Myrtila ten tekuty korok ma zaujima tiez ![]()
design a architektura
rasaNori O Velikonocích jsem bydlela v objektu, kde bylo celkem prudké a temné schodiště do zatáčky, v té byl jeden schod naopak nižší, vidět to vůbec nebylo. Strašně nepříjemné.
MaeGandal vypada to hezky, ta vaše podlaha, měla jsem podobnou taky v úzkým vyberu, nakonec jsme vybrali takovou vic vyblitou
Potrefenáhusa my jsme tenkrát dlažbu sháněli na poslední chvíli. To tedy byla naše chyba, nezkušených prvostavitelů. Takže jsem naběhla do studia s tím, že bych tu dlažbu potřebovala mít do týdne. Což omezilo výběr - naštěstí. Ale my to máme na velmi malém kousku (wc a prostor před ním ani ne metr na metr, na wc je všechno bílé), na větší prostor bych si to asi netroufla. A to jsem věděla, že nějaký kontrast kolem sebe potřebuji, takže jsem spokojená.
Janulik03 Posilam SZ.
MaeGandal u nás byl největší problém se shodnout, takže nakonec je to kompromis
myslim, ze to jsou tyhle, v obchodě to působilo živejc než na fotkách. My prave budem mít stejnou koupelnu, záchod i chodbu, ale vsechno v pidirozmeru, tak jsem se taky teochu bála nějakýho uplnyho odvazu

Potrefenáhusa podobne svetlou ma v byte kamaradka, je to moc hezke. Kdyz jsme rekonstruovali byt, tak tenhle typ dlazby tady nebyl vubec k dostani, meli jsme moznost to mit z ciziny, ale stalo to tehdy balik, tak jsme se rozhodli jinak. Ted budeme delat koupelnu na chalupe, tam bych takovou dlazbu hrozne chtela.
Potrefenáhusa pekna dlazba. Ja to mam stejne, taky vsude jednotnou.
Potrefenáhusa krasna dlazba
...krásné, celé
jinx strávila jsem s ním v baráku jedno odpoledne, poslala jsem mu výkresy, plány se schváleným stavebním povolením, a nechala jsem to na něm.
protože tady není prostor na nějaké vlastní představy na vzhled, všecko se odvíjí od toho, jestli to vůbec půjde funkčně přeskládat, aby dům byl obyvatelný a mělo smysl do té rekonstrukce vůbec jít.
architekta, který by měl v portfoliu přesně to, co potřebuju udělat já, jsem vůbec nenašla, ani po ročním procházení prací asi úplně všech v čr, takže jsem prostě vybrala jednoho, u kterého se mi líbilo, jak si obhájil rekonstrukci starého domu. našla jsem ještě jednu alternativu, jejich práce se mi líbila moc, byla z mého pohledu 100% a dokonalá, ale čas budou mít cca v roce 2021, a tak dlouho už střecha nevydrží, ani kuchyně, všecko je před rozpadem.
na téhle barabizně je všechno strašně komplikované, je složitě napojená střechou na vedlejší dům, všecky rozvody jsou blbě, všechno světlo jde ze severu mrňavýma okýnkama, horní patro má nízké stropy, protože musíme držet střešní linii, prostě je tu všecko k ničemu, ale současně je třeba celý dům komplet obložený cihlama, jen ten obklad stál neskutečné peníze, takže pokud to nebudu muset shodit celé, ráda bych zachovala aspoň obvodové zdi.
prostě jsem mu nechala volnou ruku s tím, že jsme si podle mě porozuměli v tom, co je tu třeba udělat, že potřebuju do domu přivést světlo (ve všech místnostech se teď musí celoročně svítit), odstranit nedměrné množství chodeb, které zabírají většinu přízemí, vyrobit úložné prostory, předělat vchod na jinou stranu a vymyslet vzhled čelní strany domu, která je teď úplně směšná a musí se nějak (ale netuším jak, a doufám, že jeho něco napadne) změnit celá hmota toho štítu.
ale s jakou vizuální stránkou přijde, to nemám ani šajn. a ten strach pramení hlavně z toho, že tahle rekontrukce je vlastně válka s otcem. ona to tady 30 let vedl podle sebe, prostavěl strašné peníze, nechal se okrádat všemi řemeslníky, kteří se mu úplně vysmívali a brali peníze po hrstech za špatnou práci, protože můj otec se vždycky hrál na grófa, nikdy po nikom nic nekontroloval a automaticky zaplatil, aniž se na to vůbec podíval, nikdy na nic nesepsal smlouvu (smlouvy jsou pro idioty a navíc franta odvedle by mi to neudělal, kdybych po něm chtěl smlouvu - teď frantu nenávidí) a nikdy nic nereklamoval, prostě to za další peníze nechal předělat někomu jinému. výsledkem je dům, který vypadá zvenčí pompézně, ale nedá se v něm žít, a navíc mu končí životnost. každý týden se přijde na něco, co je blbě udělané, někam zatéká, tohle je ošizené, tamto je ošizené. tady neodvedl dobrou práci nikdo, protože nemusel.
a já to mám otci za zlé, a on to ví. a teď číhá, číhá na každé pochybení, aby mohl poukazovat a vysmívat se. svoji chybu nikdy neuzná, je ve fázi nepochopeného génia.
nesmím ho k tomu pustit a moje řešení musí být omračující a dokonalé. teď architekt přinese velice hrubý návrh, nejde o nějaké jemné detaily, ale jestli vůbec dostaneme světlo do baráku a co si počneme se směšným a zcela nefukčním (protože malým) přístavkem právě v tom bolavém štítu, protože přístavek stojí na kamionu betonu a odbourat ho nebude legrace.
pardon za traktát, asi jsem se potřebovala vypsat z nervozity.
MaeGandal Myrtila a nevím ještě kdo, Potrefenáhusa asi, děkuji za tipy a rady, a jakékoli tipy na podlaháře nebo kohokoli šikovného do SZ ocením!
Jiná Realita to das a na otce kasli. Pokud to budes cele financovat ty, tak si pred nim nemusis nic obhajovat...
Jiná Realita Když se smíříš s faktem, že otci se stejně nezavděčíš a všechno bude špatně, i kdyby to bylo výborné, můžeš se svého strachu rovnou zbavit. Hlavně, abys byla spokojená ty a dotáhla to tak, jak potřebuješ. Ty víš, co ten barák potřebuje, aby se v něm dalo dobře žít a uděláš to. ![]()
Jiná Realita Smiřte se s tím, že otec si určitě něco najde. Udělat rekonstrukci tak aby omráčila úplně každého je nemožné.
Ale držím vám palce, ať vám ta rekonstrukce vyjde dobře a s minimem problémů.
rasaNori ne, to nebudu, to je záchrana peněz spořených matkou, která ale na stavění ani rekonstrukce nemá buňky ani sílu ani chuť, je sama nemocná a jen představa té rekonstrukce ji hrozně stresuje. já budu platit architekta, nasaju co nejvíc mouder na internetech, prohlédnu dlažby, podlahy, dveře, budu vrchní počtář nákladů a snad to nějak dáme dohromady. tohle jsou tedy prkotiny, největší strach mám z toho, kde seženu dobrou stavební firmu.
bude to znít asi divně, a nevím, jak to přesně vyjádřit, aby to nevyznělo nějak blbě.
matka tam celý život ustupuje tomu, co chtěl on. ona si přeje světlé bydlení, hodně bílé barvy, vzduch. on si dělá svoje temné kutlochy, obrovský falešný trámový strop v celém domě, mrňavá okna. měl 30 let na to, aby to aspn dokončil, a ani to mu nestačilo, všude trčí kabely, je vidět potrubí. teď je vážně nemocný, opravdu vážně. je jen otázkou času, kdy skončí v lepším případě na vozíku a pak už v tom domě nebude moct bydlet, protože například cestu na wc si udělal nad schody do sklepa tak úzkou, že tam neprojede vozík, stěží se tam dá projít. doma nedělá nic, jen se dívá ne televizi, protože už skoro nechodí. přesto se ani v této fázi nedokáže nad sebou zamyslet a nechat to konečně s dobrou vůlí na někom jiném. ohledně architetka jsme se strašně pohádali, protože zbytečnost, on by to vymyslel rozhodně líp, zbytečné utrácení. on přestože nemá síly ani chuť ani nápady, tak to nechce pustit, a na jiném to nechá s hlubokou nenávistí.
tohle je moje akce na dobré využití hlavně matčiných peněz, já jsem jí slíbila zaplatit kuchyni, zaplacení architekta, a dál se uvidí. není to můj dům, já si pak konečně opravím malý byt vedle.
prostě...kdybych nechala opět pracovat otce, který si nikdy nedělal ani rozpočet, stalo by se to, co vždycky. během měsíce by utratil matčiny peníze, pak všechny svoje, práce by tou dobou byly tak v polovině, a zbytek by ve stresu doplácal co nejlaciněji, co nejvíc to odbyl s tím, že časem se to dodělá (=nikdy). jenže tentokrát jsou oba smrtelně nemocní a on nechápe, že tentokrát už nezvládnou bydlet na stavbě a že matka, která na rozdíl od něj o ten dům pečuje, vaří v něm a pere, potřebuje konečně, aspoň na důchod, mít trochu pohodlí.
Jiná Realita tak to drzim strasne moc palce, aby to dopadlo pro vsechny zucastnene co nejlepe...
jinak samozřejmě že by bylo lepší, kdyby se někam přestěhovali, jenže ten dům nejde prodat, je napojený na firmu, jeho zboření by bylo taky hrozně nákladné, kolem je zahrada, její celoživotní sen, který má teprve druhý rok, a ona by nemohla žít v bytě...prostě ten barák je past, která nemá žádné dobré řešení. ale do střechy už teče a nějaké řešení se musí najít hned.
proto jsem z toho ve stresu. kdyby aspoň otec nebyl tak zlý, hodně věcí by to ulehčilo. mě rekonstrukce baví, mohli bychom spřádat plány a přemýšlet nad nejlepšími řešeními...bohužel místo toho jsem ta, která zničí jeho celoživotní dílo.
Jiná Realita tlapkam.ja bych ti poradila, ale je to něco, co bys slyšet nechtěla
jinak teda my máme v rodině několik případu samodomo rekonstrukci, kdy “cesta muže byt cíl”, takže ty 20 let rozhrabany nedodelany opravy, kdy cestou na záchod člověk překračuje pulmetrovou strouhu a je to fakt peklo pekel
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY