wendulka Myslím, že ne.
design a architektura
barbucha Já tu historii právě znám, fakt ten kostel v roce 1945 vypálili Rusáci...A všechny ty pohnutý osudy, a pak to v devadesátkách vstalo z popela :-).
999 Já si právě matně vzpomněla na nějaké případy, kdy k tomu vyškrtnutí došlo, ale už si absolutně nepamatuju
, z jakých důvodů přesně to bylo, ani nemám přehled, jak přísná pravidla pro tohle UNESCO má, proto to byla první otázka, která mě po přečtení té zprávy napadla.
wendulka Další otázkou je, jestli by vyšktnuti něco pro Notre Dame znamenalo :-).
999Tak ona by se vlastně nejprve dostala na seznam ohroženého světového kulturního dědictví, že jo? Vzpomínám si, že v roce 2004 se na něm ocitl třeba Kolínský dóm. I když to teda snad nebylo kvůli změnám na dómu samotném, ale kvůli plánovaným stavbám v jeho bezprostředním okolí, které by ohrozily jeho vizuální integritu, což nakonec německou stranu donutilo o dva roky později k nějakému ústupku, že se vrátil na původní seznam![]()
.
Tak to bezprostřední okolí je už tak dost hrozný, hlavně s tím nádražím.
999 Do Neratova se určitě podívej, je to úžasné místo s dramatickou historií. Zboření zabránili památkáři jen tak tak, už bylo podepsané, ale památkáři prosadili přesun vzácných kamenných schodů u kostela. Demontáž a přesun schodů někam v rámci Východních Čech (místo teď nevím, ale relativně daleko) byla časově náročná a spolkla veškeré peníze určené na demolici. No a už se psal r.1989.
Edit: A na rozkvětu se tam pracuje pořád. Teď je to teda už turistická atrakce, ale duch místa a kontinuita od r.90, co tam ti nadšenci přišli, tam je piřád.
Byli se dneska stolari podivat na nase stare schody, co s nimi. My si cele tri roky mysleli, ze ten jeden vyssi schod uprostred schodiste je diky tomu, ze pod nim neco vede. A vono prd, jim prdla deska a oni na to pribili novou
jsou cele shnile, takze to bude rekonstrukce sakum prask... Uz se velice tesim!
999 Je to super napad, taky doufam, ze to dotahnou!
Garfie A až to budou slavnostně otvírat, tak tam uděláme společný výlet Parfumanie
. Jen se s tím nesmí moc dlouho crcat
.
999 myslíš tisíc let jak se svatým Vítem? :-))
To se tes. Moje kamoska rekonstruuje komplet barak s rocnim ditetem a oni v nem teda nepretrzite bydlej. Masakr. Nedela nic jinyho, nez ze to dite neustale nekam poponasi a nekde zavira. Fakt ho nosila za dve hodiny vickrat jak ja za celej den. Schody maji aktualne bez zabradli, proste barak plnej nastrah. Ale ty nove casti za to stoji a za tu odvahu tam bydlet v tom rozkopanym;-)
Potrefenáhusa Asi tak :-).
Karja to musí bejt masakr s miminem na stavbě, kamarádka nasla svoje roční batole, jak strka do zasuvky velkej hřebík
999
Potrefenáhusa tak to si moc neužijem!! ![]()
Garfie Já věřím, že pokud půjdou do skla, tak to ještě zažijeme :-).
My sme kedysi burali jadro , v panelaku a stavali nove steny a celu kupelnu popri dvoch detoch 2 3 roky. Jedine stastie ze nebola stenou prepojena s kuchynou, ale na druhom konci bytu, takze voda bola. Strasny masaker, vybavujem si ako sedim v izbe na zemi a zufalo placem, lebo mi neurobili vyklenok na pracku. Blbost ale to bolaposledna kvapka a ja som sa zosypala. Vobec nechapem ako sme to vobec mihli takto robit , dva dni sme pouzivali wc u susedov ![]()
999 Prozatím se příležitostně podívám aspoň do toho Neratova, ještě jsem tam nebyla :-)
Tak pokual to vyjde s tym sklenikom, aj ked som skepticka, bolo by to velmi zaujimave. Asi ako ked sa rozhodli urobit sklenenu pyramidu a sposobili mensiu narodnu hysteriu.
Potrefenáhusa Hele, ja tam byla se svym dve hodiny a stacilo mi to. V podstate se fakt musi neustale dbat na to, aby jsi byla s nim a byly zavrene dvere. Ale tak jim se nikde nevaleji hrebiky, spis treba chodba je fakt rozdrbana na kamen, vsude kabely, diry, ale nic ezxtra blbyjoho asi, ale hodne nebezpecny byly jen ty nezajistene schody. Vlastne to bylo hodne zajimavy, ze tretina domu byla nadherna uz rekonstruovana, pak tretina 40 let stary zarizeni a tretina rozdrbana. Obdivuhodny:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY