design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 13:46

stes 

Hezký, příjemný.

Já bych teda asi vevnitř nenechala všude na zdech dřevo, přijde mi to už trochu moc (i vzhledem k tomu, že seš v lese...), ale jinak dobrý. Člověk fakt nepotřebuje 17+1

Jen teda nevim jak bych tam vydržela - nejdřív rozvážet haranty do škol a kroužků (případně dojíždět do práce) a pak na starý kolena, který tam zjevně plánujou taky, bych se trochu bála toho vystrkova: nikdy nevíš co se může stát, a doktoři a špitály daleko

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 13:54

barbucha na to si v pohodě zvykneš. Klady převažují. My bydlíme úplně stejně. V chatové osadě mimo civilizaci. Navykneš si promýšet, kdy co koupíš.

Dokud chodíš do práce, je to úplně v pohodě. A ti starší pak jezdí na nákupy třeba jednou týdně. 

Bez auta se neobejdeš. Ale zase si zajedeš kam potřebuješ a kdykoli.

Vidim jedinou komplikaci a to ti haranti. Škola, kroužky apod. 

Ale pro dospělé je to super.

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:05

Dadoo 

No ale když nebydlíš někde přímo na hlavním tahu, tak v zimě to ani tím autem nebude nejkomfortnější (pokud je teda skutečná zima se sněhem atd.). Nevim... měla jsem před pár lety vyhlídnutej krásnej domek v překrásný vesničce se super okolím, že bych prodala kvartýr a šla tam,  ale bylo to kančíma stezkama asi dvacet kiláků do Berouna - když jsem si představila to dojíždění (do Prahy) tak mě hrůza jímala. Jsem holt městskej a línej člověk už, s mhd před barákem V létě cajk, ale tu zimu bych nedala. Líbilo se mi tam moc, jen jsem se musela zamyslet, že jako už navždy... a vzdala jsem to.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:09

Dadoo

akorát tě tam pak asi blbě hledá záchranka, když to neni Fučíkova ulice č.p.73

a Rohlík/Košík tam asi taky nezaváží...

já bych teda na ty starý kolena myslela, taky můžeš přijít o řidičák - nejen kvůli přestupku, ale ten zdravotní stav se ve stáří mění a od určitého věku jsou povinné lékařské prohlídky, abys mohla dál jezdit, ne?

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:10

stes ja bych na chate bydlet nechtela ani zanic. i kdyz dum nemame o moc vetsi, aspon k nam jezdi salina kazdopadne i ten interier je "chatovy" a to se mi nelibi

Online stes
9426 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:12

barbucha jo, když na to koukám znovu, dřeva je tam moc, líbily by se mi cihly, ale jako na první dobrou to působí hrozně útulně. Nad dalšími klady/zápory jsem se nezamýšlela, na samotě bych nikdy nebydlela, páč se bojím + plus s harantama to snad ani nejde, pokud jeden nehodlá strávit čas v autě. 

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:22

RoSa sanitky sem jezdí, stačí vysvětlit. Tohle už jako problém nevidím. Máme to nazkouseno

Rohlik/Košík sem nejezdí, to je pravda. Ale koukala jsem že jsme v oblasti itesco. Zatím stíhám nakupovat vše cestou sama. Stejně jedu autem okolo. 

Jediný problem mám od auta do schodů. To mě sere moc, ale zatím to dávám.

Problém už je, a hlavně bude, hlavně topení. Pořád tahám dříví. A to už kupujeme nastipane.

Takže až mi lékař zakáže řídit, přijde čas na itesco. 

A v nejhorším se vrátím do bytu na Kladně. To ale hodně nerada. 

