Karja Nejsme si jistá, ale možná jsme ji taky měli.
design a architektura
Ale musím říct, že sousedka ji pořád má, a má k ní i původní lino a taky nemá to strašlivý obložení stropu, co jsme tu měli my. A nevypadá to nijak úděsně, kdybych musela volit mezi tím a některýma hlavně devadesátkovými hrůzama, tak beru tady tuhle oranžovou.
Jinak mě zařizování a vymýšlení nebaví, nemám na to buňky a nemám představivost, takže jsem docela ráda, že už toho máme hodně hotovýho.
Ty starsi "retro" kuchyne, co sem davate, jsou pomerne luxus proti tomu, co jsme meli v r. 1980 v panelaku. Takovy hnusny umelohmotny uchytky, mezi plynovym sporakem a linkou 10 cm mezera, skrinka na potraviny s drevotriskovyma policema... uz to ani nenajdu na netu.
Potrefenáhusa V najhoršom prípade obetujem vstavanú chladničku a na jej miesto pôjde umývačka, bez nej to nepôjde...:(
Sporák som presunula na kraj, zmenšila som umývadlo a medzi dala tú užšiu skrinku. Uvidím či to prejde, nezdá sa mi úplne tá indukcia na kraji, kvôli pevnosti dosky...
Kokoska A vy ste na tie police nedávali tapety, alebo povoskovaný papier? :D Pripináčkami pripnuté, to isté aj v linke, na každej poličke.
Kokoska Já pamatuju tohle:
Jiná Realita je to folie, bohuzel na pravy drevo nebyly finance a takovou tu tenkou dyhu truhlar nedoporucil, ze se vojede. Ona i podlaha je lamino. I tak stala ta rekonstrukce skoro milion![]()
Kokoska jojo, já jsem právě překvapená kolik lidí tu "naši" luxusní zná/mělo, protože v mém okolí - na panelákovém sídlišti nikdo (byli jsme extra kousek ulice čtyř cihlových novostaveb, zbytek echt sedmdesátkový paneláky a tam měli nějaké hnusy asi jak píšeš. a potom v "novém sídlišti" z osmdesátek byly linky plechové a elektrický sporák s plotýnkama, tam jsem půl roku bydlela a to bylo něco tak strašnýho...
Garfie na kuchyně vedeš!![]()
Zina naši ji taky furt mají, s dlažbou, novou deskou a novým sporákem, i přesně v tom uspořádání jak dala Karja, u okna je zděná spíž. vypadá pořád výborně. klidně bych v ní vařila furt, i když samozřejmě šuflíky, skříňky.. sice všecko drží ale už to nemá ty hladký dojezdy a tak.. prostě žádné retro ale poctivá stará klasika:D
paktofonika do ty jidelni skrine myslim jo, pod nadobi ne, tam byly bile natreny. Sporak stal u zdi, ta byla brzo jak cune, jak obcas odstriklo z panve. Tak jsem vlastnorucne oblozila kus zdi drevenyma deskama, ktere jsem nalakovala nejakym vodeodolnym lakem. Byly z takovych prkynek silnejsich a slabsich, vypadalo to docela hezky. Pamatuju se, jak jsem nad tim premyslela, aby mi slo vyriznout diru kolem odtahu z digestore jako dva pulkruhy na krajich dvou desek a sesadit to dohromady.
Zina bingo, nastesti byla jednobarevna svetla.
tohle měla babička, to byl jeden z úplně prvních panelových domů v brně, z konce padesátých/ začátku šedesátých let
ten šuflíček na příbory byl vtipnej:-) jsem tam chvíli bydlela (a vařila) no šlo to.. ono jde všude, i to co postovala Garfie jsem dvakrát absolvovala, ale to bylo teda poměrně krušný, protože s rodinou/dětma
paktofonika připínáčky neee
ale voskovaný papír se dával, a každý rok měnil za nový
maminka to uměla nějak poskládat že se to nerulovalo a drželo pěkně na poličkách
viktorka_od splavu taky si pripinacky nepamatuju, mozna jsme to ohnuli a zespodu prilepili izolepou, uz fakt nevim.
viktorka_od splavu bez připínáku to nedrželo, vlastní zkušenost, pamatuju
Ale dát troubu a plotnu do ostrůvku, zas až takový problém není. Trouby jsou standardně do zásuvky na 230V a i varné desky se dělají na 230V. Je jich sice malý výběr ale dělají se. Vím, že je dělával Boch, asi i Whirlpool a AEG.
711990 ale vypadá to pěkně :) u podlahy bych dřevo netipovala, tohle vypadá docela reálně.
Kokoska Tak Betty já si připínáčky pamatuju, ale doma jsme je neměli, brrrr fuj. moje maminka je narozdíl ode mě hrozně šikovná a hlavně má knihovnickou školu, takže umí poskládat obal na knížku/sešit/učebnici (obaly jsme nikdy nekupovali, každý podzim vystřihovala a skládala) vyrobit jakoukoliv krabici, sama tapetovala jak místnosti tak vestavěné skříně apod, a vůbec... mě v porodnici prostě vyměnili, já jsem z jinýho vrhu:P
Potrefenáhusa Jo! No nejsem já cáklá? Stál skoro celou výplatu a pak trávím půl roku v tomhle, ale byl to splněnej sen!! ![]()
paktofonika No vidíš, naděláš s tím
pan domácí by měl jistě radost!
viktorka_od splavu
no že jo! Ale tahle teda nakonec byla moc krásná!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY