Potrefenáhusa skoro jako bys popisovala ten ohavnej cernej stolek pod televizi, stlucenej sambovym tatinkem, kterej prece rozhodne nemuzem jen tak vyhodit...
design a architektura
711990 Dalsi level je nabytek s pribehem posbirany behem zivota manzelovym tatou a momentalne ulozeny u nich na pude, kde ceka na svou prilezitost, az se bude nekomu hodit. Takze uz jsme odmitli: psaci stul s vyrezavanou balustradou jakozto polici na monitor, jenom mirne prosezene kancelarske zidle, postel po svagrovi, skrine do obyvaku z 80. let, tri televize, dva trezory, nekolikery interierove dvere a soustruh. Protoze tohle vsechno se nam do bytu neveslo, ale ted mame konecne dum, kam se to vejde!
![]()
Vidim ze nastehovani se po dvojitym rozvodu naraz do holobytu pouze s kufry hadru, byl ten nejlepší zacatek.
Myrtila
takovy poklady a vy to odmitate! (pred mesicem jsme stehovali troubu, co prestala pect a nejdou ji zavrit dvirka, na pudu, protoze co kdyby se nekdy hodila!!! Je tam v sobre spolecnosti nefunkcni, ale zanovni televize, plesnivych perin a spousty detskych hracek, ktere cekaji jen na to, az n.ase dite doroste do spravnyho veku. Asi by se nasi tchani meli kamaradit.)
ježiš, vy jste tu samej hromadič. A to jste o 20/30 let mladší než já. Nedovedu si představit nefunkční věc schovávat. Ale ani funční, přestane sloužit, př. se mi znelíbí a posílám dál.
Dál znamená - sběrný dvůr, popelnice, kontejnery, do krbu.
711990 Kdyby se skamaradili, vase trouba by byla ve spolecnosti plynoveho sporaku, ktery vymenili za indukci a zaroven zrusili doma plyn, takze uz ho neni kam zapojit
Perin je tam taky dost a nikdo je nechcem, protoze v kazde rodine je aspon jeden alergik na peri. Myslim, ze by si spolu rozumeli ![]()
Potrefenáhusa no jako já sem v široký rodině jediná nehromadička, a nebordelářka..a to je peklo. Bohužel se nejedná o 150 letý skříně, ale o haldu krámů..achjo
Tak Betty Jak pise Potrefenáhusa, tyhle haldy veci maji doma nasi rodice (oboje). Kdyby bylo na mne, vsechno bych to vyhazela, taky nevidim smysl ve schovavani rozbitych nebo starých veci bez nejake historicke hodnoty.
Doma mam schovany nejaky nabytek, ktery za to stoji, treba secesni kreslo, nebo takovou sadu v bruselskem stylu (stul, zidle, konferencni stolek, kresla a lustr), ale to bude potrebovat hodne zrenovovat, a momentalne potrebujem spis fasadu a upravit teren kolem domu, no.
Tak Betty tak to bys mohla vysvětlit mýmu muži. on teda je i nákupní anorektik, takže nic novýho nekupovat, nic starýho nevyhodit. já tomu rozumím, taky jsem vyrostla v době, kdy bylo normální si pořídit po svatbě nábytek a dožít v něm až do smrti.. ale moje maminka je dbalá módy a i zařízení v rámci možností obměňuje, kdežto tchyně doteď žije v Univerzalu:-/
Já hromadič nejsem, mám kolem sebe ráda prostor a hodně věci posílám dál, ALE nutně bych potřeboval pověsit 3 oleje, co maloval praděda, a 2 svatební fotky prarodičů.
Racionálně uznávám, že se nám to sem to tak úplně nehodí, jenže tahle potřeba surfuje po úplně jiný než racionální vlně!
viktorka_od splavu tak muj muž je to samý, když jsme se stěhovali poprvé z paneláku 2+1, tak jsem mu musela rvát ruce od futer. Měli jsme 2 děti. Stěhovali jsme se do činžáku 120 metrů. Říkal, že další štace bude do penálu.
Jenže děti dospěly,odstěhovaly se a já zase dostala stěhovavou. Postavili jsme dům, jsme tam 20let. A já už dnes vím, že kdybych jednou zůstala sama , tak si koupím luxusní byt ve městě.
Sama bych v baráku na vesnici nezůstala.
Zina Nic si z toho nedělej, já si pro prastrýci vzala taky nějaké obrazy, moc se mi líbí, ale nemám je kam pověsit, tak je máme opřené o zeď. Děti by byly totálně nadšené, kdybychom měli nějaký jiný psací stůl než ten, co praděda udělal pro dědu. A to nemluvím o tom, že se mě babička ptá, kdy už si dáme to zrdcadlo, co dělal její tatínek. Nejsme nefukovací, ale vyhodit? Popravdě to neumím. Křišťál po babičkách, co ho máme plný sklep bych vyhodila s radostí, ale to jsou věci, které pradědové (oba byli stolaři) dělali vlastníma rukama.
Stěhování nesnáším, já zapouštim dost pevně kořeny. I k těm věcem si dělám celkem hlubokej vztah, ale musej to bejt srdcovky, jak místo, tak věci.
Potrefenáhusa Tak já zastávám názor, že v každý životní fázi má člověk jiný potřeby. A určitě jsou lidi, kteří se narodili v prvorepublikový vile a žili tam celej život.
Tak Betty no bohužel stěhoval by se klidně, toho já teda mám až po krk:-/ hlavně by se při tom stěhování nesmělo nic ze zařízení vyhodit![]()
no, myslim, že mejm potřebám celoživotně odpovídá stometrovej pražskej byt :-) Jinak fakt jen z donucení :-))
Myrtila
bozi!
Potrefenáhusa pardoon, nas ohavnej je no:D nebo ohavnej....je jednoduchej a ucelnej, ale nelibi se mi.
Tak Betty
no, myslim, že mejm potřebám celoživotně odpovídá stometrovej pražskej byt :-) Jinak fakt jen z donucení :-))
já to chápu a v Praze bych chtěla taky bydlet. Myslím, že je příjemný místo na stáří. Spousta divadel, kin, památek, výstavy. A klidně ve středu města.
Ale to se mi nesplní, protože potřebuju bý blízko dětí a vnoučat. Nemuzu mít všechno.
krásato by se mi líbilo
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY