design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 17. května 2022 21:14

slniecko máme bezrámové zasklení lodžie a nelituju. Balkon je situovaný na jih a když v zimě svítí slunce, nemusím vůbec zapnout radiator v místnosti. V létě mám tabule shrnuté, to by se mi tam i kytky uvařily. A i ti holubi si odvykli hřadovat na zábradlí, přestože nejsou skla zatažená. Dřív tam byli furt.My jsme jim vůbec nevadili. 

A v zimě je to znát, taky to dost odizoluje. Jsme na kopci, pořád tu fouká a takhle je to lepší. Kromě toho mám kde mít přes zimu většinu květin.

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 17. května 2022 21:16

martek01 Tak to není zase tak úplně nové, ale stejně viď, té prace s tím a tak! Ale ta okna taky vypadají moc pěkné! My fasádu taky budeme vybírat, dost jsme přestřelili u střechy a místo klasické oranžové máme nějakou divbobarvu cervenofialovoranzovou, fakt to nikdo nemá (ono nám to mohlo dojít už ve stavebninach, ten prodejce se zdál velmi udiven, ale ta jedna taška prostě vypadala oranžove). Tak jako co se k tomu dá....ja jsem navrhovala obouchat to prknama, ale je to drahé, musí se to udržovat a ještě je tam nejakej technickej problém. No my si na to neuvidíme, ale sousedka je estetka, všechno ladí, a ta asi trpí, má to přímo před očima při výhledu při vaření:-D Tak ji tam musíme dát něco pěkného, aby to bylo decentní! 

Offline continuity
42647 příspěvků moje polička 17. května 2022 21:17

rozarka

Navlas stejná zkušenost.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. května 2022 21:56

Já nevím, s temi holuby mám teda opačnou zkušenost. Proste když sedím na balkone, tak nepriletěj, maximálně že se spletou. No a když tam nejsem ... tak je mi to jedno, no. Občas nejakej přiletí

Offline continuity
42647 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:13

MP Meri možná máte nějaké plaché, buď hlavně rada a nerouhej se.

U nás klidně sedí a čumí na tebe, jak kdyby se nechumelilo. Nejhorší je, když si tam začne stavět hnízdo, to je konečná i když mu to vyhodis. Stěžovali si i sousedi v sedmém patře, co už jsem vůbec nechápala. Navíc, i kdyby byla pravda, že pomůže tam sedět, zas tam nemůžu hlídkovat celý boží den. 

Mně by tam tolik nevadili, kdyby nenechávali za sebou poklady. 

Ale jak je ten balkón větší část roku zavřenej, už tam nelezou vůbec a to mají hnízdo v blízké túji. Navíc tam zimují kytky, no jsem s tím převelice spokojená. 

Offline viktorka_od splavu
49174 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:21

MP Meri haha ja chodim do sauny s venkovni terasou v centru brna a holubi tam chodi kolem lidi na lehatkach-tam fakt neni moznost ze by byla terasa nevyuzivana, furt tam nekdo je, ale ty zas.. potkani okridleni si z toho nedelaji lautr nic. nerouhej se at to nedopadne jako s tim poslusnym deckem;-)

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:30

slniecko continuity 

Mně holubi lezou na nervy strašně, vyháním je furt! Jakmile je vidím dosedat, už jdu na ně... ale možná si odvykli nebo někde hnízděj teď, protože aktuálně je od nich pokoj. Vytírám balkon a meju zábradlí každou chvíli, je to dobytek... a plašej mi sýkorky, jimž jsem zřídila krmítko.

Ale zasklenej balkon bych nechtěla. Jediný "pro" je ta zimní zahrada, tu bych užila... ale jinak se obávám, že bych tam (i vevnitř) chcípla. Už takhle tu máme vedro děsný, barák zateplenej a jakmile se sem opře sluníčko (jiho-jiho-západ), lezla bych nejradši do vany s ledovou vodou. Ta spodní zasklená část se nedá otvírat, ne? Jen ta vrchní... to by mi neluftovalo spodem, na nohy... Tady nám to po tom zateplení nabízeli, a někdo si to nechal udělat, někdo ne... máme ty balkony resp. lodžie zasklený tak z poloviny, řekla bych. Na celkovej pohled to nějak moc nevadí, nebo jsem si už zvykla... V létě si tam dávám i slunečník, mám tam lavice, stůl... mít to způlky zespoda uzavřený bych tam asi nevydržela.

Offline continuity
42647 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:34

barbucha v létě se tam stejně sedět nedá, zaskleni/ nezaskleni.

Když jsem měla děti malinké, měly tam bazének dopoledne a ještě jsem tam natahovala prostěradlo. ted to v létě v poledne zavřu, zatahnu žaluzie - mám takové ty látkové vertikální a je to. Byt se přehřívá o dost méně. 

