design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:47

RoSa normy jsou v CR az prehnane prisne. Taky myslim, ze 2 metry jsou malo, ja bych se v tom necitila, ale bydlet tam bude Realita. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:48

tzaziki driv byl zdarma sketchup, ale jak je to ted nevim. 

Offline Tak Betty
6194 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:51

JJR je malá, výška 210 cm není žádná katastrofa

Vlastně 215

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. února 2020 11:59

Karoleena na ten drátený som pozerala, páči sa mi, ale neviem úplne kam by som ho dala. Do spálne vôbec netuším čo. Cez týždeň nemám úplne čas to hľadať, snáď tento víkend niečo zbastlím dohromady. Sklenené industriálne sa mi páčia a to veľmi, ale sklo máme v kúpeľni a na chodbe a i keď sa u nás veľmi nepráši, musím ich utierať viac ako by som chcela. Prevesenie budem musieť aplikovať nad ostrovček. Dúfam, že to nedopadne každý pes iná ves. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 07. února 2020 12:04

tzaziki Co přesně očekáváš, že to bude umět? Potřebuješ fakt jen rozvrhnout prostor se základníma prvkama typu dveře, okna, příčky? Nebo by to mělo umět i rozvody, elektroinstalaci...? Máš to pro vlastní potřebu, nebo to pak potřebuješ předat dál, takže chceš i nějakej rozumnej export? SketchUp je dobrej a v základní verzi zdarma, ale s omezenýma funkcionalitama, možná by ti mohlo vadit, že tam třeba chybí právě práce ve 2D prostoru, což je fajn, pokud člověk potřebuje udělat nějaké půdorysné rozvržení. Ne že by to v tom 3D udělat nešlo, ale je to pohodlnější.

Kdyby ti stačil nějaký vcelku základní nástroj co je taky zdarma tak můžu doporučit Homestyler, mám v něm rozvržený celý byt a pracuje se mi s tím dobře, nenarazila jsem zatím na nic, co bych v něm i v té základní free verzi nedokázala vytvořit. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 07. února 2020 12:27

RoSa Tak lidi si zvyknou na kdeco a normy se taky mění. Když se stavěly ty vinohradské činžáky, byla norma 3,5 m.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. února 2020 13:49

opět necituji, protože přibylo moc stran a nezvládám :)

kuchyni do patra fakt ne, to by byly takové stavební úpravy, že bych ten barák mohla rovnou zbořit. tady už byly trochu rozvody, jen se to upravovalo, nemuselo se moc kopat, sekat a podobně.

já vím, že to není moc, ale na durhou stranu anglické domky taky mají mini stropy, a nikdo na to ještě neumřel :) uvidím, jak se tam bude dlouhdobě bydlet. dlouhodobě tam byly zatím kanceláře a jaké byly útulné.

teď řeším, co s patrem, protože tam je jen jedna místnost, která je divně dimenzovaná, nedá se rozdělit na dvě menší, na to je moc malá, má jen jednu dlouhou rovnou zeď a pořád mi vychází nábytek kolem zdí a uprostřed díra, což vypadá hnusně :/

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 07. února 2020 13:49

Lamicka Karoleena Dekuji.

Budeme upravovat podkrovi, z klasicke pudy dva pokoje a koupelna. Trosku se s manzelem rozchazime v nazorech na vyuziti prostoru. Pokousim se ho zpracovat, at se poradime s nekym kdo tomu rozumi. Nejaky architekt, ktery to ma v oku. Pry to zvladneme samy, no nevim. Proto hledam nejaky program, ktery by nam pomohl.

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. února 2020 14:07

Jiná Realita kdyby se jedna část oddělila jako šatník? Tam nutné nepotřebuješ světlo a vznikne ti ještě jedna rovná zeď, navíc pod tu zkosenou se taky ta něco ukládat. ( Pochopila jsem, že je tam podkroví).

Jinak výška stropu za mě cajk. Já jsem panelákové dítko, matka vyrostla v samodomo rodinném domě, kde taky nebyly zrovna 3m stropy a všichni jsme tady.

My mame v tom paneláku v předsíni a koupelně ještě navíc podhledy. To se tady zalamujou lidí z těch prvorepublikových činžáku, ale tak nemá každý to štěstí tak bydlet ( já bych tedy ani v centru Prahy bydlet ani nechtěla, tak mám holt nízké stropy).

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. února 2020 14:11

continuity asi tak. Ja bych teda v centru Prahy bydlela zfleku, ale zas nemame hypoteku a to je teda pro me asi v tuhle chvili dulezitejsi....

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. února 2020 14:20

711990 uvidíš s těma dětma. Ja to od šesti let vykopala na hřiště a dohlížela z okna.  To by v centru neslo. Teď mají výběh 1x2 km více méně bez provozu + 10 minut pěšky a jsou v lese, ja jsem tam strávila tam s kočárem dvě mateřské. A na Václaváku jsem za 20 minut, kdych chci zapařit. 

Muž bydlel kdysi u Strossu, říkal dobry, ale bez dětí, navíc tam v noci bývalo docela zivo. O ceně už ani nemluvím, asi bychom si mohli nějak dovolit, jenom nevím proč bych to dělala. 

Offline slniecko admin
19635 příspěvků moje polička 07. února 2020 15:22

Myrtila Biely kvet aha, tak žiarovkou, môže byť.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. února 2020 15:56

continuity Ja som panelákové dieťa ale tam je štandard 2,5 a podľa mňa to v pohode stačí, 40cm menej je dosť rozdiel, u výšky 3,5 by 40cm nikto neriešil. V centre som si celkom rýchlo zvykla, ale tak ja som bývala v centre veľkého mesta i predtým.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. února 2020 15:59

kuchyně je namalovaná! jaké budou dvířka, se ještě rozhodnu, ale kde bude co, už jsem konečně dohodla, takže aspoň jedna věc z krku. ulevilo se mi :) ale současně se jdu bát, jaká cena přijde to zjistím dnes nebo v pondělí. ale nebylo kde moc na čem ušetřit, takže stejně nic nenadělám. v ikea plánovači to aspoň člověk věděl hned!

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:06

continuity

cca viz obrázek. podle mě tam nikde nic oddělit nejde. zeleně jsou dveře a okna. modrá čára je linie, za kterou klesá strop, protože je to podkroví. červeně je místo, kde jsou teď schody (pak budou zvenčí místnosti) a ten otvor je v plánu asi zanechat jako prosklený bezpečnostním sklem coby světlík do kuchyně dole. černý útvar je taková super silná zeď, ve které je komín. původně v té nice vpravo dole byla krbová kamna.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:08

Nam se v sirsim centru Prahy bydli s detmi krasne. Zelene plno, hriste i obchody na kazdem rohu, do prirody kousek, do centra taky. Skoly/skolky a krouzky mame do 10-15 min. pesky. Aut by tu mohlo jezdit mene, ale to se doufam taky nekdy vyresi. 

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:09

Jiná Realita jaké jsou rozměry toho?

Chceš tam ložnici?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:13

continuity rozměry nevím, musím si to dnes ale změřit, pak to sem případně hodím znovu. bude to něco jako 4x6 nebo tak nějak. a musí tam vejít velký šatník a postel a toaletní stolek a něco jako knihovna. a truhla na kroj :D (trochu kecám, snad mi vleze do toho šatníku)

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:17

Lamicka paktofonika nemusíte mi teď všichni psát, jak se vám v centru dobre bydlí

Já jsem dost jiný typ, nejsem městský clovek  celý život bydlím max 10 minut od lesa ( lesa, ne parku) a nehodlám na tom nic měnit k horsimu. Ve velkoměstě jsem skoncila kvůli práci, co se týče dostupnosti do opravdové přírody a do hor jsem na tom nejhure za celý život a občas mi to teda dost chybi. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 07. února 2020 16:50

Jiná Realita 

Já bych zkusila jít při zařizování tímhle směrem, kdyby to rozměry dovolily.