Mutziputzi nejde o umístění, tedy periferie, ale vybavení bytu - o to tady šlo. A to jihu fakt nebude šik.
design a architektura
baltik hele ale já jsem taky chudá a zase si nemyslim, že je nutný mít židli za desítku (i když bych ji moc moc chtěla
), aby byt vypadal aspoň trochu k světu. Jinak teda taky je to dost o kompromisu, zvlášť když člověk bydlí s někym, kdo má taky nějaký představy o tom, jak má to bydlení vypadat (většinou ne uplně shodný :-)).
Potrefenáhusa Ale jim ten jejich byt nejspíš taky přijde k světu. ![]()
stes nejde o umístění, ale o životní styl obyvatel, na chudším jihu jedou aspoň v tý nábožensko-rustikální tradici
Potrefenáhusa jo, asi to jde i bez utraceni prumernych platu, ALE uz se clovek musi snazit. Tohle je proste vysleek rezignovanejch lidi, ktery po praci nechtej resit, jak si zvelebit byt. Nebo to resej, ale snahy o zvelebovani se teda mijej ucinkem:D:D:D:D:D
711990 nechtěj, podle mě jim tohle přijde zvelebený, je to čistý, celkem nový, většinou je to takový bezradný, ale spoustě lidí to takhle stačí
viktorka_od splavu to nevíme, moje máma měla takovou až do tohoto léta, kdy jsme ji násilím (nechtěla, ale byla 14 dní na chatě a ne doma) vyměnili za placatou fungl novou a mnohem lepší televizi po babičce, kterou chtěla dát na půdu, že ji nechce .
jako fakt se dost lidí nezbavuje funkčních věcí jen proto, že jsou nemoderní
to mas sice pravdu, ale tento konktretni pripad to nebude, ta cedecka a prehravace, to budou fanousci ne babicka:-)
btw jsem podobny interier nedavno navstivila po case a desne se lekla pac si poridili novou telku v zivotni (moji;-) velikosti![]()
711990 Potrefenáhusa Jo, to jste vcelku vystihly. Já znám i lidi, co mají takový "sconto" interiér a zároveň snahu a zájem o hezké bydlení, jen to prostě vůbec, ale vůbec neumí.
K té Itálii přidám poznámku, bez ohledu na umístění, nevkusných bytů je tam hromada, řekla bych, že v průměru i víc než u nás, zkuste si někdy ze zábavy projet nabídky italských realitek. Krásné věci začínají tak na ceně 300 tisíc eur (čest výjimkám).
A ta čínská knihovna...(už nevím, kdo ji dával) ![]()
711990 nechtěj, podle mě jim tohle přijde zvelebený, je to čistý, celkem nový, většinou je to takový bezradný, ale spoustě lidí to takhle stačí
A jsme zpět u toho vkusu, kultury a osobitosti. Já si říkám, kde by lidi měli ten vkus brát? V obchoďácích v jejich nízké cenové hladině je to převážně děs, otevřou časák a tam se prezentuje opět většinový průměrný (ne)vkus, na internetu bydlení Pavla Trávníčka atd. atd. Ale jak ten většinový vkus kultivovat? Přiznám se, že já východisko nevidím.
viktorka_od splavu no ale já to nemyslela vzhledem k věku, proč by lidi měli vyhazovat cédéčka a přehrávače, když to funguje a používaj to? že to nemáš doma ty neznamená, že to všichni vyhodili a hudbu pouštěj ze spotify, fakt netouží mít každej doma nejmodernější telku
Potrefenáhusa znám pár, kterému bydlení nic neříká..byt mají zařízený z aska a sconta, jednoduše, čistě, levně, asi 20 let beze změny - ale všechny peníze, a ne malé, vrážejí do cestování a kultury. Domů chodí de facto jen spát.
stes však jo, ty priority jsou prostě různý
Potrefenáhusa tipuji pouze dle fota a toho ze obyvatele podobnych interieru se na toto obvykle fokusuji (chteji mit to nejmodernejsi:-)
V tom by se měly angažovat právě sdělovací prostředky!
Ale ty jedou furt v módu "divák tohle chce" (páč reklama a příjmy) a na nějakej vkus kašlou. Takže tu máme "Prostřeno", proměny bytu a vizáže (v ještě horší
) a výtečný novácký seriály
Jak z toho materiálu někoho zkultivovat?!
Mně to připadá jako by se rodiče vymlouvali, že dítě chce žrát jen čokoládu, tak mu nic jinýho ani nenutěj ![]()
na tý sicilii bych si asi vybrala, jen k tý umakartový kuchyni jsem se zatim neproklikala, maximálně kamenný korýtko v chodbě...

hele, nevim, říkaly jste, že tam člověk nevkus, rozpačitost a umakart nenajde, jo?

Potrefenáhusa my máme starý, obrovský televízor, ktorý vyradili svokrovci a doniesli nám ho v čase, keď sme ani nemali TV zaplatenú. 1,5 roka nám stál doma, teraz ho už aj zapíname. Ale je vtipné, kým sme ho doma emali, chodili k nám návštevy a čudovali sa, prečo nemáme TV a ako trávime čas - no ako, vonku, na bicykloch, na túrach, na bežkách a večer hrami s kamarátmi (+teda, my sme už generácia, ktorá filmy a seriály sleduje z PC).
A tá otázka vkusu - muž aj ja máme úplne odlišný vkus, zatiaľ bývame v podnájme a vlastný nábytok zrátam na prstoch 2 rúk a je to presne ten neosobný nábytok z Mobelixu a pod. Ja sa už neviem dočkať, kedy sa presťahujeme do vlastného (konečne! sa nám to rysuje) a začnem postupne obzerať rôzne bazáre a podobne a hľadať nábytok, aký som si vždy predstavovala a muž ma prizabil vetou: a ty chceš meniť nábytok? Veď už toho máme veľa...mne sa to takto páči...(podotýkam, že doma máme teraz holé steny, posteľ, skriňu, 2 komody, gauč, skrinku pod TV a 2 knižnice, v kuchyni kuchynský stôl a stoličky čo stáli dokopy pred 8 rokmi 90 Eur :D a ako bonus v každej miestnosti ozvenu...). Myslím že zariaďovanie bude boj...
DrowRanger na ten boj se připrav, zas máte dobrý, že nedáváte ty domácnosti dohromady dvě, kdy se rozhoduje, co z toho se použije, to bolí fakt hodně
a já se přiznám, že v tomto domě se mi líbí hodně věcí!
odstranila bych všechny závěsy, garnýže s rolničkami, koberce a předložky a květované gauče, nechala si růžový gauč
všechny lampy, obklady, a to purpurové umyvadlo s kovovými trubkami je skvělý. líbí se mi i černý krb a čínské dveře a některé židle. jako celek je to too much retro, ale jako....vybrala bych si tam hodně. milovníci scandi stylu asi odpadnou, předem se jim omlouvám :)
Jiná Realita tak já to radši nekomentuju ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY