design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:59

Potrefenáhusa No ono jak kde, tcháni mají byt s pokojem pro služku, který nemá ani těch šest a okénko má na chodbu (a byt má celkem stodvacet metrů čtverečních ;o) Ale tak to jsou Dejvice.

U těch paneláků to člověk musí brát tak, že zvláště ty první se prostě stavěly, aby bylo kde bydlet a lidi se spokojili s málem. A na druhou stranu, jsou panelákové dispozice, které jsou mnohem lepší než některé věci, co se staví dneska. Byt pod třicet metrů není žádná rarita.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:06

DruI Jojo, pokoj pro služku v paneláku ze 70. let...

Lamicka Ony ty malé prostory jdou fakt hezky vyřešit a když má vysoké stropy, máš i lepší pocit. S dětma je to pak jednodušší, když jsou stejného pohlaví. Má to i výhodu, že tě to nenutí hromadit věci (a většinou je teda nutné mít nějaký "sklad"-funkční sklep nebo vnější komoru na různé sezónní věci-lyže a tak...) A špatně se tam zvou návštšvy, třeba Japonci se až na výjimky neschází vůbec doma, jako je zvykem u nás, ale vždycky někde mimo. 

stes Jak tam někdo trefně napsal v diskuzi-to je jako když souloží kostel se středověkou krčmou 

Offline hibiki
48 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:06
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:21

hibiki touto optikou vypadá english style v Kyjích úplně v pohodě 

Ta vycpaná liška na pračce!! Ta je úplně nejvíc nejlepší.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:23
Reakce na Garfie:

DruI Jojo, pokoj pro služku v paneláku ze 70. let...

​No tak úvaha zněla, že projektant při návrhu nepřemýšlel, tak jsem chtěla říct, že to mohl být staromilec a přemýšlet úplně špatným směrem ;o)

Ale ve skutečnosti bych řekla, že měli rozměr konstrukce daný výrobními postupy a ten prostor jim tam prostě zbyl a předpokládám, že ani tehdy nebyl deklarovaný jako ložnice.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:24

hibiki  tak keby tie fotky prestriedali s exteriérom, aby mal človek oddych od tej vnutornej nádhery, da sa to dopozerat. Takto som ani nedýchala, až mi došiel kyslík. Bum!

Offline stes
9408 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:30

hibiki A sakrabram úplně minimalistickej styl tyhle Kyje

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:33

DruI To je možný, že to projektoval nějaký staromilec.... ony se i malé prostory dají opravdu dobře vyřešit, ale musí se u toho víc přemýšlet, v nejlepším případě už při stavbě...třeba v tom zmiňovaném Japonsku v drtivé většině byty už staví s obrovskou vestavěnou skříní v každém pokoji, zdi jdou vlastně tak cik-cak (jakoby tvar čtyřky) 

hibiki no tvl 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:42

Garfie to jediny me trochu mrzi, kdyz prijedou nasi, uz je nas moc. Mame kluka a holku, pro ne bych casem chtela oddelene pokojicky, zatim chteji byt spolu. Mame chalupu, tak plno veci mame tam. Ted je to fajn, ale casem se hledani neceho vetsimu nevyhneme. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 22. února 2019 10:43

bram a ta hlava na posteli 

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:10
Reakce na barbucha:

Lagerfeldova knihovna. Kchárl byl prostě originální 

​Toto by mu Marie Kondo netrpela !

Tak toto je prvá sympatická vec, ktorú som sa o ňom dozvedela.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:13

Lamicka Kdyby vám vyšel sousední byt, bylo by to fajn! :-) My máme tři pokoje, děti byly až do nedávna taky spolu (kluk a holka) a ten pokoj navíc byl super-šatna, pokoj pro hosty a "bordelcimra" v jednom  Teď jsme jim udělali každému vlastní pokoj a mně ten jeden záložní fakt chybí!! 

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:17
Reakce na bram:

hibiki touto optikou vypadá english style v Kyjích úplně v pohodě 

Ta vycpaná liška na pračce!! Ta je úplně nejvíc nejlepší.

​A tá s tým bažantom ...

Prosím, uistite ma, že tá toho bažanta LOVÍ!

Inak v kontraste s tým vnútrajškom ma ľahko desí ten skoro minimalistický trávnik vonku. Len jeden strom a lenjedna socha!!! V kombnácii s tým šialencom, čo v tom musel bývať ma mátajú predstavy, čo všetko tam môže byť zakopané...

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:22

Já myslím, že to budou kulisy pro nějakou únikovku.

Online 999
19882 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:46

Ten dům je samozřejmě úlet a pro mě minimalistu a alergika jistá smrt, ale ty Kyje mi přijdou horší. Tenhle dům je konzistentní, dotaženej, je tam spousta hříček a vtipů a dokonce mi jeden moment vnukl nápad . Jediný, co se tam stylově nehodí, je ta šatna a hlavně ty boty v ní :-). Já se na to nejsem schopná dívat jako na místo k bydlení, spíš je to pro mě postmoderní objekt.

Offline stes
9408 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:53

Samantha  z toho bych koukala uniknout sakra rychle, jinak

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:58

999 Nemyslíš tím momentem doufám tu lišku, co ojíždí schodiště? 

Já si to kvůli tobě doprohlížela do konce a musím ti dát zapravdu, že je to velmi konzistentní a dovedu si představit, že být to v asi tak desetinásobném prostoru (třeba lovecký zámeček), možná bych to i obdivovala. Šatna mě zarazila taky, nevěřím, že tam někdo reálně žije-a má tolik bot tohoto typu! 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 22. února 2019 11:58

999 vidíš tie boty ma tam uputali. Asi práve preto že sa tam nehodili. A tie pávy 

Offline stes
9408 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:05

https://prazsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/celnici-zavreli-klub-v-kyjich-k-elektronicke-evidenci-trzeb-se-ani-neprihlasil-20180328.html

Tak ta vilka ve Kyjích byl nějaký kuřácký klub, už rok zavřený

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 22. února 2019 12:15

stes jj, já na něj četla někde i recenzi :-)