Online stes
9426 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:26

Dadoo když máš ještě v záloze alternativu v podobě bytu, tak se na to taky jeden kouká jinak. A je to fajn. Vím, že o tom tady občas píšeš, bydlíte tam dlouho? A jak to máš daleko někam? Když neodpovíš, nic se neděje.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:27

Tak zas nevíme, v jak moc velký řiti to je, ne? Já kdysi viděla dost podobnej dům na kraji Zadní Trebane, vypadalo to jak v lese, ale na samotě to nebylo. 
treba pracujou převážně z domova a školu maj ve vesnici 

(a rohlík/Kosik nejezdi i do zdaleka menších (=větších) děr se statusem města )

mne se to líbí, jako ono je to dřevostavba, tak asi těžko tam čekat cihly a tak, ne? 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:43

Mně se to líbí moc, zvenčí i zevnitř pěkné. Naopak nesnáším, když je v dřevostavbě něco naoko zaflákané sádrokartonem/cihlama apod., aby teda needejbože nebylo poznat, že je to ze dřeva (tak nanejvýš jedna zeď, případně když je to kombinované s nosnými cihlovými zdmi, budiž). Taky jsem bydlela v domě, o kterém někteří tvrdili, že je to chata, s tím nemám problém.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:52

stes v pohode.

Bydlíme tu dlouho, skoro 20 let. Pomalu jsme prodlužovali víkend, jezdili i v týdnu a pak jsem dlouho marodila, po operaci, a tak jsme byli tady a už zůstali. Odtud jsme jezdili i do práce do Prahy. 

Nejbližší městečko je asi 3 km. Město 6 km. Na pěškonakupy daleko. Do hospody se dá.

Na městečko koukám z kuchyně. Pod autama je cesta a cca km na silnici. 

Online stes
9426 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 14:53

Jasně že ne cihlová zeď, tady v tomhle případě, když je to dřevostavba, ale třeba ta místnost s kamnama se mi líbí víc, než tamta celodřevěná jídelna. Ale dávala jsem to sem jako celek, že se mi to líbí, jednotlivě by se tam našlo asi víc much (ty poličky, např.)

Online stes
9426 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 15:00

Dadoo to je ale fajn, to mi nepřijde jakože konec světa. Sice tedy asi žádní sousedi, ale ten klid a přitom zázemí bytu v městě, když by bylo potřeba - nedivím se Ti. Asi bych možná někdy měla depku, ale nic, co by za pár dní nepřešlo. Možná až bych tam musela být, třeba v důchodu, celý dny, tak bych možná nebyla úplně spokojená, ale dokud bych chodila do práce, tak jo, brala bych. Ale taky záleží na nátuře, že. Společenskej extrovert by tam trpěl. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 15:00

Mně se to líbí, ráno jsem kvůli tomu přejela. To "moc dřeva" se dá odstranit obrazama, přidala bych pár velkejch volně loženejch kytek a teda nevidim knihovnu, brala bych to, zejména pokud ten okres Kladno je blíž Praze.

Online stes
9426 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 15:07

Mutziputzi jo, kytky...já furt, že tam něco chybí (ale to už je o zařízení, zase) a knihovna taky no. 

Offline 999
19890 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 17:12

stes Není to dům pro mě, ale líbí se mi :-).

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 17:29

Ten dům je sympatickej, ale dovedu si to představit tak na víkendy. 

a jak říká majitel: "zimy jsou tu těžké, o víkendu jsou tu hluční chataři.."  nic moc :(

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 17:56

Tulipe zimy jsou nejlepší, protože je tu pusto

Nemáme rádi prázdniny, protože to tu otravujou lidi. Naštěstí to u nás není příliš hlucne, jsou tu už starší lidé. Mladí nemají o chaty moc zájem.

My tu nejsme sami. Trvale obyvanych chat je tu kolem nás několik. A další víkendové i v zimě. 

Za lidma i kulturou se dá dojet. Tady je božský klid. 

Offline Garfie
28621 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 18:09

paktofonika Ta se mi moc líbí, v Ikea asi nejvíc. Já televizi nemám, takže to neřeším (ale tv stolek z Jysku používám taky jako botník), ale dneska jsem byla v XXLutz nebo jak se to jmenuje a zrovna jsem si říkala, že tam mají hezké tv stolky.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. ledna 2020 18:14

Garfie Už som kúpila ten Ikea, zdá sa mi to celkom ok, len kabeláž ešte nieje urobená :)