design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline stes
9406 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:30

Mutziputzi nejde o umístění, tedy periferie, ale vybavení bytu - o to tady šlo. A to jihu fakt nebude šik.

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:31

baltik hele ale já jsem taky chudá a zase si nemyslim, že je nutný mít židli za desítku (i když bych ji moc moc chtěla ), aby byt vypadal aspoň trochu k světu. Jinak teda taky je to dost o kompromisu, zvlášť když člověk bydlí s někym, kdo má taky nějaký představy o tom, jak má to bydlení vypadat (většinou ne uplně shodný :-)).

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:32

Potrefenáhusa Ale jim ten jejich byt nejspíš taky přijde k světu. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:32

stes nejde o umístění, ale o životní styl obyvatel, na chudším jihu jedou aspoň v tý nábožensko-rustikální tradici

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:32

Potrefenáhusa jo, asi to jde i bez utraceni prumernych platu, ALE uz se clovek musi snazit. Tohle je proste vysleek rezignovanejch lidi, ktery po praci nechtej resit, jak si zvelebit byt. Nebo to resej, ale snahy o zvelebovani se teda mijej ucinkem:D:D:D:D:D 

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:35

711990 nechtěj, podle mě jim tohle přijde zvelebený, je to čistý, celkem nový, většinou je to takový bezradný, ale spoustě lidí to takhle stačí

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:43
Reakce na Potrefenáhusa:

viktorka_od splavu to nevíme, moje máma měla takovou až do tohoto léta, kdy jsme ji násilím (nechtěla, ale byla 14 dní na chatě a ne doma) vyměnili za placatou fungl novou a mnohem lepší televizi po babičce, kterou chtěla dát na půdu, že ji nechce .

jako fakt se dost lidí nezbavuje funkčních věcí jen proto, že jsou nemoderní

​to mas sice pravdu, ale tento konktretni pripad to nebude, ta cedecka a prehravace, to budou fanousci ne babicka:-)

btw jsem podobny interier nedavno navstivila po case a desne se lekla pac si poridili novou telku v zivotni (moji;-) velikosti

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:46

711990 Potrefenáhusa Jo, to jste vcelku vystihly. Já znám i lidi, co mají takový "sconto" interiér a zároveň snahu a zájem o hezké bydlení, jen to prostě vůbec, ale vůbec neumí. 

K té Itálii přidám poznámku, bez ohledu na umístění, nevkusných bytů je tam hromada, řekla bych, že v průměru i víc než u nás, zkuste si někdy ze zábavy projet nabídky italských realitek. Krásné věci začínají tak na ceně 300 tisíc eur (čest výjimkám). 

A ta čínská knihovna...(už nevím, kdo ji dával) 

Offline zelene.oko
651 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:47
Reakce na Potrefenáhusa:

711990 nechtěj, podle mě jim tohle přijde zvelebený, je to čistý, celkem nový, většinou je to takový bezradný, ale spoustě lidí to takhle stačí

​A jsme zpět u toho vkusu, kultury a osobitosti. Já si říkám, kde by lidi měli ten vkus brát? V obchoďácích v jejich nízké cenové hladině je to převážně děs, otevřou časák a tam se prezentuje opět většinový průměrný (ne)vkus, na internetu bydlení Pavla Trávníčka atd. atd. Ale jak ten většinový vkus kultivovat? Přiznám se, že já východisko nevidím.

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:50

viktorka_od splavu no ale já to nemyslela vzhledem k věku, proč by lidi měli vyhazovat cédéčka a přehrávače, když to funguje a používaj to? že to nemáš doma ty neznamená, že to všichni vyhodili a hudbu pouštěj ze spotify, fakt netouží mít každej doma nejmodernější telku

Offline stes
9406 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:51

Potrefenáhusa znám pár, kterému bydlení nic neříká..byt mají zařízený z aska a sconta, jednoduše, čistě, levně, asi 20 let beze změny - ale všechny peníze, a ne malé, vrážejí do cestování a kultury. Domů chodí de facto jen spát. 

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:52

stes však jo, ty priority jsou prostě různý

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:53

Potrefenáhusa tipuji pouze dle fota a toho ze obyvatele podobnych interieru se na toto obvykle fokusuji (chteji mit to nejmodernejsi:-)

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 11:56

zelene.oko 

V tom by se měly angažovat právě sdělovací prostředky!

Ale ty jedou furt v módu "divák tohle chce" (páč reklama a příjmy) a na nějakej vkus kašlou. Takže tu máme "Prostřeno", proměny bytu a vizáže (v ještě horší ) a výtečný novácký seriály  Jak z toho materiálu někoho zkultivovat?!

Mně to připadá jako by se rodiče vymlouvali, že dítě chce žrát jen čokoládu, tak mu nic jinýho ani nenutěj 

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 12:02

na tý sicilii bych si asi vybrala, jen k tý umakartový kuchyni jsem se zatim neproklikala, maximálně kamenný korýtko v chodbě...

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 12:06

hele, nevim, říkaly jste, že tam člověk nevkus, rozpačitost a umakart nenajde, jo?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 12:19

Potrefenáhusa my máme starý, obrovský televízor, ktorý vyradili svokrovci a doniesli nám ho v čase, keď sme ani nemali TV zaplatenú. 1,5 roka nám stál doma, teraz ho už aj zapíname. Ale je vtipné, kým sme ho doma emali, chodili k nám návštevy a čudovali sa, prečo nemáme TV a ako trávime čas - no ako, vonku, na bicykloch, na túrach, na bežkách a večer hrami s kamarátmi (+teda, my sme už generácia, ktorá filmy a seriály sleduje z PC).

A tá otázka vkusu - muž aj ja máme úplne odlišný vkus, zatiaľ bývame v podnájme a vlastný nábytok zrátam na prstoch 2 rúk a je to presne ten neosobný nábytok z Mobelixu a pod. Ja sa už neviem dočkať, kedy sa presťahujeme do vlastného (konečne! sa nám to rysuje) a začnem postupne obzerať rôzne bazáre a podobne a hľadať nábytok, aký som si vždy predstavovala a muž ma prizabil vetou: a ty chceš meniť nábytok? Veď už toho máme veľa...mne sa to takto páči...(podotýkam, že doma máme teraz holé steny, posteľ, skriňu, 2 komody, gauč, skrinku pod TV a 2 knižnice, v kuchyni kuchynský stôl a stoličky čo stáli dokopy pred 8 rokmi 90 Eur :D a ako bonus v každej miestnosti ozvenu...). Myslím že zariaďovanie bude boj...

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 12:23

DrowRanger na ten boj se připrav, zas máte dobrý, že nedáváte ty domácnosti dohromady dvě, kdy se rozhoduje, co z toho se použije, to bolí fakt hodně

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 12:28

a já se přiznám, že v tomto domě se mi líbí hodně věcí!

odstranila bych všechny závěsy, garnýže s rolničkami, koberce a předložky a květované gauče, nechala si růžový gauč  všechny lampy, obklady, a to purpurové umyvadlo s kovovými trubkami je skvělý. líbí se mi i černý krb a čínské dveře a některé židle. jako celek je to too much retro, ale jako....vybrala bych si tam hodně. milovníci scandi stylu asi odpadnou, předem se jim omlouvám :)

Online Potrefenáhusa
38988 příspěvků moje polička 09. ledna 2019 12:29

Jiná Realita tak já to radši nekomentuju