design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 08. února 2020 10:01

paktofonika Tohle je dobrej systém, to by mohla mít @Jiná Realita samostatný šatník  na normální oblečení a samostatný na kroj :)

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 08. února 2020 10:12

paktofonika Jiná Realita   taky  planuju rekonstrukci bytu (částečnou), tak se tady ráda kochám a inspiruju. To první řešení šatníku se mi moc líbí (pořád uklizeno, když se zatáhnou dveře). Naopak vysouvací systém nebrat. Měli jsme takto (ne tedy pod šikminou) řešenou knihovnu a bylo to na zabití-dost těžké na posouvání, zasunout to přesně na místo, aby to nebylo křivé, byl taky kumšt (leda by to jezdilo v nějakých kolejnicích). A zabere to teda děsně místa...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. února 2020 10:23

paktofonika wow, díky, tady se člověk fakt dozví věcí :)

zatím jsem přemýšlela, že bych to udělala tak, jak namalovala DruI , a pod tu šikminu nechala udělat hodně šuplíků. mám dojem (to jsem zapoměla změřit), že nejnižší výška šikminy je tak cca určitě 80 cm, spíš víc, takže když tam dám ještě hloubku šuplíků, mělo by to být pohodlné. ale líp to proměřím, až budu mít nějaké pásmo, dvoumetrovým metrem to jde docela blbě.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. února 2020 10:51

Jiná Realita Na Pintereste nájdeš všetko :) Toto je v podstate to, čo nakreslila DruI.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. února 2020 10:54

Camp_L Tie šikminy sú hrozné, čudujem sa, že ľudia dobrovoľne stavajú domy s týmto riešením. V byte je to o to horsie, že potrebuješ využiť každý centimeter priestoru.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:02

Jiná Realita 

Já bych asi šla jinou cestou a předělila spíš ten pokoj po dýlce, čímž by vznikla předsíňka, ve který by mohla bejt ta šatna (pokud schodiště skutečně posuneš ven)... a získala bych ještě jednu rovnou stěnu navíc. Pod to zkosení bych naopak nechala udělat knihovnu, kam bych dala aspoň část knih, který tak často nevytahuju.  Takhle nějak... nevím jak dveře - podle mě je lepší, když nejsou úplně proti posteli

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:05

paktofonika  A myslím, že v novostavbách moc nevznikají, že by někdo toužil po šikmině, spíš tam, kde se rekonstruuje stávající a zvedá dům o patro a podobně. Ale když už se to bez nich neobejde, obvykle to neni žádná tragédie.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:08

Sweet Potato No v dome je viac miesta, takže tam nutne nepotrebuješ využiť každý kúsok miesta. Mne by hlavne chýbal výhľad z okna, pokiaľ sú rovné steny iba vnútorné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2020 11:14

barbucha do takové šatny se ale vejde jen metrová skříň a to ještě pod tu šikminu, čili v podstatě komoda. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:20

paktofonika S výhledem souhlasím, známí mají nádherný půdní byt, místa spoustu, ale když si nevezmou stoličku, vidí jen nebe.

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:27

a nebo to podkroví uplně zrušit: odstraněním podlahy by se vyřešily ty nízký stropy v přízemí

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:38
Reakce na Evaeva:

barbucha do takové šatny se ale vejde jen metrová skříň a to ještě pod tu šikminu, čili v podstatě komoda. 

​Tak kdyby se i ty první dveře posunuly tam, kde je naznačený to schodiště... tak by v tom vzniklým horním čtverci bylo místo i na vyšší skříň - tam šikmina není.

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:40
Reakce na RoSa:

a nebo to podkroví uplně zrušit: odstraněním podlahy by se vyřešily ty nízký stropy v přízemí

​Nebo zbourat a postavit úplně novej barák, ty dobráku

Offline RoSa
10226 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:42

barbucha ty dveře pod šikminou ale neotevřeš! šoupací jedině by šly

Offline barbucha blogger
36085 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:46

RoSa 

Ježiš dyk ta šikmina začíná tam, kde je ta modrá čára, ne? Tam přece neni hned metr nízká? Ale jako jo, šoupačky by to vyřešily úplně.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. února 2020 13:03

barbucha to by nešlo, protože v tom případě by přestal mít smysl světlík do kuchyně. na nově vytvořené chodbičce totiž sice je okno, ale vede do obřího schodiště, které má sice asi 10 metrů na výšku, ale je tam jen jedno střešní okno. okno je nad světlíkem, nekreslila jsem ho, nebylo to předtím nutné.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 08. února 2020 13:06

Sweet Potato paktofonika Výhled v podkroví vyřeší vikýřová okna. Dcera jich má v pokoji několik a 2 "normální" ve štítu, takže má výhled na 3 strany a nejsvětlejší pokoj v domě. 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 08. února 2020 19:56

Emi Jak mate, prosim, poresena ta vikyrova okna?  Vytazena  jen ven ve strese nebo regulerni vkikyr se striskou?

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 08. února 2020 20:27

paktofonika Sikminy na domech historicky vznikaly na místech, kde bývalo hodně sněhu a stavi se tak na horach doteď. Rovná strecha by to unesla jen těžko. 

Offline Sweet Potato
40629 příspěvků moje polička 08. února 2020 20:32

Emi To je určitě super, ale ne všude lze na starou střechu nasázet vikýře.