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:38

continuity 

No proto si tam dávám ten slunečník, s tím to jde. Jako když bylo nejhůř, věšeli jsme i ty prostěradla... ale šlo mi hlavně o to, že když mi fouká na nohy, dá se to vydržet, ale když ta dolní část otevřít nejde (což si myslím já), tak bych to nepřežila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2022 22:50

barbucha my tu dolní část nikde volnou neměli. U rodičů byly skla, tady máme beton. A ode dneška máme zaskleno:) Na tom jižním balkonu se v létě sedět nedá, když tam chtějí děti, tak je tam zavírám:D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:52

barbucha Jo, ta zabednena spodní část by mi vadila taky. Měli jsme vyhlidnutej jeden být, perfektní po všech stránkách. Bohuzel zasklenej balkon, chvíli jsem si tam pobyla, no a nedala bych to. Těžko se to vysvětluje, ale cejtila jsem se, jako když sedím v hodně vysoký vaně. Hrozně nepříjemný na pocit, to sklo u nohou.

A ti holubi ... no nevím, občas něco utrousej, no, zničili mi cemerici ... ale jinak máme asi symbiózu. A to malej celou zimu poctivě sypal do krmitka, takže rozhodne o nás vědí  

Bavila jsem se s kamarádkou amatérskou ornitolozkou a říkala, ze s tím jejich přenasenim nemoci to není tak žhavé. Resp. riziko není výrazně větší, než u jiných ptáků. Naopak je vychvaluje jako vrcholně inteligentní tvory se spoustou krasnejch vlastnosti. Takže já jsem s nimi v pohodě

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:55

Evaeva 

No jasně, když omdlej tak je lehce nataháš dovnitř

Já tam ráda piju kávičku a tak podobně, naproti žádnej barák nemám, je tam klid... tak bych se toho nerada vzdávala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2022 22:56

MP Meri tady v okolí balkóny s volným spodkem vůbec nejsou. Já bych radši sklo než ten beton, co máme. Ale volné sprušle bych nechtěla, bála bych se tam vypustit děti. (Asi iracionální strach) Teď máme zabedněno i pod tím betonem, sousedka si stěžovala, že jí kluci stříkají vodu až do obýváku

Offline rasaNori
8822 příspěvků moje polička 17. května 2022 22:56

MP Meri historku jak jsem stala rozkrocena nad petimetrovou dirou ve světlíku, na fosnach co pamatovaly ještě Franze Josefa, a v rukách jsem držela holuba, kterého jsem vystarala zpoza klimatizace a nemohla jsem tam ani zpátky protože jsem měla toho holuba už jsem sem dávala. O jejich inteligenci dost pochybuju...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. května 2022 22:58

barbucha oni zase dlouho nevydrží a mají tuhý kořínek (a vodní pistolky v ruce) U nás by sis kafe asi nevypila, tam to v létě žhne ještě v deset.

Offline barbucha blogger
35599 příspěvků moje polička 17. května 2022 23:04
Reakce na MP Meri:

Bavila jsem se s kamarádkou amatérskou ornitolozkou a říkala, ze s tím jejich přenasenim nemoci to není tak žhavé. Resp. riziko není výrazně větší, než u jiných ptáků. Naopak je vychvaluje jako vrcholně inteligentní tvory se spoustou krasnejch vlastnosti. Takže já jsem s nimi v pohodě

​No jo, jenže takovej malej ptáček ti ten balkon zasere míň než velkej holub (nebo dva, nebo tři)

Jinak co se zasklení týče:

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 17. května 2022 23:17

Dadoo ta rozkladacia pohovka je práve pohodlná pre ten sklon, toho by som sa neobávala. Syn má kreslo s rovnakým sklonom a teda veľké pohodlie.

Offline slniecko admin
19500 příspěvků moje polička 18. května 2022 02:00

rozarka vďaka!!! zahájim lobbovaciu akciu.

MP Meri no tak tu si to nevieš predstaviť. ako samotní holubi mi nevadia, dokonca ak sa im podarí naklásť vajíčka niektoré roky, tak balkón nepoužívame, kým neodletia, ale....tie poklady, ako napísala continuity. A sedieť sa tam takto nedá aj tak, pretože ak mám kvôli káve alebo raňajkám zahájiť Veľkú Očistnú Akciu, no tak to aj tak nepoužívame. V nedeľu ho manžel čistil kvôli návšteve, už dnes je tam problém stúpiť. Takž keby sa dalo hoci aj len večer po ochladení, alebo na jar a jeseň, všetko je plus voči tomuto stavu.

barbucha to ma doteraz nenapadlo, že máme vlastne len zábradlie, nie je tam múrik...tak to neviem, ako spravia. Múrik nechcem, mne sa páči mať výhľad.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. května 2022 08:19

slniecko stěnu ti udělat nemůžou, to by museli udělat všem v domě. Podle mě dávají sklo na vnitřní stranu zábradlí.

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 18. května 2022 08:39

barbucha my jsme měli šprušle v jednom poli, zbývající byly sklo, ale po zateplení baráku vyměnili i balkony, takže průvan zrušili. Tak jsem se rozhodla zasklít. Ono se tam v létě stejně nedalo sedět ani předtím. Zato ted si tu kávičku s knížkou uziju na jaře i na podzim, někdy dokonce i v zimě. Já tím získala víc výhod než nevýhod. A absence holubů je k nezaplacení. Nevím,jak moc je ten tvor inteligentní, asi trochu Jo, když dokáže doručovat poštu a pochopí,že se přes sklo nedostane a táhne jinam, ale není mi o to sympatičtejší. Lítají nám tu rorýsi a ty naopak mám ráda,holub navíc tak blbě čučí, není mi příjemná jeho společnost.