design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 01. února 2022 12:03

slniecko Jo, ale vymrzle ruce do studené lázně dělávala i moje máma. Já teda v dětství bývalá často nemocná, takže nemuzu úplně potvrdit že je to dobrá cesta:-D 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 01. února 2022 12:14

Mně vysvětloval kamarád z Anglie, že důvodem je i šetření vodou a on je vychovaný neplýtvat. Takže si natočí co potřebují. Prý si ale tady v ČR zvyknul rychle na dlouhou horkou sprchu.

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 01. února 2022 13:31

Kokoska Právě v Edinburgu jsem zažila pravej a nefalšovanej penzion jak vystřiženej z cca 1910. Vedený stařičkými manžely, oddělené kohoutky samozřejmě, prošlapané koberce na prošlapaných schodech, pach kočičí moči a vařené kapusty, večeře v přesný čas a pouze s tichým důstojným rozhovorem, naprosto nevytápěné ložnice. Fakt jako propadnout se do starých románů.

Ale jinak tak půl napůl, při cestě JV Skotskem jsme většinou bydleli v BB, tam byly kohoutky normální. V hospodách jak kde. A v mý nejoblíbenější ve Windsoru jsou samozřejmě oddělené a pevně doufám, že to tam tak i zůstane.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. února 2022 13:50

Karja je to dobrá cesta, když je dáš do teplé, hrozně to bolí, jak když ti trhají nehty. V dětství jsem si to vyzkoušela, když jsem neposlechla dobré maminčiny rady:)

Offline Kokoska
34634 příspěvků moje polička 01. února 2022 13:55

andulka01 az na tu kocici moc popisujes penzion, kde jsme bydleli na ostrove Man

Byl to navic strasne uzky a vysoky dum, schody jak do nebe, pokoj, ze kteryho ukrojili na koupelnu takovou nudlicku, ze kdyz se clovek predklonil k umyvadlu, musel otevrit dvere a mel zadek v pokoji. A system snurek, kterymi se poustel ohrivac a rozsvecela zarovka. A byli jsme v nejvyssim patre a pokoj mel skleneny vikyr, zima jak v psinci. Sedela jsem na posteli, kufr vedle na zemi, mezi postele se tak akorat vesel postaveny. Pak tam byla skrin a jedna zidle, ktere vyplnovaly zbytek prostoru az na asi metr ctverecni, do ktereho se otviraly bud dvere z chodby nebo z te skrine. Na zidli jsem mela hozeny svetr a bundu. A vstoupil muj muz, ktery se zdrzel dole, prastil se o tu zidli a kufrem naboural skrin, uprel zrak na muj kufr a pronesl Potrebuji vice mista, nemuzes si ty svoje veci nekam dat? 

Byli jsme tam jen 2 noci a fakt jen noci, ale vzpominame dodnes. 

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 01. února 2022 14:53

Kokoska Ano, systém šňůrek! Mě to vždycky tak rozesmálo, v koupelně hra na nejvyšší bezpečnost, ale jinak elektriku tahanou kudykoliv, vodu i odpady po fasádách... Ale jinak, to se tu ví, jsem anglofil

Offline Kokoska
34634 příspěvků moje polička 01. února 2022 15:17

andulka01 mne se tam vzdycky strasne libilo, at v Anglii nebo ve Skotsku, ve Skotsku asi vic. Jezdili jsme po mensich mesteckach, prirodou,  jezera, kopce, stary hrady, sem tam nejaka ta palirna... hned bych jela.

Offline continuity
42660 příspěvků moje polička 01. února 2022 19:05

Karja tak se to má dělat, promrzlé do studené, maximálně vlažné a ohřívat fakt pomalu. S nemocemi to myslím nesouvisí. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. února 2022 20:44

Karja dočítám a nezvládnu všechno, ale nepřemýšell jste nad stěrkou? Máme je v obou koupelnách. V jedné svtlejší a v druhé tmavší šedou a je to boží! Naprosto bez údržbové, nic na tom neni vidět, několik let jsou jako nové  Dá se udělat i bílá nebo jakkoliv barevná... Máme je i na podlahách a fakt doporučuju! 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 01. února 2022 21:56

MPLee Přemýšleli jsme nad nimi jen velmi zhruba, že tomu spíš nevěříme, že to dlouho vydrží nebo že to vydrží nějake větší čištění (ehm, ne že bych ho dělala:-D, dlažbu na stěnách jsem myla naposledy před prvním porodem:-D). 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:17

Karja my je máme 8 let a jsou fakr jako nové, můžu poslat fotku  Je to fakt boží, máme jí i ve sprchovem koutě a neničí se to. Nijak extra to nečistím, protože to není vůbec potřeba

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:23

MPLee Jo. Jako na internetech to taky nikdo nepomlouval ale nějak jsme to prostě úplně vyřadili. Kamarad to má v kuchyni, ale ještě prilis neozkousene a jeden znamy na to v kuchyni teda nadává, že nic mastného vůbec nemůže vyčistit, ale kuchyn je úplně jiná zátěž. My to asi dělat nebudeme, obkladat si to budeme sami a bojím se, že tu stěrku bychom spíš nějak funkčně podelali, páč to snad je 6 nějakých různých vrstev, co jsem tak zaslechla. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:27

Karja  jasně, sama bych se do toho taky radši nepouštěla, to pak chápu. Ale jinak si to nemůžu vynachválit a jestli se jednou dostaneme ke stavění domu, tak je budeme chtít zase

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:32

MPLee Jo, je zajímavý že jak jsem v ty koupelnový skupině, taky to tam moc nefrcí, přitom když jsem poprvý viděla ty stěrky říkala jsem si, že to je jasnej hit budoucnosti! I se dělají teď ty velkoformátové šedé obklady co jako ta stěrka vypadají.  

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. února 2022 22:36

Karja já žiju asi v jiný bublině, ale má je doma vetšina známých co v posledních cca 10 letech něco kupovali/stavěli  Tak možná je to jak kde

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 01. února 2022 22:55

Stěrka is new meruňková výmalba

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:26

MPLee Asi jo! U nás fakt nikdo (možná proto že si to každej dělal sám a ten jeden kámoš říkal, že je to drbacka:-D), ale já to zase tolik nepozoruju. Já fakt dokud jsme nestavěli tak jsem nevěděla jestli mají kamarádi kuchyň bílou nebo černou, já jsem absolutně, absolutně nevsimava! Teď si všímám, že musím:-D. Ale není mi to vůbec vlastni, musím si na to ,,myslet,, abych se pořádně rozhlížela:-D. 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 01. února 2022 23:27

Sedmá z devíti 90procent dnesnich věci je nová meruňková výmalba, tak to prostě je. 

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 02. února 2022 07:22

Karja ja som tu stierky v bielej farbe zvazovala do kupelne ale je to strasne drahe teda mne sa to zda drahe. A tiez budeme robit sami tak vyhrava dlazba a ciastocny obklad. No az teda to budeme robit

Inak decka maju v byte ten velkoformatovy obklad co vyzera ako beton je to stale krasne. Na dom si dali tie stierky sede aj na podlahy v kupelne a wc . Je to krasne ale ja by som za to tie prachy nedala, som zgrlos.

Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 02. února 2022 09:47

Janulik03   Zgrloš je předpokládám český Škrt? To je krásný výraz, asi s dovolením zařadím do slovníku.