Miru díky, sama jsem zvědavá, jak to dopadne ![]()
jo a Jiná Realita - dohadování ve vic lidech si nemaluj, nase koupelna byl dost boj o zivot, takže doufam, ze výsledkem nebude kompromis, co se nelibi nikomu
Miru díky, sama jsem zvědavá, jak to dopadne ![]()
jo a Jiná Realita - dohadování ve vic lidech si nemaluj, nase koupelna byl dost boj o zivot, takže doufam, ze výsledkem nebude kompromis, co se nelibi nikomu
MaeGandal u nás byl největší problém se shodnout, takže nakonec je to kompromis
myslim, ze to jsou tyhle, v obchodě to působilo živejc než na fotkách. My prave budem mít stejnou koupelnu, záchod i chodbu, ale vsechno v pidirozmeru, tak jsem se taky teochu bála nějakýho uplnyho odvazu
mně se tahle dlažba hrozně líbí ![]()
Jiná Realita Dopředu se omlouvám, protože budou následovat dvě nevyžádané rady.
1. Jestli je zdravotní stav obou rodičů vážný s ne úplně pozitivní prognózou, bylo by možná lepší, místo investice do realitní černé díry, použít ty naspořené peníze do komfortnějšího bydlení v nějakém jiném místě s lepší zdravotní obslužností (i kdyby se zpočátku jen někomu pronajímalo a rodiče se přestěhovali až už to fakt nepůjde jinak).
2. Odstěhuj se od rodičů. Pomáhat a obětovat se jsou dvě rozdílné věci.
Krehutka hlavně doufám, že z toho nevyjde flame.
tyhle otázky už jsou vyřešené.
jak jsem psala výš, jejich přestěhování se prostě nepřipadá v úvahu. je to otcova chyba, že tuhle nutnou rekonstrukci odkládal 15 let až do doby, kdy už jsou oba na tom zle, nejsou řemeslníci a celkově je na to nejhorší doba, ale s tím se nedá nic udělat. nevím, jestlis to četla celé. i kdyby se odstěhovali, dům, do kterého zatéká, tu pořád bude stát, a přece nebudeš měnit střechu na neobývaném domě. a když to řeknu fakt strašně, až umřou, stejně si s ním budu něco muset počít já. bude v něm muset někdo topit, větrat, starat se o zahradu (stovky metrů čverečních). dům je neprodejný a nepronajmutelný, protože zcela souvisí s firmou, spojené střechy, spojené zdi, spojené topení, spojené potrubí (otec byl prostě fištrón a myslel do budoucna). a já v té firmě pracuju a měla bych ji převzít.
tímto bych to uzavřela, protože tohle je vlákno na něco jiného, jen jsem chtěla vysvětlit situaci, ještě jednou se omlouvám za postěžování si, a na dalších řádcích již budu řešit jen stavební a designové práce :)
Jiná Realita To já taky. Není to myšlené ve zlém a přiznám se, že mě to v průběhu minulých měsíců napadlo několikrát, ale vždycky jsem se kousla do prstu.
Tak přeju hodně síly.
Jiná Realita a není při rekonstrukci vhodná příležitost, jak dům od firmy odriznout?
Potrefenáhusa nepredpokladam ze by byly finance na oboji, je li spojeno vse s firmou, muselo by se zafinancovat i tohle, a to bude darda.
Potrefenáhusa to přesně plánuju. v podstatě uděláme velice nákladnou rekonstrukci, abychom připravili dům na tom, že bude tak za třetinu té ceny rekonstrukce případně prodejný. absurdní situace, ale aspoň to pak půjde, protože co bych si pak s barákem počala. chci to nachystat tak, aby se v budoucnu dal strhnout kus firemní budovy, a tím se oddělil dům i stavebně. aby tam byla nachystaná okna, která zatím povedou do zdi, aby byly odddělené krovy a podobně. teď to ještě asi nepůjde, právě uvidím, s čím přijde architekt, všecko to ví.
