design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Potrefenáhusa
38999 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 09:03

Karja mně přijde, že záleží, jak velký je to okno a na proporcích, my máme v Praze okna jako kráva a vysoký stropy a závěsy až na zem by se tam vůbec nehodily. Aktuálně jsou ty okna zase malý a nízký stropy, takže závěsy až na zem vypadaj divně disproporčně

ale asi obecně:

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 11:56

RoSa Na to je to okno mocmoc siroky asi a chtelo by to asi I garnyz novou. Ma pres dva metry, to by bylo vic rolet a jeste by mi to deti sezraly!

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 11:58

Potrefenáhusa Jo, ja mam velky okno a takovy uhnany nejlevnejsi zavesy z ikea, co vypada hodne disproporcne, ale extra mi to nevadilo. Ale jak jsou lehke, tak se to nejak furt macka, plus to nedela dobrotu na tech klasickejch zabkach a pada to!!

Online andulka01
12863 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 12:59

Karja Na zem a bohatě řasený :-) s těmi radiatory to taky budu muset nějak řešit, ale vůbec mě nenapadlo, že bych dávala krátký záclony. A teda u těch oken co teď osazuju to bude sakra materiálu

Offline viktorka_od splavu
49433 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 13:02

Karja no a nebudou se ti na to decka veset?

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 13:34

Když se tu řeší záclony, jak řešíte takový to oknodveře na balkon, když pod tím oknem je topení (vedle těch dveří) a to topení jsou akumulačky, já to mám kvůli tomu vykouslý, jednu záclonu krátkou a jednu až na zem, je to asymetrický, ale nic jinýho mě nenapadlo. Závěs kvůli tomu nemám, mám roletu. Bez záclovy by to byl ideál ale moc to nejde..

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 13:46

viktorka_od splavu Tak pitomy snad nejsou:-D Jako na zaclonu uz se vesi a je roztrhana a zasivana, tak zkratka budeme mit spotrebu, ale zaves je nudnej, ze  jo, ten ji nelaka.andulka01 Zaclona podle me funkcne nevadi dlouha, to jde teplo z radiatoru skrz ni, ale ten zaves to nepusti, takze pak holt to vecer nejak neuhledne shrnout na parapet....

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 17:03

Karja Ja mám závesy z Ikei a i keď ich dávam na parapet tak sa vôbec nemačkajú. Vyberala som ich hlavne kvôli priepustnosti svetla, šaškovali sme kvôli tomu v Ikei svetlom z mobilu :D

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 17:24

paktofonika fakt jo a tak to nebyly ty nejlevnejsi, ty mam ja a desny!

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 06. prosince 2019 17:30

Karja Mam tieto ale v šedej. Sú dlhé až po zem, ja ma kratšiu variantu, ktora sa už asi nepredava. Sú fakt zatemňovacie, takže cez ne svetlo nepresvitá. 

Online JankaM
3130 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 07:56

Zavesy mam letni, kratke nad topeni a zimni, delsi trochu pres topeni a ty strkam za to topeni. Ale jsem lina tak zimni uz druhou zimu cekaji v kosi na vyzehleni. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 08:04

Karja zabudla som dat odkaz :D

Závesy

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 09:33

paktofonika Ty jsou ale hezky! Ja uz se vcera chtela vydat do jednoho pekneho obchodu u nas a potkala jsem kamose, co si tam kupoval zavesy do domu, tak jsem se ho ptala, na kolik ho to vyslo a on 5 tis jedno vokno:-D Tak to asi nee,:-D

JankaM No presne takhle by to dopadlo u nas, ja veseni zaclon a zavesu z duse nenavidim...

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 12:07

Mně okno bez závěsů připadalo moc holý.

Samozřejmě topení pod ním taky mám... Záclony nechci a nepotřebuju, v případě nutnosti (když sem moc praží) jsou na oknech žaluzie. Tak jsem koupila v Ikea plátěný závěsy, dlouhý jak Lovosice samozřejmě, shrnula je jen na strany a zauzlovala (čímž se i zkrátily, takže jsou akorát k zemi). Jen pro pocit prostě... Vlk se nažral a kozy zůstaly celý.

Karja 

Je k vám vidět od sousedů nebo z ulice? Pořídila bych ty žaluzie nebo roletu nějakou... shrnutý závěsy na parapetu (aby nebraly teplo) budou vypadat příšerně.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 12:22

Karja No tak 5 tis na okno je fakt dosť.

AKo ja by som to urobila ináč, ale máme v byte nové drevené okná takže zohaviť to žalúziami určite nie a ani samotné okno neumožňuje, aby sme mali roletu. Na parapete to teda nevyzerá úplne najlepšie, ale zaťahujem iba na noc keď spím, zakže nič s čím by som nemohla žiť.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 13:15

Ounz my mame dlouhy tenci zaves (a mezi okny stahovaci rolety na zatemneni), zaclony nemame. V zime to strkam za topeni. Muz to utesnuje kolem linie okna a pak spousti dolu jak zacinaji ty dvere. Nic lepsiho nas taky nenapadlo. Zaclony bych asi resila stejne jako ty, ale my mame velky rozestup mezi domy a jeste velky strom pred okny.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 13:18

Lamicka Já právě bydlim ve zvýšeným přízemí, tak ty záclony nakonec mam..chci teď ale koupit nový, tak zvažuju, jestli to udělam stejně, dík za odezvu :)

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 13:53

barbucha Je k nam videt, a chodime nahy ci polonahy (to je prej divny, chodit nahej ve vlastnim baraku, jsem se nedavno dozvedela:-D:-D). Ale ted ten zaves taky skladame a jako nejak extra esteticky me to neposkozuje, stejne je to jen pres zimu a vecer, tak co:-D. Spis me esteticky poskozuje, jak to vecne visi za pul zabek!!! Zitra je ta spesl nedele, tak se pujdu podivat po obchodech.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 14:13

Karja No já myslím, že chodit nahý v cizím baráku by bylo divnější :o)

My máme zatemňovací žaluzie kvůli sluníčku, ale na záclony jsme se vykašlali na základě úvahy, že v desátém patře fakt nejsou třeba. Na druhou stranu, když dorazíme k prarodičům, tak dcera miluje schovávat se v závěsu i v zácloně, co jsou až na zem, tak jsme ji očividně doma připravili o hračku :o)

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 07. prosince 2019 14:19

DruI :-D:-D My jsme pred tim v byte tusim taky nemeli zaclony, ale mne prijde, ze k nam do bytu nikdo necumel;-). Mne se zaclony ani nelibej, ale tady zaluzie dat nejdou a bez to nejde, to je jak vykladni skrin.