design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:19

Kokoska tam je starej komin. Zacalo se to nejak nafukovat a loupat, ale domaci uz to fotili (podle me je to teda vic nez jen ten komin, omitka neni uplne cajk) a nechaji to spravit. Je na ne spoleh, akorat se mi nechce to resit skrz nabytek a uklid. Ten dum je na mistni pomery stary a stavi se tady na drevenou kostru, tak to ma svoje negativa. 

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:24

0zero7 Aha, tak snad to dají do pořádku. Jinak moc hezký byt, příjemně laděný. Moc se mi líbí ta podlaha.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:29

Kokoska Diky! Mam i kamarada co to umi spravit, tak ho zainteresuju v nejhorsim, oni se docela staraji, tak je to fajn. Byt ma jen cca 54 m2 ale staci to uplne, v lete otevru balkon a pribyde dalsi prostor, kde vetsinou cely leto jim. 

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:31

0zero7 to máš dobrý, my měli pro čtyřčlennou rodinu 65m :) Pak jsem se podruhé vdala za prostorově náročného člověka a už to jelo. 

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:35

Kokoska HA HA, no ja myslela jak jsem jako skromna, je to stejna velikost jak byt, kde jsem bydlela v CZ. 65 na 4 lidi je teda masakr! 

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 21. února 2019 18:43

0zero7 A jak jsme za to byli rádi. Obývák něco přes 16m, strašně dlouho jsme tehdy vybírali nábytek, protože jsme nechtěli klasickou TV stěnu, co se v 80. letech dělaly. Nakonec jsme našli nějaké výrobní družstvo, které dělalo různé segmenty, a postavili jsme z toho něco na dvou zdech kolmo k sobě. V rohu a v půli druhé stěny byly dveře,  obestavěli jsme je podobně jako v té Lagerfeldově knihovně :) 

Online brrr
12383 příspěvků moje polička 21. února 2019 19:22

barbucha Lagerfeldova knihovna je vizuálně super, ale piclo by mě, mít ty knihy na sobě. Co když si chci vzít spodni?

Offline Dadoo
11710 příspěvků moje polička 21. února 2019 22:10

0zero7 pár let jsem bydlela na Proseku. 3 + 1 a 54 m2. 15, 10 a 7 m, tobyly 3 pokoje. AV obýváku 2x dveře + jedny dvoukřídlé do kuchyně. Do té se chodilo přes obývák nebo přes koupelnu.

Ale zase jsme tammeli krásný velký balkon 6x1m.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. února 2019 07:18

Dadoo nebezpecne se blizis popisu bytu, ve kterem ziju. Z puvodni dispozice pruchozi koupelny mi stavaji vlasy hruzou na hlave jeste ted! Plus z toho, ze je to 64m a puvodne 4+1  a pitomy balkony! Kdyby misto nich radsi byl vetsi obyvak:) 

Offline Lilly_Ku
4573 příspěvků moje polička 22. února 2019 08:10

711990 to me zajima, jak starej ten byt je? A pruchozi koupelna pres kterou mistnost?

Kamaradi bydleli v uplne starym byte v centru, ti meli kuchyni ve vstupnim prostoru a dockoupelny se chodilo z loznice, to bylo taky zajimavy.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 22. února 2019 08:26

stes no tyvogo . Koupit tohle, tak potřebuju dalších 5 mega k tomu, abych to mohla dát do nějakého příčetného stavu.