Jiná Realita teda, co rict... nebude to lehke, jen ta ciste technicka stranka cele veci bude narocna na provedeni a i financne. Otec bude orisek jeste vetsi. Rada smirit se s tim, ze se mu stejne nezavdecis je asi sice ne uplne lehce proveditelna, ale fakt zrejme jedina mozna.
Jiná Realita tlapkam.ja bych ti poradila, ale je to něco, co bys slyšet nechtěla
jo jo
Myrtila jj, já jsem si říkala, že budete mít něco podobného, chvíli jsem nad tím přemýšlela do kuchyně, dlažba u sporáku, dřevo pod stolem, ale manžel na mě koukal, že s tímhle se nikdo párat nebude a on taky ne
To bylo spíš pro Jiná Realita aby věděla, že to jde.
Potrefenáhusa ta dlažba vypadá výborně, podobná byla jako druhá možnost, ale když jsem si spočítala cenu, když jeden kus je 5 euro, tak jsem tomu nemohla věřit
MaeGandal uplne slysim meho muze
obcas bych byla rada kdybch si mohla vse udelat jak chci ja
rasaNori to von určitě taky ![]()
MaeGandal My jsme sli pri stavbe skoro vzdycky cestou nejmensiho odporu, takze vetsina veci je co nejjednodussich, coz se nam i libi, akorat u podlah jsem si vymyslela takove mene obvykle reseni okolo krbu a do koupelen jsme si dali trochu vzorovanou dlazbu (neco jako postovala Potrefenahusa), tak jsem si k tomu i musela sehnat odpovidajicim zpusobem sikovne remeslniky :)
Dělej, co cítíš, že musíš. Ono nakonec i u těch velkých investic platí, že se člověk řídí emocemi, ne jenom rozumem. Jednou třeba někdo ocení, že jsi z domu udělala samostatnou jednotku. Jen člověk nesmí myslet na to, co jiného mohl za ty peníze pořídit.
Jezis ja vam tak zavidim. My budeme od septembra nakomplet rekonstruovat novy byt a som z toho pekne v strese. Priatel sice necha vyber takmer vyhradne na mne ale to je ten problem! Ja som hrozne nerozhodna, nemam predstavivost a neviem zladit ani dva nabytky k sebe!
napriklad nasa aktuálna obyvacka je taky divny mismas druhov dreva, ja som v tomto uplne nemozna. Pritom viem, co sa mi paci, aj si solitery vyberiem ale zosuladit to neviem a detaily su uz uplna katastrofa. Ja by som prave skor potrebovala partnera, ktory mi do toho bude aj kecat
vcera som stravila hodinu vyberom ramu na dve grafiky a aj tak som nevybrala, lebo vlastne netusim aky ram by sa najviac hodil! Zabite ma.
Jiná Realita jako budete to mít těžké. Ona rekonstrukce je záhul i jen tak. Pokud do toho tatínek bude chtít házet vidle místo pomoci, tak to bude ještě náročnější
rasaNori no, konečně jsem vybrala lampu. Jako taková blbost, ale já prostě potřebuju čas. Tak nakonec tu, kterou mi někde dříve schválil, že styl dobrý. Teď mu akorát ukazuju, jestli delší nebo kratší a jak funguje to otočné rameno, aby jako věděl a nedivil se. Tak mi to zrušil, že je stínítko moc malé
Během chvíle vybral úplně jinou lampu. Jako neříkám, že je ošklivá, ale na tohle místo si ji neumím představit. Tak nějak přemýšlím co s tím.
Mrakoplas hele, to rozhodování není jednoduchý, pokud na to někdo nemá vlohy. Já prachsprostě kopíruju, co najdu na pinterestu. akorát u toho rámu na obrazy mám kolikrát problém, že bych ho musela objednat z Ameriky
Ale já to znááám, to rozhodování.
MaeGandal no ja by som tiez kopirovala z pinterestu ale kde tie veci zohnat?
plus rozpocet tiez nie je neobmedzený:(
Najhorsie je, ze dvaja architekti v rodine ale ti su tak zaneprázdnení, ze nemaju moc cas a uz vobec nie na take kraviny ako vyber ramu na obraz, to by ma veľmi skoro poslali do zadku ![]()
Tady to bude možná lepsi
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.