design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:21

Potrefenáhusa já mám ráda bílé a myslím, že se mi líbil typ hittarp, jenže na něj přestali dělat jedny konkrétní úchytky, které mu dodaly /z mého pohledu/ šmrnc, a s jinými už to prostě nevypadá ono :( pátrala jsem i v jiných obchodech, ale podobné jsem zatím neviděla.

kuchyně bude taky peklo, už třeba rok tak nějak dumám, jestli keramický dřez (který se mi fakt mega líbí, ten ikeový), nebo granitový (zatím jsem došla jen k závěru, že asi ne nerezový, i když je nejvíc praktický, nedá se rozbít a nemůže ničím "zajít").

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:24

Nad ikea kuchyňou som aj ja rozmyslala, kvoli rozpoctu ale asi to budem musiet nechat na stolara, boli sme v ikei cez vikend ale nevybrala som si :( chcem totiz spodok drevodekor, vrchne skrinky biele a ten drevodekor sa mi tam fakt nepacil :(

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:27

Jiná Realita já bych teď chtěla novou taky bílou nebo krémovou a uvažuju hodně přesně o těch venkovskejch prkýnkách, co má Andulka, ale ta pražská šedá je spojená s obejvákem a mně přišlo, že by bílá byla moc kuchyňská, ta šedá mi tam furt, i po těch 10 letech přijde super (taky změkčená dřevěnou deskou a policema). Ale teďka je to fakt malej dům s malým oknem a nízkým stropem, šedá by tam vůbec nešla, musí tam bejt světlá

keramickej dřez by se mi líbil taky, ale právě nevim, jestli bysme ho hned něčim nezrasili....prý se to otluče hrozně rychle.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:28

Jiná Realita hittarp jsou ty prkýnka? A k tomu jde leccos, ne? Nebo koupit uchytky jinde

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:29

Potrefenáhusa a jakou tu kuchyň má andulka01 , hernajs ? všichni o ní hovoří a já si ji nevybavuju :/

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:30

Potrefenáhusa když už jednou vidíš před sebou TU úchytku, kterou blbi zrušili, tak to prostě pořád není ono

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:30

Jiná Realita teď do jídla ji myslim včera dávala, jen kousek

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:30

Jiná Realita a kterou? Takový ty madýlka? Mně fakt přijde, že k tomu jde leccos

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:36

Potrefenáhusa cca tohle, ale byly trochu patinované a myslím, že nějak trochu drážkované a k těm "prkýnkám" fakt dokonale sedly. ty, co mají teď jsou moc lesklé, hladké...už to není ono. zřejmě budu muset nakoupit vzorky jinde a jet to tam vyzkoušet, jestli sedne něco jiného.

Offline Garfie
28613 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:38

Jiná Realita Potrefenáhusa Já jsem měla ve starém bytě keramický dvoudřez, takový ten "nasazený", s viditelným čelem a dodnes po něm pláču, do nové kuchyně bych ho časem chtěla taky. Nebyla na něm vidět žádná špína, žádné praskliny (o kterých jsem syšela) se neudály. Ovšem byl to taky Villeroy Boch, těžko říct, jestli to tak bude i u těch levnějších, vyzkouším v nejbližší době :-) Nerezový mám teď, už v kuchyni byl, ale nenávidím ho :-) je asi hygienický, ale furt ho musím cídit....

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:38

Jiná Realita aha, tak ty se mi moc nelíběj a ani mi nepřijde, že by se k tomu nějak zvlášť hodily?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:41
Reakce na Mrakoplas:

Nad ikea kuchyňou som aj ja rozmyslala, kvoli rozpoctu ale asi to budem musiet nechat na stolara, boli sme v ikei cez vikend ale nevybrala som si :( chcem totiz spodok drevodekor, vrchne skrinky biele a ten drevodekor sa mi tam fakt nepacil :(

​To jsem měla ve svém okolí dvakrát, kamarádka a kolegyně, obě prohlašovaly, pro mě nepochopitelnou věc, že si v Ikee fakt jako nevyberou, když jsem pak viděla výsledek, málem jsem neudržela smích. Neplatí mě za to, ale jsem si zcela jistá, že pokud někdo neprahne po hi-lux provedení nebo třeskuté originalitě, v Ikee si prostě musí vybrat.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:42

Potrefenáhusa ty mas krasnu kuchynu, aj andulka01 , z tej by som rada videla viac. V starych domov je problem s tym ze skrinky je lepsie na mieru. Aspon my sme muselk a pritlm ta lateckova ikea zrovna  bolamojavbrana

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:44

Potrefenáhusa to jako nejsou ony, pokud jsem to blbě napsala, jen ten typ, madlo. ten den, kdy jsem si je vyhlídla, mi rovnou řekli, že se přestávají dělat

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:44

Janulik03 právě ta ikea mívala dřív ty skříňky snad po 5 nebo 10? cm, šlo to vyskládat skoro uplně všude, a doplnit kdyžtak lištama, já to mám v Praze taky dokutěný, ale teď myslim změnili rozměry a už se to takhle přesně vyskládat nedá.

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 06. května 2019 12:58

ja bych si v Ikea kuchyn vybrala 100%, nicmene muz ikeu nenavidi a uz se velice tesim na ty boje co vyber budou provazet...

Offline Jimik
příspěvků moje polička 06. května 2019 13:01
Reakce na Jiná Realita:

kuchyně bude taky peklo, už třeba rok tak nějak dumám, jestli keramický dřez (který se mi fakt mega líbí, ten ikeový), nebo granitový (zatím jsem došla jen k závěru, že asi ne nerezový, i když je nejvíc praktický, nedá se rozbít a nemůže ničím "zajít").

​Já mám ten keramický IKEA dřez už 15 let a otlučený ho nemám, ale čemu se asi nedá moc vyhnout je po čase tvroba mikrotrhlinek v glazuře, takové vlásky, které mrchy vylezou jakmile se do dřezu dostane cokoliv barevného (u mě zejména čaj), takže údržba je náročnější a sněhobílý bez poskvrnky už prostě není ani při vynaložení veškerého úsilí. Na funkci to vliv nemá.

Já teď řešila kuchyň do nového bytu a chtěla zase IKEA, protože jsem s ní byla maximálně spokojená, ale ten nový systém Metod je dost osekaný co se rozměrů skříněk týká, takže jsme to nebyli schopní vyskládat bez zbytečných ztrát prostoru. Tu starou jsme si při instalaci upravovali, aby dobře seděla do daného prostoru, ale tím, že to byla dřevěná dvířka, tak tam byla možnost změnit lehce rozměr aniž bych porušila jejich celistvost a vzhled. Teď mají vetšinou jenom různě povrchově upravené MDF desky a do těch už roměrově zasáhnout nejde (korpus bych si upravila snadno), což třeba pro mě bylo velké zklamání.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:02

rasaNori jsem zvědavá, kde to vybere, Ikea podle mě v tomhle fakt nemá konkurenci

jsou samozřejmě i lepší kuchyně, ale mnohem dražší

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:03

Jimik tohle je velká škoda, podle mě, že udělali, tu změnu rozměrů (teda pro ně asi ne, spočítaný to mají určitě dobře)

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 06. května 2019 13:05

Potrefenáhusa Ona po pravdě ta kuchyně není až tolik moje - je to nájemní byt, takže linka už tam byla, nicméně naprosto přesně odpovídá mému stylu. Kuchyně IKEA (jiné) mají i obě sestry a všichni hlásíme spokojenost. Dalším nábytkem jsme už jen doplňovaly danou linii, thonetky jsme přestěhovaly ze starého bytu v Anglii, prý původně byly z nějaké polské kavárny.

Vlastně vše v bytě je Ikea, stihly jsme sérii Ingolf, která už není v nabídce. Do toho bytu jak prdel na hrnec... A velká spokojenost.