notna jinx Catherinne jak máte ošetřené parkety? Lak, olej, vosk? Budeme brousit lakované dubové, tak zvažuji, zda znovu nalakovat, nebo opatřit něčím jiným. Ne že bych toužila o průběžném olejování/voskování, ale láká mě nechat to dřevo víc přírodní.
design a architektura
Karja Desku jsme polepili taky :o) Ono jak to byl nájemní byt, tak to asi bylo intenzivněji používané a hlavně okraje dvířek byly odrbané, tak to oblepení celkovému dojmu vážně pomohlo.
Tak se hlásím do skupiny (ne)šťastnic, co budou rekonstruovat.
Mám dotaz, zda někdo vlastníte "lepší" kovové zárubně. Nové dveře bych chtěla co nejjednodušší bílé lakované, ale nelíbí se mi k nim dodávané obložkové zárubně.
Debaty o kuchyních už mám podrobně pročtené
.
coralline Tu plechovou jsme měli taky, ještě před tou Betinou. A pokud vím, ještě slouží, akorát natřená na modro![]()
Karja stejnou kuchyn měla švagrová, nevíš jak se jmenuje? Oranžovou
My jsme měli Alpinu. Před 40lety
a my meli presne tento drez pres celou hloubku linky, doted se mi po nem styska
Hele a jak jsem pátrala v archivu, abych našla naši kuchyň v originále (a nepodařilo se mi to), tak jsem objevila svoji úplně první "vlastní" kuchyň, v mém prvním bytě. Bydlela jsem tak možná víc než půl roku, úplně jsem to už vytěsnila
Tak pro pobavení. Mimochodem, tu troubu mám dodnes ![]()

Potrefenáhusa Umývačka je v ostrovčeku. Mame to tak i teraz.
Ty jo, to tam mate někde odpad? Nebo budete nějak zvlášť dělat?
Parkety jsme renovovali ve dvou bytech a finální úprava byl lak lesk. Dávali jsme tři vrstvy a vydržel všechno. V jednom bytě jsem měla 3 roky kancelář, pod kolečkovou židlí nebyla žádná podložka a dobrý. Lak držel. Normálně jsem je stírala mopem. Jednou ročně jsme je ošetřili nějakým přípravkem od firmy Bona, který je naleštil a nesmylo se to při běžném úklidu. I laky jsme měli zn. Bona.
Teď máme dřevěná prkna. Původně byla lakovaná, ale obrousili jsme je a jsou ošetřená olejem od firmy Adler. V jedné místnosti jsme dali olej bílý a dřevo je světlejší. Zbytek je ošetřený bezbarvým olejem a podlaha vypadá jako by byla bez povrchové úpravy. I na omak není ten olej poznat. Je to jako hladké dřevo. O proti lakovaným parketám je pocitově ta podlaha teplejší.
Z laku jde většina špíny jednoduše setřít. Naolejované dřevo taky stírám mopem, ale některá špína se víc k tomu dřevu přilepí a musím použít větší sílu na mop. Většinou když kápne něco sladkého a zašlape se to, což zase není tak často. Ale nevsakuje se to.
Z naolejovaného dřeva nešla umít jen razítková barva. Nevylila se, jen dítěti popadala nabarvená razítka. Dítě si toho nevšimlo a až jsem to zjistila já, bylo to zaschlé a nešlo dolů. To se muselo jemně obrousit. Stačil smirkový papír. Ale nezanechal ten brus žádné stopy. To pokud něco přilne k parketám trvale, obrousit lak není tak jednoduché.
Garfie To je ten villeroy dřez?????![]()
![]()
notna díky za obsáhlý report.
Garfie já několik let pekla v MW s horkovzduchem, alé toto je vyšší level ![]()
Pôdorys vyzerá takto, len poloostrov bude ďalej od linky. Nešlo mi to dobre naplánovať.

Potrefenáhusa Tak som prišla na to, že to asi nepôjde! Že ja som to tu dávala, som bola šťastná, že kuchyňa hotová a teraz viem, že nič nemôže byť tak ako to je.Buuuu ![]()
Garfie To je paráda, asi sa inšpirujem :D
paktofonika To půjde, prohodit sporák a 40 skříňku, použít případně ten užší dřez a dotáhnout pracovní desku až pod okno přes radiátor. Jak vysoko máte parapet?
paktofonika Půjde!!!! Prave na to budeš v ikee připravena, jaký požadavky na ne mas navalit!!!
paktofonika
Ono by to šlo ale musíte si to stavebně připravit. Protože mezi první otázky bude patřit ta, jak je přivedená voda a odpad k té myčce v poloostrově.
Potrefenáhusa Tož ono teoreticky jde leccos, ale těžko chtít po pronajímateli, aby vytahoval vodu do ostrůvku a podobné divočiny.
Sweet Potato Já to vim
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY