Karja na stranu do ulice záclony, na stranu do zahrady spíš nic, záclony nemám ráda a u sousedů už pár let nikdo nebydlí, tak dokud to nepronajmou nebo neprodají, tak budou holá okna :) K tomu teda určitě do ulice jsou předokenní (a teď zas nevim, jestli rolety nebo žaluzie a možná jsou i do zahrady, ale jistá si nejsem). Já s alergií jsem zjistila, že čím míň záclon, tím lepší a pokud by to bylo neútulné, tak je pořídíme, to se uvidí.
design a architektura
Zu Určitě! My jsme v Praze taky bydleli bez zaclon, ale mám je vlastně ráda:-D.
Zu Pro mě teda záclony krom soukromého a estetického účelu splňují nemalou roli akustickou. Nějak si nedovedu představit mít holá okna a zvuk jak v jeskyni. Rolety nebo žaluzie se musí na den roztahovat, to bych asi taky úplně nedávala (ehm, hlavně bych neustále zaspávala, neumím vstávat do tmy).
Lamicka já bych se kůže taky zastala. Rodiče mají koženou sedačku a křesla a my máme už druhé auto s koženými sedačkami a nepotíme se na nich, je to příjemné sezení v létě i v zimě. A na údržbu super.
Záclony nemáme nikde, závesy v ložnici. Žádná jeskyně se nekoná, ale to je asi i ostatním nábytkem.
andulka01 Sestro! Jsem ráda, že nejsem jedinej exot. Žaluzie mi esteticky vadí, vůbec je nemůžu mít přes den dole. Zato záclony mám ráda, dobře to vypadá a tu akustickou stránku taky vylepšuje.
andulka01 Záclony nemám nikde a jak v jeskyni tam ozvěna není. Nábytku taky poskrovnu, v obýváku máme jen sedačku, TV komodu, pracovní stůl, odkládací stolek, křeslo. Cimra 4x5 m dvě velká okna.
andulka01 My máme taky okna bez záclon a že z nich je rozhled po celé vesnici
. Jinak máme venkovní žaluzie, ale ty používáme na noc jen u kluků v pokojíčku, jinde jen občas v největších vedrech.
Byt sme mali bez zaclon a zaluzie boli vnutorne bambusove. Teraz v dome záclony aj zavesy az na zem, je nam to ovela príjemnejšie. Ale je to starý dom. V novom dome s veľkými oknami si viem predstavit vonkajsie žalúzie alebo rolety.
Co sa týka koženej sedačky, som tým koža. Mame kozenu, vyzera dobre, dobre sa udrzuje, prezila detske najazdy a ma uz zopar sramov, ale to nevadi.
Ale koberec s vysokým vlasom uz nieee. Rychlo sa zoslape v najviac exponovanych miestach a ťažko sa to napravi.
Lamicka já se taky nepamatuju, že bych se někdy přilepila. Ani v autě, ani doma. Ale některý hadrový sedačky v autě mi byly strašně nepříjemný na holou kůži. V kratasech jsem myslela, že mi to udře stehno. ![]()
andulka01 my taky záclony nemáme a nic se nerozléhá. Asi tu ozvěnu sežere ten koženej gauč a kožený židle u stolu. ![]()
Tabea to nechápu, já jsem se přilepila snad na každé kůži, na které jsem kdy seděla. Myslím samozřejmě, když mám třeba kraťasy. Oblečená se akorát opotím
Ale některé textily umí být taky nepříjemné.
andulka01 u nás taky žádná jeskyně není, máme pokoje zaplněné, bez záclon aspoň vypadají větší:) Paradoxně máme trošku ozvěnu v ložnici, kde zrovna máme závěsy až na zem.
Evaeva já nevím. Ale do sauny třeba chodit nemůžu, protože se tam nepotím, ale opékám. Naskáčou mi na suchý kůži červený fleky. ![]()
Řekla bych, že je to kůží uživatele a ne kůží vybavení. Já mám kůži do sauny a ty na gauč![]()
Nemuzu si vzpomenout na plakaty, co obcas nekdo kupuje. Mam uplne okno. Nejake tipy prosim.
jdu asi pozde, ale lupuju obcas plakaty na Etsy, jen zaplatim za soubor v dostatecnym rozliseni a necham si to tady za $11 vytisknout na hezky papir. Je to super variabilni a najdes skoro vsechno.
andulka01 to mě zas ke spaní v aktuálním bytě nastačí žaluzie, svítí mi do okna lampy z ulice a musím mít zatemňovací roletu. Stejně v létě vstávám s východem slunce, ač jsem sova
akustická funkce mě zatím nenapadla, aktuálně nemáme v obydleném prostoru ani jiný nábytek, než gauč, knihovny a jídelní stůl a jako v jeskyni nic nezní ( ale není to nikterak velký prostor ).
Po stěhování to vyzkouším, ale třeba obývák bude furt malý, tak tu ozvěnu taky nečekám, snad se neobjeví, protože případná záclona by byla blízko kamen :)
Karja mě se líbí ty na zem padající, bílé, elegantní... nám by se v tom rochnil tříbarevnej pes, sambo by je občas odhrnul mastnou nebo špinavou rukou a mě by na ně vypadl popel při vynášení kamen, vidim to v barvách ![]()
A tu ozvěnu v místnosti možná teď tlumím džunglí, sice nemám nábytek, ale takovej dvojitej stojan, který má 5 polic a na nich kytky + další kusy u zdi, tři na mini parapetu a dvě na knihovně. Džungli hodlám ponechat a rozšířit, tak uvidíme, ozvěna by mi vadila.
Zu Já to ted s děckama vidím na Ikeu:-D. No tak uvidíme, bude to jen prototypové řešení případně:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.