okouzlena v Museum für angewandte Kunst frankfurtskou kuchyní z r. 1926, zpracování bylo hrozně moderní a maximálně účelné a byla tam spousta takových drobných praktických vychytávek

Na fotkách to vypadá trochu divně, uznávám :-D

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 25. října 2016 19:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Muji!  My máme dokonce s pár kamarády uzavřenou písemnou smlouvu, že kdokoli se vyskytne ve městě, kde je i obchod Muji, musí z něj ostatním signatářům dovézt malý dárek. Tak daleko jsme to s naší mujiúchylkou dopracovali. :) 

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 25. října 2016 20:23
Reakce na Potrefenáhusa:

hehe, to nevim teda, mladší možná, ale né vo moc :-D

no pockej, ja si te predstavuju tak ve svym veku (32) ... :D

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 25. října 2016 20:30
Reakce na Lilly_Ku:

o pár víc 

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 25. října 2016 20:40
Reakce na Potrefenáhusa:

no jo kdyz podle tve profilove fotky se to spatne odhaduje :))))

Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 25. října 2016 23:19
Reakce na Potrefenáhusa:

Díky za tip na MAK, tam jsem kupodivu ještě nebyla (do Vídně teď jezdím tam 1x, max 2x ročně, když se zadaří...). Ta kuchyň mě fakt zajímá. Já mám vůbec pocit, že dřív se vše dělalo mnohem užitečněji...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 26. října 2016 08:40
Reakce na Karoleena:

Muji mám moc ráda. Mám příbory Muji z dávna, moc bych je chtěla dokoupit, ale ten typ už nedělají :-( A taky zelený vojenský kabát, což mi připomnělo, že je přesně na něj počasí :-) díky! Hrozně mě baví ty jejich kancelářský nebo cestovní blbinky.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 26. října 2016 09:10

Chystáte se někdo o víkendu na Designblok? Já tam chodila ráda i kvůli tomu, že se to vždy konalo v netradičních prostorech. Vloni se to konalo ve Veletržní paláci, což mi přišlo jako škoda. Zajímavé prostory v Praze došly? A nakonec jsem stejně nemohla jít. Letos je to opět ve Veletržním a půjdu. Ale z genia loci jsem rozpačitá. Byl jste někdo vloni? Bylo to fajn?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 26. října 2016 09:29
Reakce na Malvin:

Já mám Designblok v plánu v pátek, ročníky 2014 a 2015 jsem zrovna vynechala, takže opakovačka loňského prostoru mi nevadí a jako mimopražská výstaviště navíc vůbec neznám. Ale je pravda, že je to trochu zvláštní, asi se mi víc líbilo, když byla studia v nějakých zajímavých budovách v centru, kam se člověk normálně nepodívá, a pokaždé někde jinde.  

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. října 2016 10:50
Reakce na Karoleena:

mně se hodně líbil v budoucích kancelářích v Karlíně a na nákladovém nádraží Žižkov, ten mi teda přišel nějak slabší obsahově, ale prostory byly parádní.

A kamarády s Muji vám závidím, já jednou prosila kamarádku, aby mi přivezla z Vídně katalog a ona ho tam málem nechala, protože jí přišel strašně obyčejnej

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. října 2016 10:55
Reakce na Lilly_Ku:

no jo kdyz podle tve profilove fotky se to spatne odhaduje :))))

Tak já se jdu vrátit do hrobu :-D

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 26. října 2016 10:57
Reakce na Olinka:

Díky za tip na MAK, tam jsem kupodivu ještě nebyla (do Vídně teď jezdím tam 1x, max 2x ročně, když se zadaří...). Ta kuchyň mě fakt zajímá. Já mám vůbec pocit, že dřív se vše dělalo mnohem užitečněji...

ještě jsem byla unešená v Severočeském muzeu v Liberci, nevím, jestli to ukazují normálně, byla jsem tam na nějaké exkurzi, ale mají tam staré průmyslové vzorníky - nábytek, kuchyně, kredence - vlastně jsem před tím nevěděla, že vycházely vzorníky nábytku třeba pro truhláře včetně technických specifikací, moc zajímavý.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 26. října 2016 11:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Mně se líbil ročník v budově bývalých Elektrických podniků u Vltavské a potom ročník, co se konal ve Kafkově domě a v Clam-Gallasově paláci.  Tam se mi moc líbili i vystavovatelé. Nákladové nádraží bylo skvělé v tom prostoru. I když tam bylo moc lidí, tak se tam ztratili.  

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 26. října 2016 11:29
Reakce na Potrefenáhusa:

to je aspon design!

pripomina mi to cigara, se kteryma jsem sekla v srpnu. zatim dobry.

Offline Dadoo
11710 příspěvků moje polička 26. října 2016 15:06

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 27. října 2016 08:29
Reakce na Dadoo:

To je praktické a docela hezké. Kolik ta sranda asi stojí?