design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 13:48

Potrebujem poradiť s výberom koberca. Už som zúfalá. Steny sú biele, podlaha dub, gauč je hráškovozelený ale bude svetlošedý. Myslela som, že Ikea bude na istotu, majú tam teraz akýsi pruhovaný a z toho ma bolia oči. Prišla som na to, že vôbec nemám cit na tieto veci.

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 14:00

paktofonika Já mám nejradši peršan, ten se mi nikdy neomrzí.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 18:40

Tak Betty Mne sa perzské koberce páčia, ale to sa asi nehodí všade. A na tmavú podlahu by si volila tmavý alebo svetlý koberec? Ten koberec urobí v miestnosti veľa a ja nemám dobrú predstavivosť. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 21:59

paktofonika Vitej v klubu:-D. Ja taky nemam pro veci cit, ted mame jakztakz vkusne zarizenou loznici, coz bylo spis otazkou nahody, ze se sesly pekne veci a nahodou bylo I vkusne vymalovani. Obyvak nejsem schopna domyslet. A to momentalne vybirame pozemek na dum, no nejenze se neumim rozhodnout, tak az se jednou rozhodnu, tak to bude asi tak 10 let holobyt:-D. Obdivuju vsechny, co vi jak na to!

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 22:10

Karja v klidu, az my dozaridime obyvak, tak se bud prestehujeme nebo bude byt zraly na rekonstrukci. Nejak to roste s detma a porad nemam finalni stav. (Zato detska je krome psacich stolu stabilni uz 8 let :D tam jsme to zvladli.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 22:16

Karja Za kratko budeme v novem byte dva roky... Dlouho jsme spali na rozkladacim gauci, ted ted jsme se prestehovali na nafukovaci matraci. Obleceni mam v papirovy krabici, protoze jsme museli vystehovat stare skrine, aby bylo misto na nove... jsou to tri tri mesice 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 22:36

continuity Solathis Uf, tak dobry, jsem rada, ze v tom nejsem sama!

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 22:49

paktofonika 

Tak já něco takového, ale možná je to staromodní. A taky mě připadají dobrý na údržbu. 

A myslím, že není rozhodující světlá nebo tmavá podlaha.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 23:11

paktofonika ja bych dala urcite nejaky pevny nizky vlakno at se to da i zametat, to je pak raz dva. Barevne by se mi libilo oboji, neutralni i vzorovany, zalezi jak je to celkove udelane. V Ikee teda nic? Ja mam ten cerno-bily vzorovany a jsem spokojena porad. Ted jsem na nej koupila dve kreslo-zidle a dneska snad pojedu pro novou komodu, tak casem nahodim

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 23:15

Jeste me napada takova ta polo rohoz, ale nevim, jestli ti to neni neprijemny a nehledas vylozene valeci koberec. Tohle muze vypadat taky fajn.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 13. listopadu 2018 23:17

paktofonika Ten persan, musi se to umet, me se libi ty vybledle/svetle, barevne to vypada neco jako tohle...

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:26
Reakce na Solathis:

Karja Za kratko budeme v novem byte dva roky... Dlouho jsme spali na rozkladacim gauci, ted ted jsme se prestehovali na nafukovaci matraci. Obleceni mam v papirovy krabici, protoze jsme museli vystehovat stare skrine, aby bylo misto na nove... jsou to tri tri mesice 

​mne by tohle zabilo, já nepotrebuju promysleny zařízení do posledního detailu, ale nesnasim provizoria, takže spát několik let na nafukovací matraci a místo skrini mít krabice bych nedala

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:37

Karja Tak aspoň nie som sama. Ako nábytok máme, ale keď pozerám rôzne fotky hygge tak mi príde, že bývam v holobyte. Neviem sa ani rozhodnúť, aký vankúš na gauč kúpiť, bojím sa toho, že ak prikúpim dajme tomu obraz tak že to nebude k sebe ladiť. A na pekný miš maš musí mať človek takisto cit a vkus. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:40

Solathis Obdivujem ťa, ja som takéto provizória zniesla keď som bola mladšia (spávala som napríklad na zemi a pod) ale teraz musím mať poriadnu posteľ a stôl kde sa môžem najesť. To je taký základ by som povedala. Tie krabice namiesto skrine by ma priviedli do blázinca. Budete rekonštruovať alebo sa sťahovať? Keď som sa sťahovala do predchádzajúceho bytu, vedela som, že to nebude na stálo ale aj tak sme si to tam ako tak zariadili aj keď to nebolo nič extra. 

Online Miru
17008 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:41
Reakce na 0zero7:

paktofonika Ten persan, musi se to umet, me se libi ty vybledle/svetle, barevne to vypada neco jako tohle...

​...tak tyhle typy koberců jsou krásné!

Myslím, že tím, že jsou dost neutrální, se hodí ke všemu.

Strohý design pocitově jemně "zateplí", a naopak styl "bydlenka"(= srdíčka, svícny, dekorace na stole, oknech...) jemně zneutralizuje.

Ke všemu - krásně se ten koberec kombinuje s kde čím, nemá snad vůbec šanci event. rušit nebo se časem "přejíst"...

Online Miru
17008 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:44

paktofonika 

...nic se nezkazí tím ladit pokoj do jedné barvy. Do té, která je Vám nejpříjemnější

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:46

0zero7 No v Ikei ten čo máš ty majú, akurát ma na boku akýsi zelený pruh a vyzerá to ako chyba pri tkaní :D Potom tam majú tento, z neho ma bolia oči, fakt nepríjemný a potom nejaké tmavšie. Ten peršan na poslednej fotke je krásny, ale nemyslím si, že by sa sem hodil.

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:46

paktofonika mě to hlavně pak úplně paralyzuje, nejsem schopna pracovat, soustředit se, do ničeho se mi nechce a dela mi to v životě podobnej bordel jako v byte

a v ikee se ti nic nelibi? Mne se tam libej takový jednobarevny, myslím bezový, Šedivý nebo zelený a pak se mi libej koberce v nila store, bilej s cernyma kosoctvercema, ale ten už je dražší a třeba s nasima psama už bych ho kvůli ceně i údržbě nechtěla (jedu ve vlaku, dam kdyžtak odkazy z práce)

Offline Janulik03
20375 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 08:49

paktofonika tie koberce su hodne výrazné. Pokial sa nevieš rozhodnuť, tak za nejaký lacnejší nedaš tak vela penazí a uvidíš ako ti pojde . Napríklad 

Má vysoký vlas a maju ho v Jysk

Offline Potrefenáhusa
38991 příspěvků moje polička 14. listopadu 2018 09:07

Janulik03 ten vypada podobně jak ten nila