design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:45

Jiná Realita jako racionální pražan tam o víkend kolem oběda fakt nejede...to jenom ty matky s kočárama vlastně

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:51

mně se líbí, jak se ikea stala obětí vlastního úspěchu masových koulí a nyní se snaží přesvědčit čechy, že vege-koule jsou taky boží (mně tedy koule nikdy nechutnaly, ale přiznávám, že na jejich dezerty si tam zajdu O:-)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:52

MP Meri ja mam z ikei dosť veci, pomer cena a dizajn je fajn ale do nového bytu chcem ikeu trochu obmedzit, ja uz si doma obcas pripadam ako v tej ich vystavnej izbe

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:52

Potrefenáhusa Kuchyň z Ikea asi nepoznám, ale souhlasím s

MP Meri , že všelijaké police, regálky, stolečky jsou všude a snadno rozpoznatelné, známé včetně cenovky. Plus to často svádí k tomu, koupit tam ten pokoj komplet a pak to vypadá všude stejně, jako v těch jejich “pokojíčcích.”

Proti tomu v tom třeba Scontu mají lidi možná pocit, že nekupují to samé, co je všude.

Offline Garfie
28619 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:58

Sweet Potato Jj, je pravda, že každý Ikea kousek poznám na sto honů. A pokud je to Ikea komplet, připadám si jako v katalogu, je to těžké. Jak píšeJiná Realita, Ikea se stala obětí vlastního úspěchu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:58

Jiná Realita ano, ta organizacia suflikov ma dostala. Len zrovna kuchynska linka je jediná vec u ktorej mam jasnu predstavu ako ma vyzerat a tam sa mi do vkusu akurat netrafili, skoda, usetrilo by mi to cas aj peniaze

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:00

Garfie Zaujala mne, žes hrozně snila o dřezu. Snažím si to představit, že se mi to třeba taky jednou stane - a ne, nejde mi to. Tyhle věci mi sice nejsou jedno, ale v kategorii snů je prostě nemám.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:04

mně připadá, že ikea je jediný cenově dostupný shop, kde se dají sehnat věci, co mají trochu ducha a nepáchnou plastem na sto honů. třeba asko mi přijde hrozné, zrovna včera jsem tam byla, protože hledám nové křeslo, a musím si do všech sednout :D a tam je všecko takové...no plastové. i kuchyně, gauče...

i jinde se dají sehnat věci, co se mi líbí (gauč mám z kika a opravdu mě zaujal, je pohodlný a ještě byl dost levný), ale nikdy to není většina produktů. konkrétně kika má hodně věcí fakt až úchylných :) 

akorát mám k ikee hroznou výhradu, kvůli které tam nekoupím hodně věcí, které bych jinak koupila -  a tou je jejich barevnost. je taková divná, mně nevyhovuje. mám ráda pastelové nebo jasně barevné doplňky.

Offline Garfie
28619 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:06

Sweet Potato Hele, no když to tak napíšeš, vůbec mi to ke mně nejde  Nešlo o dřez jako takový, spíš jsem hrozně chtěla kuchyň v tom stylu, jako je na obrázku, prostě ten viditelný dřez, takový venkovský styl. A do toho domu to bylo jako stvořené. Jakmile jsem to viděla, nedokázala jsem to dostat z hlavy. :-) Kdyby byl třeba muž proti, tak to nějak neprosazuju, ale líbilo se mu to, takže jsme do dřezu vrazili peníze, které bych za normálních okolností do dřezu nedala, asi tak spíš...tehdy to vůbec nebylo k sehnání, mám dojem, že jsme dokonce kupovali dřez určený do venkovních prostor. 

Offline Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:07

Sweet Potato já zrovna u toho dřezu to docela chápu

ale třeba naprosto slepou skvrnu mám např. na záchodovou mísu, když mě teď třeba kamarádka posílala někam, že tam maj pěkný a zajímavý záchodový mísy a umyvadla , tak já

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:09

Mutziputzi neviem ako sa tomu spravne hovori, proste drevodekor, no ale ide fakt o to, ze mam dosť konkretnu predstavu a to tam nemaju.. kuchynsku linku nechcem kompromis, lebo ju planujem mat dlho. Zatialco kreslo ked sa mi zunuje alebo znici za pár rokov lahko vymenim, kuchynska linka by nebola taka einfach, no.. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:13

A ked uz tu debatite o tych drezoch, ma niekto granitovy Blanco? Mne sa nazivo hrozne pacili, vyzerali aj, ze na tom nebude vidiet flaky a vodny kamen ale ci sa to lahko neznici?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:14

Mrakoplas tak ono obecně když má člověk hodně konkrétní představu, je to problém najít, ve všem to platí

Offline Jimik
příspěvků moje polička 06. května 2019 14:16

Potrefenáhusa My jsme zase s partnerem bojovali o vnitřní tvar vany, což je na první pohled úsměvné. Člověk by řekl, co se dá na klasické obdélníkové vaně zkazit, ale jemu se zalíbila jedna vana a ta měla bohužel vnitřní rozměry takové, že se od nohou k ramenům zužovala a já si v ní přišla jak sardinka v plechovce, prostě hrozně klaustrofobicky a dalo mi dost práce přesvědčit ho na jinou vanu. V koupelnovém studiu ji vychvalovali do nebes a já bych v ní mohla sedět akorát na špuntu s baterií vraženou mezi žebra

Offline Sweet Potato
40630 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:18

Jimik Od nohou k ramenům?

Offline Jimik
příspěvků moje polička 06. května 2019 14:24

Sweet Potato No jo, jako ona nebyla v těch ramenou nějak výrazně užší, než normální vana, ale jak se k sobě ty stěny sbíhaly, tak jsem měla pocit, že mě to sevře. A ještě byla hlubší, než běžná vana, což ten dojem podpořilo.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. května 2019 14:41

Mrakoplas mam, svetle/stredne sedej. Vodni kamen videt neni, ale protoze se u nas nekolikrat denne vari caj, snadno se zabarvi od nej. Ale umyt to normalne jde. Ja ho nejak nedrhnu, obcas prejedu houbickou, jinak ho myje jednou za 14 dni pani na uklid dukladne. 

Mame ho 3 roky a porad je v super stavu. Ale tmavsi barvu bych nebrala. Moje mama ma Franke, takovej bezove strakatej a tam je to jeste lepsi, neni videt vubec zadny flek. 

Jo a vidim ze te zajimalo hlavne, jestli se neznici - vubec. Zadny skrabance, nic.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2019 15:00

711990 super, diky, to som presne chcela pocut tiez mam v merku bud bezovy alebo taky svetle hnedý(nepamatam si presne ich nazvy), uvidim este podla pracovnej dosky. Aktuálny nerezovy ma totiz riadne stve, mame tvrdu vodu a to by mohol clovek polievat octom pomaly kazdy den.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. května 2019 15:01

Mrakoplas bílý je problém. Tchýně ma blanco, já jinou firmu, obě máme problém, že se prostě zanáší, bílý už prostě není. A co jsem nevěděla, tak některý kov na tom nechává smouhy, např formy na bábovku od nordic ware. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. května 2019 15:02

711990 mane tiez asi franke bezove strakate piaty rok a super.uz som prec tak neodfotim, ale mierne stmavol, ale nic flakate