Offline stes
9408 příspěvků moje polička 22. února 2019 08:35

bram a pak ještě jeden na cestu kolem světa, aby se z toho vzpamatovala

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:30

Lilly_Ku je to panelak zhruba z poloviny 70.let. A prijde mi, ze se jim povedlo udelat tam uplne vsechno spatne:) klasicky umakartovy jadro, kde ale koupelna mela dvoje dvere, z toho jedny do kuchyne a druhe do chodby. Dalsi kuriozita je pokoj, ktery mel jen 6m ctverecnich, takze se tam vesla jen uzka postel a psaci stul. No a vrcholem je to, ze okna jsou ve vsech pokojich asi 30cm pd okraju pokoju, takze se napr. v kuchyni neda pouzit normalne hluboka skrinka nebo v loznici kamkoliv postavit skrin standardni hloubky:) v tom byte proste vzdycky chybi tak 20-40cm, aby se tam daly udelat veci standardne. Zato ma dva dlouhatanske, ale uzoucke balkony. Proste jako by tam nikdo.nepremyslel:) ale nejak jsme se popasovali s rekonstrukci a myslim, ze ted to je obyvatelne a docela i pekne:) ale za cenu hodne ustupku.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:45

711990 Tak šestimetrový pokoj je klasický pokoj pro služku ne? ;o)

Náš byt z konce šedesátých let měl taky koupelnu průchozí z chodby do kuchyně. A rekonstrukci jsme dělali tak, že se vymlátilo úplně všechno. To se zase musí těm panelákům přiznat, že nosné konstrukce jsou často jenom obvodové, takže se se spostou věcí dá hýbat.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:46

0zero7 my máme taky 65 m a jsme 4. Tvrdime, ze to je zivotni styl:))) neco jako Japonci, kdyz bydli v malych a fukcnich bytech, ale vlastne je za tim nase lenost. Nechce se nam nic hledat, mit zase hypoteku a vsechno mame do 10 min pesky. Jak dlouho vydrzime, to nevim, deti jsou jeste male, tak to jde. Plus mame vysoke stropy a veliky obyvak, to dela hrozne moc. Ja to tu mam strasne rada, vubec si neumim predstavit stehovani. Tak trochu doufam, ze se nam podari casem koupit vedlejsi byt a propojit to.

Ten tvuj byt je nadherny a prijde mi, ze ten styl jde presne tomu typu domu .

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:52

DruI pravda, idealni pro proletarskou rodinu uprostred normalizace kazdopadne byl to pokoj manzelovy maminky. Vubec nechapu, jak tohle muze nekdo diteti udelat, kdyz jde o triclennou rodinu ve 4+1. Jinak presne, nastesti se dala vetsina vybourat, az na nosnou zed vedouci prostredkem bytu

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:52
Reakce na DruI:

711990 Tak šestimetrový pokoj je klasický pokoj pro služku ne? ;o)

​devíti, to jsem měla já jako malá. A ještě to byl zkosenej lichoběžník, takže třeba postel šla dát jen podél jedný zdi, jinam ne

711990 v jednom panelákovým bytě na proseku jsem byla a bylo to hodně šílený, v takovým tom dlouhým paneláku podél parku, byt měl tak...30? m, dva mrňavoučký pokoje s tou velikou nudlovitou lodžií po jedný straně, předsíň s jádrem a kuchyň bez okna. Fakt snad i pro jednoho malý.

Kolegyně bydlí v identickým bytě na Kobylisích a má to bez lodžie a s oknem v kuchyni, hned je ten byt o hodně příjemnější a víc k žití, i když pořád malinkej.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:54

711990 hele, mně to nepřijde tak šílený, já byla v malým pokoji sama, fakt se tam vešla akorát postel, psací stůl a knihovna, ale byly tam vysoký stropy a rohový okno, já to milovala.

Je pravda, že kamarádka v podobným pokoji na šířku panelákovýho okna bydlela na jižáku s bráchou a měli tam akorát palandu a psací stůl, tak to už mi přišlo zu viel

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. února 2019 09:59

Potrefenáhusa tak kuchyn bez oken musi bejt fakt hruza! Tohle nastesti neni ten panelak primo u silnice, ale ty byty jsou tam podle me vsechny podobny. K tomu pokojicku - tenhle panelak ma navic jeste nizky stropy, bylo to puvodne jen 2.30 nebo 2.40, takze ten pokoj pusobil spis jako satna. No uz je zrusenej, ale stropy se jeste musely snizit, takze to je trosku komicky:)