Patina nebo znaky opotřebení na masivu mi vůbec nevadí. I se mi to líbí. A při velké nehodě to jde ohoblovat, obrousit apod. Takové poškrábané lamino, dýha apod., s tím udělat nic nejde. My máme jedno umyvadlo s velkou odkládací plochou z keramiky. Podařilo se ho bohužel naštípnout. Je to profi slepené, ale je to vidět pořád :-(
design a architektura
Lamicka Takže přeci jen blázen?![]()
0zero7 Hele to podle mě fakt nejvíc záleží, jak moc tvoje mamka lpí na tom mít desku bez poskvrnky. :) Naši měli v koupelně dubovou desku se zapuštěným umyvadlem mnoho let a jako vypadalo to podle mě výborně, ale ta patina je taková nepředvídatelná věc, nějakej flek se semtam vyrobí, a pokud má člověk potřebu všechno mít naklizený a vydrhnutý, mohla by mu taková přirozeně stárnoucí deska z masivu dělat nedobře... Ale s údržbou jinak vůbec žádnej problém nebyl, naopak.
Sweet Potato a sakra! ![]()
Lamicka když jsi zmínila tu červenou řepu a dubovou desku.... Fakt tam není po takové nehodě nic vidět, když se to bezprostředně po "akci" utře? Mám v plánu dubovou pracovní desku a trošku se bojím (červené víno, ta řepa atd.).
EDITH4B Nezustava tam nic, ale utiram to opravdu hned. Desku mame 3x napoustenou olejem (napustit, obrousit a opakovat) a nezazira se to. Mame ji 10 let a je porad pekna.
Lamicka díky!
mně třeba nevadí patina na podlaze, patina na schodišti, ale desky, ať už v kuchyni nebo v koupelně, bych osobně potřebovala bezúdržbové, protože pokud nejsou krásně hladké, mám pořád pocit, že není dobře uklizeno :D já vím, že je to divný. kdybych měla kolečko na desce u umyvadla, nebo se o ni musela nějak speciálně starat, aby tam nebylo, šla bych buď já, nebo ta deska!
kdybych měla kolečko na desce u umyvadla, nebo se o ni musela nějak speciálně starat, aby tam nebylo, šla bych buď já, nebo ta deska!
![]()
neni to divny!;-))
mne třeba přijde i divny jednou za čas neumejt zasvinenou baterii u umyvadla, přijde mi to normální, a to mě z přehnanýho uklizeni nikdo obvinit nemůže
Potrefenáhusa prece nejde o to, ze bych to chtela vubec neumyvat - ale aby to slo snadno a rychle. baterii ve vterine otru a je cista, to misto okolo stojankove je nutne fakt peclive cistit a stejne se tam furt neco hromadi. taktez pravidelne myju kuchynskou linku a dokonce lestim varnou desku, vetsinou kazdy vecer. ale rozhodne behem vareni nemusim hlidat co kam polozim a prubezne to necidim, hrozne by me to otravovalo, natoz abych hlidala a pulirovala kdyz si neco odlozi dalsi clenove domacnosti, uaa
viktorka_od splavu Mne to prave nepřijde nijak narocny, proste beznej úklid - ze mi přijde, ze se tady z toho dela kdo ví co
Potrefenáhusa Já teda myslela, že se bavíme o nevratných nebo těžce vratných následcích - ta kolečka na dřevu. Tohle řešit nebo tomu předcházet, když by to hodně hrozilo, by mi přišla jako zbytečná komplikace nad hranicí běžného úklidu. Prostě nepraktické.
Exit: čištění kolem stojánkové baterie oproti tomu považuju jako věc sice možná otravnou, ale běžnou.
Sweet Potato Já myslela okolí baterie, ze se holt čas od času objede starym kartackem
v koupelně jsem měla nějaký exotický dřevo a za deset let používání to bylo furt v pohode, kolečko je nějaká chyba
ale ne březový desce v kuchyni jsem teda měla jednak flek od řepy a jednak cernej flek od zapomenutych kleští
Sweet Potato bezna vec to asi je, ale pro me uplne zbytecna, vnimam tuhle instalaci jako vynalez pro line remeslniky a pilne hospodynky:-) proste kdyz uz to doma mam preziju to, budu-li si porizovat nove vybaveni, vyhnu se tomu. asi kdo je zvykly od detstvi ani ho to nenapadne, my jsme meli vzdycky nastenne a ty stojanky mi prijdou jako krok uplne blbym smerem
viktorka_od splavu Já už nějakých nejmíň třicet let žiju se stojánkovýma, dokud jsem se to tu nedočetla, tak mi nepřišlo, že by se tam generovaly nějaké mimozemské civilizace.
viktorka_od splavu Zase tak strašné to asi nie je. Pravidelným upratovaním sa tam podľa mňa nič extra nezanesie.Ta v stene je asi lepšia, ale utierať ju musíš takisto, či to budem robiť na stene, alebo na doske je úplne jedno, časovo skoro to isté.
Magorina je toto, sklenené umývadlo na sklenenej doske...To by som šudlila 5x denne

Já mám kromě vany všude stojánkové a žádný problém s čištěním jsem doted nemela, normalne to otru kouzelným hadrem, kdyz sudlam umyvadlo, zadelanejsi je rozhodně odtok.
Ty podomitkové potrebuji cca 10-12cm mista ve zdi a ja to proste nemám. Už tak je ta koupelna docela malá.
Mě zas přijdou šílené na úklid ty umyvadla postavené na desce, mám umyvadlo na skříňce, jeden 60cm kus porcelanu i s docela širokým okrajem a je to ideal. Už takto to musim čistit i ze predu, mít to korýtko, tak se picnu.
Ale hezké to je, to jo.
Karoleena dik moc, tak uvidime, zalezi asi nejvic co tam vic chteji vicualne, me by se s bilou sobway time a sedou podlahou to drevo libilo nejvic. Tak budu dal lobovat :)
viktorka_od splavu ja mam asi anomalii, me se u stojankove nic nehromadi, radsi bych tu ze zdi, ale neporucim si. Fakt nevim co se tam uklada. Desku v koupelne utru pribezne za provozu, tak asi proto?
Potrefenáhusa tak to uz zname ne?
Sweet Potato haha, nevis, treba je za sprchovym zavesem Ripleyova!
continuity Četla jsem "když sundám umyvadlo" a jak už jsem se tady dočetla leccos, vteřinu jsem o tom ani nepochybovala![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY