design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:24

šiš já bych taky vybavovala až bych brečela, jak to tady vidím! Ale jsme bohužel v nájmu a hádejteco, dřez máme jen malej kulatej bez odkládací plochy. :D Absence myčky mi teda vůbec neva, neměla jsem ji nikdy, ale že není vedle dřezu ten odkapávač, to mě tak strašně vytáčí, koupili jsme si sice odkapávač samostatnej, ale to je prostě blbý, člověk to furt musí vyplachovat a drhnout a stejně to dřív nebo později vypadá hnusně... A přitom kuchyň je jinak veliká, místa na všechno dost, a docela jinak i příčetně zařízená, jen ten dřez, to fakt nevim kdo proboha vymyslel.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:30

paktofonika umyvadlo je v kúpeľni!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:34

Karja kuchyn jsme meli oranzovou:D a srnky mam v obyvaku na cestnem miste! 

paktofonika skoda ze nemuzes mit sporak na tom ostruvku, no. Jinak bych taky prehodila sporak s tou uzkou skrinkou, jak pise Potrefenáhusa pokud je to mozne

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:38

Potrefenáhusa To je Erika dlazba a tu maji nasi. My dlazky mame takovy ,,normalni,,. Ale vana a umyvadlo jsou modry.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:44

711990 Sporák by tam byť mohol, ale bez digestoru.

Potrefenáhusa To už sa musím opýtať zajtra, či to vôbec ide. Sľubujem si od toho, že mi poradia, čo a ako by šlo urobiť.

Jimik Máme to tak teraz, kuchyňa do U, ale túto nám dali pod okno radiátor a ten to pokazil, majiteľ ho asi nebude dat chcieť preč a kam by ho dal. No a plus by som sa už s kuchyňou do U nevošla pravdepodobne do rozpočtu. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:45
Reakce na continuity:

paktofonika umyvadlo je v kúpeľni!

Ja to tak mám zaužívané odjakživa 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:57

paktofonika A kdyby se pod to okno dala jen pracovní deska, mělčí než 60 cm, bez skříněk, tak by se dal prohodit sporák s tou 40 cm skříňkou a pořád byste měli ještě min 30 cm k oknu, jestli dobře vidím ty kóty. Myslím, že by to mohlo pomoci lepšímu užívání kuchyně. Trochu to samozřejmě ovlivní efktivitu topení, ale nad radiátor se dá případně dát do té pracovní desky mřížka.

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:57

Hlásím se ke stejné kuchyni, akorát v barvě zelené U kamarádky měli modrou. A sousedí oranžovou.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:01

Jimik No dosku chceme až po stenu, tak aby pokračovala i za tou úzkou skrinkou. Na tieto detaily sa práve chcem opýtať zajtra, ono v tom Ikea 3d to nie je veľmi User friendly čo sa tyka detailov. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:11

paktofonika V tom případě držím palce na zítřejší plánování

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:17

paktofonika Já mám teda malou fantazii, ale kudy povede ke sporaku a desce v ostrůvku elektrika? Musí bejt samostatná spesl zásuvka

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:18

Karja Jimik nasi presne tuto maji-v jejich dome jsou tedy v barve "mahagon", ve vedlejsim v te oranzove kuchyn meho detstvi!

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:23

viktorka_od splavu Spis by se mel

prihlasit, kdo tuhle kuchyň doma neměl...:-)))

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:26

Potrefenáhusa Já! My měli (a vlastně máme, ne teda doma) poctivou Betinu, ne tuhle modernu!

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:36

Potrefenáhusa My ji doma neměli :o) Ale když jsme bydleli v nájmu, tak tam byla! Oranžová. Akorát už byla dost jetá a majitelka nebyla úplně přístupná dávat tam novou, tak jsme koupili samolepící folii a olepili si dvířka. A teda, kdo přišel, ten obdivoval jakou krásnou kuchyni máme (zelenou ;o)

Ale nejvíc jsme se tenkrát pobavili, když jsme byli v technickém muzeu a přesně tahle kuchyň tam byla vystavená v nějaké expozici :o)

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:41
Reakce na Potrefenáhusa:

viktorka_od splavu Spis by se mel

prihlasit, kdo tuhle kuchyň doma neměl...:-)))

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:51

Karja tuto kuchynu sme nemali ale poznam ju . A celkom vyzera dobre. 

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:52

paktofonika Pozeram na tu tú tvoju kuchynu. V podobnej som strávila dva roky a teda nič moc. V prvom rade, pokiaľ to nirme je možné urobiť ináč, aspoň by som prehodila sporák a drez, aby si mala tú odkladaciu plochu vedľa drezu. Pretože ked budeš umývať riad, tak honebudes mať kam odkladať a to je veľký problém.

Mantra plochy medzi sporákom a drezom je bežná, ale v takto malej kuchyni je to úplne jedno. Aj tak budeš pripravovať veci na tej ploche naproti. Sporák hneď vedľa umývadlá som mala v rodičovskom dome a potom ešte niekoľko rokov a prežiť sa to dalo. Naviac drez nemusí byť až na šírku skrinky, nejaký pidi priestor na na odloženie varesky ti tam vznikne vždy. 

Neviem ako veľa varíš a aký je to veľký byt, ale zvážila by som aj dvoujplatnicku, usetris nejaké miesto a ja tri platničky,  naraz používam malo ( 4 nikdy, pretože sa mi tam nevojdu hrnce a panvicou).

Neviem nakoľko tie šuflíky v obrazku zodpovedajú, ale minimálne jednu skrinku by som urobila s nízkymi ( na príbory, varechy, lopare). Zvážila by som jednu skrinku 90cm.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:53

Potrefenáhusa Sporák by został naproti, ale pokiaľ potrebujem special zásuvku, tak nič. Som písala na začiatku, že sa tomu nerozumiem :D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 18:00

continuity Ďakujem za podnety. Riad takmer neumývam, na to mám umývačku. Dvojplatničku indukčnú som zvažovala, stačilo by nám to. V tých velkychbsuflikoch sú ukryté malé šuflíky, ale ešte zvažujem, že by jedna skrinka malá 2 menšie zvlášť, aby to bolo viac user friendly. Trúbu takmer nepoužívam, je mi jedno kde bude. Prehodiť drez a sporák nejde kvôli prípojkam.