design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline last.night
108 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 12:46
Reakce na Potrefenáhusa:

A koukla nebo ne? :-) 

Me hrozne stve, ze kdyz nasi pred par lety prodavali mestsky byt, rozdali super retro nabytek, lustry, gramofon vcetne LP desek, no proste vse. Mama mi tehda na to povidala "ja jsem nevedela, zeby se ti to libilo..." :-) Tak dnes prochazim designovym nabytkem a vidim za desny palky stejny kresla, konferencni stolky i postele.  Takze, smetak super!

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 12:50
Reakce na last.night:

no koukla, ale je mi strašně trapný to sem dávat, jako já vim, že si to někdo dal na net, aby se jakože pochlubil, ale i tak. (A co když by to bylo někoho tady :-D )

No u nás to samý a jde to ještě dál, pche nějaký retro - naštěstí to teda znám jen z vyprávění, ale u nás padla za oběť umakartu ořechová secesní jídelna např.  I když jako je fakt, že nevím, jestli bych to chtěla, i když asi jo :-D

Offline last.night
108 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 12:55
Reakce na Potrefenáhusa:

ach jo.. ale aspon na tom nejsem stejne sama. 

Mam kamaradku, ca 60 let, a ta schovava obleceni (to kvalitni, ne extremne obnosene) a pravidelne po tricetilete pauze jej vytahuje a dava dceram! Docela cool..

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:11
Reakce na Potrefenáhusa:

My se takhle snažíme do nějakýho antiku prodat starej, celkem zachovalej masivní psací stůl, protože na jeho místo (a za utržené peníze) potřebujeme nacpat ikea KALLAX

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:13
Reakce na žluťásek:

uka!

co aukro?

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Myslím, že je to úplně stejný typ jako tenhle, jen ten náš už má trochu odřenou vrchní desku. Není úplně v top stavu, ale zároveň je ještě pořád dost zachovalej. Původně jsme se ho chtěli zbavit za odvoz a pak jsem zjistila, že se na netu v bazarech takovýhle stoly prodávají kolem 10 tis.

Zatím jsme ale psali jen do jednoho antiku a neodpověděli nám, tak je čas obeslat další.

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:23
Reakce na žluťásek:

ten je moc pěknej. Asi je problém, že se to dneska fakt lidem nevejde do bytů a asi jsou psací stoly trochu zbytečný.

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:32
Reakce na Potrefenáhusa:

No právě, co s tímhle stolem v garsonce. Šuplata jsou nacpaný všema možnýma papírama a na vrch odkládám poskládané prádlo na uklizení do skříně a tvoří se tam zbytečný nepořádek.

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:34
Reakce na žluťásek:

my máme tyhle stoly dva nepotřebné v práci, nejspíš se budou vyřazovat, tak jsem taky přemýšlela, že bych si o jeden řekla, doma by se to setkalo s velkým pochopením, i by se nám to tam asi vešlo, ale je fakt, že je hodně megamaxi a navrch tam tý starý veteše máme fakt ažaž  (a vlastně ještě dvě starý skříně ve sklepě k renovaci, achjo)

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:37
Reakce na Potrefenáhusa:

Zkuste je střelit na tom Aukru a třeba bude na vánoční posezení :) Mě Aukro popravdě ani nenapadlo, zřejmě jsem se zasekla někde v 90. letech, kdy se prodávalo přes Annonci nebo do starožitností :-D

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 13:41
Reakce na žluťásek:

haha, to je dobrej nápad :-D

nebo ty různý sbazary, bazoše atd.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 14:07
Reakce na Potrefenáhusa:

Tohodle?

http://youtu.be/g7zkJyABO5M

žluťásek 

To je ale dost praktický kus nábytku!

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 14:17
Reakce na Sweet Potato:

haha, no toho taky :-D

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 14:56
Reakce na žluťásek:

Měla jsem podobnej psací stůl, obří, ještě zboku měl prosklený vitríny v těch "nohách", a byla jsem ráda, když si ho kamarádka odstěhovala zadarmo

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 18:29
Reakce na brrr:

Oujeeee, tak to uz ja pak kousek, to kdyby jste se tam vypravili tak pak uz proste prijet MUSITE ze jo. Kamaradi maj ve Whistleru barak, ale jeste jsem to nestihla. Autem je to ode me tak 5-6 hodin, zadna dalka. To abych vytahla tu barvu co?

last.night no trochu to poznat jde hehe. Ja mam jenom malej balkon, ale pred tydnem jsem na nem v sobotu obedvala, jak bylo teplo. No ale ted umiram zvedavosti, kde bydlite, neprozradite? Klidne do sz

S tou Ikeou souhlasim, pokud Ikea neni vsechno, je to vetsinou ok. Jo a teda to jejich "Umeni" je strasny, ufff.

Potrefenáhusa no katalogy maj hezky, myslim, ze prave proto, ze  kombinuji veci co se zdanlive kombinovat nedaji, coz malokdo umi a pak to v kazdym obyvaku vypada policka lack a takovy ty nizky nabytky na televizi atd...

ala najdi 5 rozdilu, a to je ten ikea obyvak jeste ne prilis napaditej.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 18:31
Reakce na Unnamed:

Jeee, neukazete kousek kuchyne?

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 18:40
Reakce na žluťásek:

U takovyho stolu jsem psala jako decko ukoly. Vetsina veci mezi kteryma jsem vyrostla byla spis starozitnych. Rodice spavali v loznici po byvalym videnskym starostovi. Tak to ted moc nemusim, az na vyjimky, kdyz jsem bydlela ve Vidni, tak jsem mela bilej byt a v nem masivni jidelni stul vyrezavanej a lakovanej, tak to bylo super. Zidle uz byly teda modernejsi, skoda, ze nemam fotku. Ale vic se mi libi spis mid-century nabytek. Nejvic zalezi jak je ten interier udelanej celkove...

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 24. listopadu 2016 22:39
Reakce na last.night:

jo, Whistler je cool! :-) teda hlavne pokud nekdo ujizdi na powder-days...

Powder-days, znamená dny s prašanem? Tak ty si podle fotek užívají známí dosyta a když dojde sníh, tak přesedlají na horská kola.

Offline last.night
108 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 11:14
Reakce na brrr:

No tak nejak. Kdyz napadne ve Whistleru pres noc prasan, hned od rana je nahore slyset "woooooow", "coooool", "yeaaay" (obcas "aaaaaaaa") :-) proste freeridisti v sedmem nebi. I kdyz je Whistler uz hodne mainstreamovy, porad to stoji zato ho navstivit. Proste vetsi vesnice co je postavena prakticky v lese. Ale je uz hodne videt, ze je to pro bohatsi. Nektery baraky jsou fakt brutalni. Nojo, vzdyt je to od Vancouveru neco pres hodku autem...  

Offline Potrefenáhusa
38993 příspěvků moje polička 25. listopadu 2016 12:06
Reakce na last.night:

já sleduju na instagramu dva australský honácký psy, co bydlej kousek od 0zero7, hlavně kvůli přírodě, která vypadá úplně fantasticky

Uložit