design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 03. května 2019 18:07

Nemáte nějaký tip na architekta v Praze a okolí? - budu dělat rekonstrukci domu.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 03. května 2019 20:24

Ja jsem v klidu, dite se do rekonstrukce narodilo a celkem uspesne v ni uz rok a půl preziva:) vtipné je, ze v zimě budem asi menit okna v celem dome. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 03. května 2019 22:31

Karja Vyrostla jsem (a mé dvě sestry) na nepořetržitém staveništi při rekonstrukci velkého starého domu. Přežily jsme, nicméně to jako návod nedávám, maminka by mohla vyprávět...

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 03. května 2019 23:02

andulka01 Jojo, jako bylo to v pohode k preziti, jen za provozu clovek poznal, ze je treba mnohem vic ostrazitsti a fakt toho noseni desetikilovyho zavazi, furt a furt, sem a tam. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 04. května 2019 09:53

Takhle to vypada ted, ten jeden vysoky schod je hezky viditelny, my uz ho prekracujeme na jistotu. Navstevy vzdy varujeme, nicmene pokazde se nekdo prerazi... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2019 11:21

ach jo, držte mi palce, v úterý přijde architekt s prvním návrhem, mám strašný strach, že to bude něco hrozného.

s tím souvisí dotaz...nemáte někdo tip na prodejce/výrobce/pokladače dřevěných podlah? asi nejspíš parkety. nebo cokoli, s čím jste sami spokojení. už jsem se ptala, jenže to bylo dávno, nic jsem si nenapsala a zas jsem to zapomněla :/ 

začím mít stres, prohlížím dveře, kuchyně, okna bože, potřebuju vyhrát v loterii

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 04. května 2019 12:05

Jiná Realita my jsme se za ty 3 roky co tu bydlíme už kolikrát shodli, že jsme to na začátku měli srovnat se zemí a postavit celé znovateď už jsme do toho nacpali tolik peněz, že je nám líto to udělat tak bojujeme dál:D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2019 12:29

rasaNori no to byla jedna varianta, kterou jsem architektovi říkala - vykuchat komplet, nechat jen obvodové zdi (ty musím, z určitých důvodů by jejich bourání bylo zcela absurdní) a dovnitř klidně vložit dřevostavbu nebo cokoli podobně šíleného).

ale my v podstatě i tak bouráme skoro komplet, dolů půjde střecha, všechny stropy, všechny podlahy, okna, dveře....

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. května 2019 14:30

a ještě mám technický dotaz na zkušené bourače

existuje nenápadná přechodová lišta/přechodové řešení mezi dlažbou a jiným typem podlahy (podle všeho dřevěnou podlahou)? krom takových těch klasicky vypouklých plastových nebo hliníkových, které se mi zdají odpudivé. sice bych ráda měla všude jeden typ podlahy, ale i přes vaše zkušenosti, že máte dřevěnou i kv kuchyni, do toho asi prostě nejdu, nějak se na to necítím, a v kuchyni bych měla ráda dlažbu, jenže kuchyň nejde od obýváků oddělit, byl to takový malý tmavý kamrlík.

teď máme všude dlažbu, takže jsem žádné přechody řešit nemusela.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 04. května 2019 18:25

Jiná Realita a ten architekt by ti neporadil lepsie ked uz ho tam budes mat? Inak drzim palce, je to velka skuska nervov. Tiez tak aj rasaNori 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 04. května 2019 22:21

rasaNori No pekny pekny, my jsme ted byli na prohlidce jednoho domu, kolem kteryho jsme.x let chodili a.hrozne se nam libil (plus teda pritel na rovinu zjistoval, kdo tam bydli, kolik mu je let, co deti, proste jestli to jednou bude volny:-D Tak nastesti nikdo neumrel, jen stehovani:-D). Ale bylo by to prave celobourani, tak do toho nejdeme. Ale byl fakt v ramci moznosti krasnej, strasne nadherna velka zahrada, ale pak to clovek videl zblizka, predstavil si tu praci a treba ta krasna velka zahrada se najednou stala v moc velkou, zbytecne prodrazujici pozemek a I jsem si rikala ,,ty jo, vzdyt tamhle na na ten konec zahrady bych ani nechodila, to je moc daleko,,.  Takze jste sikovny!

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 04. května 2019 22:41

Karja on je to 100 let stary dum, po castecne rekonstrukci. Kdyby ti puvodni majitele se na to vykaslali, tak my si to spravime dle vlastniho gusta. Ten chlap si spoustu veci delal sam, takze jsou uplne dementni a nelogicke plus casto nedotahle do konce. Treba podlaha v obyvaku a kuchyni se bude muset casem predelat,nebot ho sice napadlo tu hlinenou puvodni vykopat a vylit betonem (pul metru do hloubky) ale na co tam dat hydroizolaci, ze. Takze podlaha krasne vlhne a vlni se, i kdyz se kazdy den topi... A tak je to tu se vsim uplne. Predevcirem jsme dodelali pokoj male, jako jeste bez zarizeni, ale uz se da vymyslet a do spodniho se nalepily listy, jeste chybi svetlo, garnyze a tak, takze postupne to jde ale stoji to strasneho usili a casu a penez (logicky). 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. května 2019 06:28
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. května 2019 06:33

Jiná Realita my máme tohle, jenom úzkou lištu. Fotka je rozmazaná, leč je tu. Možná je to teda koncový profil. Já nevím. máme to jen mezi kuchyní a chodbou. Ale buď poradí architekt nebo v nějakém studiu podlah nebou koupelen.

Tady mají nějakou jinou lištu, viděla bych jako výhodu, že kraje podlahy se schovají pod to. My tam máme mezeru mezi dlažbou, lištou a drěvenou podlahou.

https://www.acara.cz/en/t-bar-dividing-dural-25-mm-stainless-steel-high-gloss-silver-2-5-m-e8676.htm

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. května 2019 06:35
Reakce na Jiná Realita:

ach jo, držte mi palce, v úterý přijde architekt s prvním návrhem, mám strašný strach, že to bude něco hrozného.

s tím souvisí dotaz...nemáte někdo tip na prodejce/výrobce/pokladače dřevěných podlah? asi nejspíš parkety. nebo cokoli, s čím jste sami spokojení. už jsem se ptala, jenže to bylo dávno, nic jsem si nenapsala a zas jsem to zapomněla :/ 

začím mít stres, prohlížím dveře, kuchyně, okna bože, potřebuju vyhrát v loterii

​to je ale blby zacatek mit strach z toho, co architekt prinese... znas jeho dosavadni praci? a bavili jste se o tom, jak by to melo vypadat, co ano a co urcite ne? chci rict, ze si neumim predstavit, ze bych to ocekavala se strachem. Zvedavost, napeti, to vsechno jo, ale strach? 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. května 2019 06:36

rasaNori asi tak, jenže když je to udělané, tak je blbý začínat od začátku. My jsme naivně doufali, že když je dům částečně zrekonstruovaný (nová střecha, zdi, podlahy, výměna radiátorů), tak že vyměnili taky trubky od vody, než udělali nové zdi. Tak omyl. A teď doufáme, že ty trubky ještě dlouho vydrží, ať nemusíme všude kopat. A dřevěná podlaha v obýváku je pravděpodobně položená na tu původní (asi parkety).

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 05. května 2019 06:59

MaeGandal ono tych prejvapeni sa v starych domoch najde. A to sme rekonstruovali dom po mojich rodicoch a otec je tu s nami a takmer vsetko tiez robil sam a na niektore veci si uz nezmysli a ti je potom prekvapenie. Ako ked tvrdil murarom ze je to len omietka a netreba skriabat steny staci natiahnut novu omietku, oni ho posluchli a o par dni nam duneli steny a pri mensom zarypnuti mnou sa cela jedna stena odlupla. Tak to museli dat vsetko dolu a ist od znovu. Bola som na nich poriadne napalena ze ho posluchli, vlastne aj na neho. No stalo nas to kopu penazi a nervov. Ale sme teraz spokojni, iba tu kupelku odkladame, kym zo len pojde 

Offline Myrtila
5419 příspěvků moje polička 05. května 2019 07:23

Jiná Realita My mame prave tu drevenou podlahu a dlazbu a spara mezi nimi je vyplnena tekutym korkem. Je pruzny a mel by zvladnout roztahovani a smrstovani drevene podlahy. Mezi obema typy podlahy neni zadny vyskovy rozdil, i spara je stejne vysoka. Chvili nam teda trvalo najit podlahare, co tohle zvladne, zaroven se musel domluvit s obkladacem kvuli srovnani tech vysek. Nejdriv se pokladala ta dlazba (ta se musela trochu podlozit, protoze dlazky byly tenci nez to drevo) a ta drevena podlaha se k tomu dorezavala (okraj dlazby ma nepravidelny tvar). Kdyztak muzu do SZ hodit foto a i kontakt na ty podlahare. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 05. května 2019 07:46

Jiná Realita tenky korek nebo jen 2-3 mm mezera. To mame my mezi koupelnou a drevenou podlahou. Vypada to dobre, neporadek se tam nedrzi a jde to pripadne v pohode vyluxovat. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 05. května 2019 08:04

Myrtila ta výška podlah se dá udělat rovnou při vylévání podlahy, tak aby se nemuselo dorovnávat potom. Což asi při rozsahu rekonstrukce u Jiná Realita budou dělat taky. Nám to tak vylili rovnou, tam kde je dřevěná to udělali nižší než jinde o toho asi pul centimentru. Nevím jak, ale udělali.