design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:51

:D

Offline brrr
12382 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:51

Jsme se teď doma dívali na youtube na nějaké funny videa s kočkama zřejmě s USA a některé ty byty/domy taky stály za to. Myslím, že to není fakt jen česká výsada.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:51

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:52

Offline brrr
12382 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:52

Potrefenáhusa Ještě k těm vycpaným psům...nepochytila jsem, co se stalo prvnímu, ale u druhého paní říkala něco ve smyslu "A tady toho manžel přejel..." (asi na dvorku?)

Online Gatita
8677 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:54

Mutziputzi zrovna jsem si rikala to same, skoro vsechny moje kamaradky to maji doma desne, a to to nejsou zadne primitivky ani socialni pripady. Jen je to asi moc nezajima. Nedotazene, nesourode, neutulne, veci v krabicich, takova ta kombinace nejlevnejsiho reseni (podedeny sektor po predchozich majitelich/ nejobycejnejsi veci z ikey) a nulove snahy o upgrade.takovy styl jako nekde na koleji, akorat ze nam je uz dost pres 30. Doma mam treba taky ikeackou  knihovnu z nejlevnejsi rady, ale aspon jsme si tim remeslne pohrali a vestaveli nekam, kam se hodila. Taky zadny vykrik, ale aspon snaha, kterou leckde postradam.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 10:56

Gatita jo, osobitost podobnejm typům chybí, v Česku absenci osobitosti bohužel obecně pozoruju častějš než jinde, nejen v bydlení

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:00

Mutziputzi jinx 

Ale jo, ani za totáče nebydleli všichni v příšerným plyšovým nevkusu. 

To, že Češi (obecně) nemaj svůj styl (jakože "národní", typickej,  na rozdíl od těch scandi a Italů a třeba i frantíků například), s tím souhlasím. Ale je to podle mě - částečně - daný právě tou naší polohou, že nevíme ke komu se přiklonit a tak. Nakonec ani ty Němci, blízký sousedi, nevynikaj nějak extra vytříbeným vkusem, když se mrknete do průměrnejch bytů (tam je největší rozdíl akorát tak ve finančních možnostech bych řekla).

Online nolita
6513 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:03

Jiná Realita ale tak to co píšeš zase až tak nesouvisí s vkusem, který se zde hlavně řeší... jasně, možná mají ty byty nevhodně dispozičně řešené, což je blbé, ale pokud se tam tak staví (netuším, zda opravdu ano a proč), tak asi mají omezené nebo žádné možnosti s tím něco dělat a berou co je... jejich vkus s tím nemá nic společného, ten se projeví v tom zařizování...

a taky bych to neházela všechno na totáč, i tehdy byly byty, které byly zařízeny v rámci tehdejších možností pěkně a vkusně, a vedle toho hrůzy, a totéž dnes... jen je víc možností, jak zařídit pěkně a bohužel i víc možností, jak si vyrobit pořádnou hrůzu :-) 

tak @barbucha mě předběhla ....

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:03

Mutziputzi No možná ještě spíš jih Itálie a Sicílie, kde je to všeobecně s životní úrovní dost tristní, tam to bude ještě horší než periferie na severu a než postované hrůzy z Čech.

Ale o to původně nešlo a tyhle hrůzy se najdou všude.

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:04

brrr proboha

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:06

stes tam právě nejsou preiférie s dělnickými byty, na jihu je to právě něco jinýho než českej sektor nábytek a umakart, s životní úrovní to až tak nesouvisí

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:08
Reakce na Potrefenáhusa:

jinx zase si nemyslim, že by to byla výsada jen Česka, podle mě to bude cca všude stejný, i v závislosti na financích (někdy čim víc peněz, tak tím víc možností nevkusu a přeplácanosti). Ale fakt nemyslím, že by tohle byla naše výsada.

​No jasně. Občas sjíždím bytové proměny a apod. z UK, USA, Francie a Španěl.. Je to všude stejný.

A některé byty ještě horší včetně bordelu.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:13

Potrefenáhusa obyvak s kostlivcem je naprosto bozi! a ta posledni kuchyn.. to bych nevymyslela, genialni, tam by slo zfleku tocit horor

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:16

:D

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:20

jinx tohle je podle mě uplně normálka, žádnej whitetresháckej byt z Děčína, ale průměrnej byt zařízenej ze sconta.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:21

Potrefenáhusa no presne. akorat vzhledem k te televizi to bude foto starsiho data.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:22

Potrefenáhusa ano prumer, ale je to tak nehezke! 

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:25

viktorka_od splavu to nevíme, moje máma měla takovou až do tohoto léta, kdy jsme ji násilím (nechtěla, ale byla 14 dní na chatě a ne doma) vyměnili za placatou fungl novou a mnohem lepší televizi po babičce, kterou chtěla dát na půdu, že ji nechce .

jako fakt se dost lidí nezbavuje funkčních věcí jen proto, že jsou nemoderní

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:27

podle me je problem, ze tu chybi nabytek stredni cenove tridy a kvality

jsou tu budto uplne levne, priserne veci typu Sconto, Jysk nebo designove krasne veci, ale ty jsou treba 10x drazsi

nic mezi tim