design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 04. února 2022 13:37

Candanceja nevím co máte za aplikaci, ale co vím jistě, že laik nemá šanci poznat jestli je jakákoliv aplikace bezpečná nebo ne. Je to asi profesní deformace, ale ja považuji jakoukoliv aplikaci za nedostatečné bezpečnou, pokud se neprokáže opak. 

těch případů, kdy by se u prvního kola testů nenašel zásadní problém, je úplné minimum. Jsou dokonce firmy, které si jako promo nechávají za testy zaplatit až ve chvíli, když najdou kritickou zranitelnost. Můžou si to dovolit, protože ji najdou téměř vždy. 

Jedine, co jsem tady chtěla sdělit je, že když to někdo nepoužívá, možná to nedělá až tak úplně blbě a zpátečnicky. 

Ale možná máte aplikaci kvalitně naprogramovanou a otestovanou a dodavatel je schopen doložit příslušné certifikace a testy. Pak samozřejmě vše výše napsané neplatí. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 04. února 2022 14:33

continuity ja to uplne chapu. Ja to ale nenapsala ze kdo to nema je zpatecnicky. Ja to napsala jako neco, co nam hrozne pomaha. Protoze ja pracuju daleko od domova. Muz je take casto  necekane pryc a x-krat se stalo, ze deti nemely klice, nebo si nedokazaly otevrit. A u malych deti, co jdou samy domu, je to proste porad.

My si dokonce jsme vedomi toho nebezpeci ale jak jsem psala, k nam zlodej nepujde dvermi. Vim, ze to muz nejak zkoumal. Ale ja to vedet nechci.

Ja vim, ze ty nepouzivas ani apku na vysavac. Ale v tom pripade nemuzeme pouzivat ani mobil a to odposlouchavani googlu nebo koho me stve mnohem vic.

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 04. února 2022 15:04

Candance Aha, tak on je to spíš takový pomocník než bezpečnostní věc. Jako je to teda zajímavý 

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 04. února 2022 15:18

Candance tak pro apku na robotický vysávač nemám úplně využití. Kdyby mi významně ulehčovala život, tak bych ji možná zvážila. Ale ten přínos není takřka žádný. 

Mobily dnes už umí být bezpečné, pokud člověk dodržuje pár základních pravidel není to až taková hrůza, ale chce to nebýt líný, aktualizovat, číst, co ty aplikaci povoluji a neinstalovat si každou ptákovinu, jen proto, že mi to poslal kamarád. 

Zrovna na ty odposlechy pomůže okřesat přístup aplikací k mikrofonu na nezbytné minimum. Android to na vyřešeno celkem šikovné, je to práce na pár minút, ja osobne to čistím tak jednou měsíčně. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 04. února 2022 16:03

Karja na bezpecnost mame klasicky bezpecnostni system. Toto je jen otevirani dveri a domovni vratnik

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 04. února 2022 19:58

add chytré domáctnosti.... vedle nás vyrostla ulice řadovek, většina hyper modern smart. A soused mi vykládal, že se tyhle opil a Siri hi nemohla poznat a nepustila ho domů 

add naše okna.... odpoledne jsme byli v showroomu dafeplast a teda jsem nadšená. Z x barev jsme vybrali dvě a změnili dveře. Takže dveře budou plné, bez pičičmundiček. A podlehla sem madlu místo kliky. Ale nebude mít kulatý profil, ale hranatý. 

a v neděli máme schůzku s pánem, co dělá dřevem obložené fasády. Předsíň máme jako defacto přístavek, tak by se nám to líbilo obložené dřevem. A celková fasáda bude nějaká offwhite. 

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 04. února 2022 20:51

martek01 tie farby sa mi pacia, a drvom oblozenu verandu by som potom velmi rada videla, moze to vyzerat velmj pekne.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 04. února 2022 20:58

Janulik03 je to můj sen! a ráda bych takový to dřevo, jak časem šedne. Původně to tak mělo být hned od začátku, ale v 25 letech sem neměla takový koule....

Offline Janulik03
20126 příspěvků moje polička 04. února 2022 21:10

martek01nam este fasada nova bude chvilu trvat, ale rada sa dam inspirovat. Nech vam to vyjde, uz teraz som zvedava

Offline Myrtila
5262 příspěvků moje polička 04. února 2022 22:27

martek01 Tuhle kombinaci mame taky, offwhite fasadu a drevem oblozeny pristavek (u nas teda slouzi jako dilna) a vypada to dobre  Akorat teda jsme dlouze vybirali tu offwhite, nechali jsme si namichat 3 odstiny a maznout je na dum, jeden vybrali, no a jak to neni v kontrastu s zadnou jinou podobnou barvou, tak to nakonec vypada proste jako... bila

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 05. února 2022 07:54

Myrtila nemáš náhodou fotku?

Offline Myrtila
5262 příspěvků moje polička 05. února 2022 09:51

martek01 Myslela jsem, ze mam, ale asi nemam. Vyfotim ti to, az se dostanu ven, a poslu SZ. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:26

Ideme si kupit novu kuchynsku linku

Ake su dobre vychytavky, resp. na co si mam dat pozor alebo co mam chciet do tej linky? Ze sa vam to z praxe osvedcilo

Ta nasa linka ma sto rokov, este po predchadzajucich majiteloch, nedostatok ulozneho priestoru, rozbite dvierka a same veselosti. Povodne sme chceli menit linku az pri celkovej rekonstrukcii, ale uz to nezvladame. Teraz kupime len linku a zvysok sa bude riesit v buducnosti

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:40

betsey - osvietenie prac dosky/ dava sa to na spodok hornych skriniek

- nedavat na vrchne skrinky otvaranie do hora lebo ten mechanizmus rychlo prestava fungovat

- ak bude rohova skrinka tak dat dnu vysuvny mechanizmus lebo je otrava sa hrabat az dozadu

- pracovna doska z materialu ktory je odolny a vybrat si podla vlastnosti a podla toho ako sa udrzuje

- navrhnutie uloznych priestorov podla toho co uz mas doma a potrebujes tomu dat vhodne miesto podla toho ako casto to pouzivas

- zastenu hlavne za varnu dosku co sa bude lahko cistit (ja tu mam male kachlicky a to sa spary nedaju vobec docistit

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:52

betsey ako pise @eless, ja pridavam: namiesto spodnych skriniek vysuvacie supliky. Za pracovnou doskou mam omyvatelnu stierku a je to super na udrzbu (ale zatial mam novu kuchynu len par mesiacov, tak neviem ako je to z dlhodobeho hladiska). 

Asi najlepsie je rozmysliet si rozmiestnenie veci ktore mas a podla toho si navrhovat skrinky (a ked je miesto, pridat nejaku naviac). 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:54

eless super, dik. To otvaranie hornych skriniek by mi napriklad vobec nenapadlo

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:57

mnum omyvatelna stierka, super, pisem si

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:58

betsey pokiaľ rohovou skrinku, tak si nedávaj ten skoseny roh a naň umývadlo. neda sa to nijak rozumné vyriešiť, takže je tam sklad sáčkov a sklenených fľašiek. Strašné!

Online Emerald
2676 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:58

betsey Ony se celkem rychle vychodi ty pisty, ktere k tomu otvirani nahoru potrebujes ( respektive k tomu, aby ti ta dvirka nepadala, kdyz je otevres ). Daji se samozrejme vymenit, ale jsou dost drahe.

Offline continuity
42657 příspěvků moje polička 06. února 2022 11:59

betsey my máme za linkou sklo.