rasaNori Zvláštní, aniž bych chtěla vztahy k ikea nějak "démonizovat", mám pocit, že tento obchoďák lidi buď milují nebo nenávidí...
design a architektura
Jiná Realita Janulik03 Vyfotim a pošlu :-) ale až jí uklidim!
Co je to za typ vůbec netuším, na webu jsem to nenašla. Kupovaná je cca před třemi lety.
Samantha lidi, co Ikeu nenávidí, maj většinou pocit, že se úplně ty samý věci dají koupit v Asku nebo Scontu - a pak se většinou divěj
ona jednu dobu Ikea měla takovou divnou strategii, že tam nešlo koupit fakt nic, jen barevnej lacinej plast, teď se naštěstí k tý původní ideologii docela vrátila (přírodní materiály, světlý dřevo, světlý barvy) a maj i ty dražší řady, ve kterých si myslim daj vybrat kvalitní věci, který v těch jinejch (cenově cca přiměřenejch) obchodech fakt nejsou (a taky maj dobrý architekty a designery mi přijde)
Potrefenáhusa No jo, ten krok po 20 cm mezi skříňkami je prostě velký a když nejdou upravit dvířka, tak ani s domácí úpravou se moc nadělat nedá. Takže jsme nakonec skončili u varianty na míru, protože jsme šetřili každý cm prostoru, ale fakt mě to mrzí.
ja bych si v Ikea kuchyn vybrala 100%, nicmene muz ikeu nenavidi a uz se velice tesim na ty boje co vyber budou provazet...
By mě zajímal důvod nenávisti, respektovala bych leda ten že zakladatel byl maličko nacista
Jimik V tom mém dřezu nebyly ani ty trhlinky, bydlela jsem s ním tak pět let určitě, musím se příležitostně zeptat podnájemnice, jestli pořád vypadá dobře. Ale cena teda od Ikea dvounásobná, možná i trojnásobná, kupovala jsem ho, když jiné možnosti ještě nebyly. :-(
Garfie V tom mém dřezu se ty vlásečnice objevily až časem, je to takové plíživé. Není to celá plocha dřezu, já mám takovou pavučinu, která se rozlézá od odpadu cca do 1/3 plochy dna. Není to nic tragického. Třeba už mají i ty IKEA dřezy lepší glazuru, teď na ně dávají dlouhou záruku, což před těmi 15 lety nebylo.
Mutziputzi Já mám pocit, že tu nechuť k Ikea mívají spíš chlapi. Co jsem slyšela, připadne jim to tam nepřehledný, ty divný pokojíky místo pořádně naskládanýho nábytku....jo a je to nekvalitní!! Tímto argumentem mě málem zabil týpek, který je typický nakupovač v Asku a podobných řetězcích, doma má sedačku od Vláška a nábytek z Polska...
Jimik Já se teď určitě chystám koupit nějaký levnější, nevím jestli Ikea, protože popravdě-i u pečících mís z keramiky mi to dělá, zatímco od jiných značek ne, nebo později. I kdyby se ty prasklinky začaly dělat, asi to nebude moc vadit, je to spíš do takové venkovské kuchyně.
Jimik já naštěstí u kuchyně nejsem nijak limitovaná rozměry, kuchyně bude buď čtverec nebo obdélník a místa tma bude poměrně dost.
mně se na ikea kuchyních hrozně líbí ten software, co se k tomu dá koupit - pořadače na příbory, které přesně zapadnou do šuplíku, systém všelijak do sebe zapadajících šuplíků
celkově se mi líbí šuplíkový systém, přijde mi to fajn, jak na všechno vidíte, kdežto v polici je to za sebou a vidíte jen přední řadu.
Garfie já jsem si ty dřezy samozřejmě hned vygooglila a kdyby ta cena byl jen dvojnásobná....u některých ba i trojnásobná...ale krásný teda jsou....jen už se vidím, jak mi do dřezu z výšky padá sklenička a při mým štěstí se skleničce za 20,- nic nestane a ve dřezu je díra...
Garfie Chápu odpor k návštěvám Ikey, mám ho rovněž a můžou za to matky co tam venčí děti a venkovský balíci co tam jezdí na výlet a masový koule, ale mít problém s designem a kvalitou běžnej smrtelník IMO fakt mít nemůže.
Jiná Realita no ale když ti pak někde zbytečně zbyde třeba 18 cm, tak je to škoda podle mě
Mutziputzi Mi třeba na Ikee vadí, že to pak potkávám všude. Ale jakože fakt všude. V jinejch bytech, v kavárnách, v kancelářích, v reklamách ... Je to samozřejmě pro to, že ty věci jsou fakt hezký, vícemnéně kvalitní při poměru cena/výkon. A taky jsou to dost často takový výrazný, snadno zapamatovatelný kousky. To se člověku ve Scontu nestane.
A jo, taky v Ikee nakupuju a některý jejich výrobky mi přijdou skoro až geniální. Ale tohle je prostě pro mě na prd a dovedu si představit, že pro někoho je to (možná) důvod k nenávisti.
Mutziputzi tak urcite. Pokial nemam na luxusnu kuchynu, nemam si co vyberat.
Ja som bola ikea kuchyni pristupna, ale drevodekory tam maju až dva a ani jeden mi farebne nevyhovuje, tak zvolim radsej stolara. Inak proti ikei nic nemam.
a jinak já dnes držím smutek za svoji nejoblíbenější mísu. ještě minulý týden byla bez chyby a včera jsem na ní našla hromadu odštíplých míst. podezřívám myčku, protože sama si nejsem vědoma, že bych jí někde ťukla ![]()
je z obchodu, jehož název mi vypadl, podobný nanu nana (ale myslím, že to není on, určitě jsem ji koupila ve vaňkovce a teď ho tam nemůžu najít
). taková babičkovská, bílá, těžká, jemný vzorek. jestli ten obchod zrušili a už ji neseženu, tak budu naštvaná. ještě nedávno jsem ji tam někde viděla. možná v olympii, ale ani tam ten obchod nemůžu najít.
MP Meri mně právě přijde úsměvný zavrhnout ikeu z důvodu, že to má každej a koupit si radši něco zrovna ve scontu
Mrakoplas asi nevim co myslis tim drevodekorem, ale lamel i pravyho dreva tam maj mraky druhu...jinak si to neber osobne, vasimi bankovnimi vypisy nedisponuji, v tom duchu jsem nic nepsala
Mutziputzi Já s tebou souhlasím, ale jsou lidi, kteří to prostě nedovedou oddělit od sebe.
Potrefenáhusa Já už bych za něj ty prachy nedala ani omylem, i tehdy to byla snad nejdražší věci v bytě :-) Ale hrozně jsem o něm snila, nic jiného nebylo k sehnání, je to už tak patnáct let. Byl to byt v domě z 18.století a přišlo mi, že se tam hodí. Vůbec celá ta kuchyně byla krásný solitér na míru, asi něco v tomto stylu, ale na nožkách, ve dřevu a vůbec daleko hezčí :-)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY