design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline andulka01
12781 příspěvků moje polička 11. května 2022 13:51

Kan No tyjo!
Na Smíchově je zahrada s kombajnem a před ním řádek s obilím. Museli v plotě udělat prosklenou díru, jak jim tam furt někdo kouká.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. května 2022 14:11

slniecko Já bych to nezasklivala, přijde mi to zverstvo po všech stránkách. Když tam budete chodit vy, nebudou tam chodit holubi. 

Offline continuity
42647 příspěvků moje polička 11. května 2022 16:24

MP Meri to.si jen myslíš. U nás jsem je musela z toho balkonu aktivně vyhánět, sedět tam nestačilo. 

My máme ty holuby teda extra oprskle, ony neuhnou ani před autem. 

Offline Tabea
8015 příspěvků moje polička 12. května 2022 13:38

Kan tak do garáže by se ta tramvaj asi těžko vešla, ne?
Znam jednu rodinu, co má k domu připojenej železniční vagon z osobního vlaku. Mají v tom něco jako letni kuchyň, myslím. 

Offline slniecko admin
19500 příspěvků moje polička 12. května 2022 15:07

MP Meri to absolútne nefunguje, ver mi, riešime to už 12 rokov.

dokonca ani to nefunguje, že sa po streche pravidelne prechádya susedovie mačka.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. května 2022 10:38

Takovej spíš blbej dotaz, ale víc se hodí sem: potřebuju do bytu, kde jsme v nájmu, nainstalovat do okna síť proti hmyzu. Na netu v nabídce převažujou řešení nalepovací, kdy se do rámu vlepí buď suchý zipy nebo magnetky, a na ně se napne síť, která se k tomu dodává prakticky v metráži a člověk si ji zakrátí sám podle potřeby. Nemáte s tím někdo zkušenost, jestli jsou třeba lepší magnetky nebo sucháče, nebo jestli je vůbec dobrej nápad tohle pořizovat a není s tím pak jen mrzení? Dovedu si představit, že to třeba nejde úplně ideálně napnout a pak to je hnusný a ve výhledu překážející, nebo že se to všelijak odlepuje při průvanu, nebo tak něco... 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 17. května 2022 10:43

Karoleena Ty jo a normální síť tam nejde? Nebo jakoby se majitel zlobil?my máme ty klasické udělané no, od výrobce oken, do jednoho křídla to teda vyšlo na 1000,-.

A mimochodem, včera jsme byli vybírat barvu kuchyně a jako ta pistáciové je úplně super, ale nešel k ní vůbec žádnej drevodekor a ten já chci, jen bílá, seda, tak jsem ji vyřadila. Ale asi si ji dám někam na skříň aspoň:-D 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. května 2022 10:51

Karja No jako je to ještě stále ve hře, že se zkusím poptat na správě baráku, oni jsou jak jde o všelijaký úpravy a vylepšení celkem ochotní, ale zas to celkem trvá než si to zprocesujou, tak se trochu bojím, abych pak skrz to, že to budou chtít zařídit s výrobcem oken sami, na jednu síť nečekala do podzimku. :D Tak radši rovnou propátrávám i DIY alternativy...

No a tak cos vybrala nakonec do té kuchyně, už máš finální variantu? 

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 17. května 2022 10:54

Karoleena jj bude to kombinace takové hodně světle šedé a dřeva. Chtěla jsem o té fjordske zelené,ale nám se to tam vůbec ale vůbec nehodilo. 

Offline Pinot Noir
29746 příspěvků moje polička 17. května 2022 10:55

Karoleena kromě klasických sítí na míru máme ty na sucháče v menších oknech a drží to dobře, dřív zpuchří samotná síť, než že by se to začalo odlepovat. Napnout to taky jde dobře. Ale v tom rámu to zevnitř samozřejmě vidíš, nalepenou pásku a tu síť, musí mít trochu přesah... Jako nic krásného to není. Máme to v oknech, která se otvírají málo a vlastně jen na ventilačku. A v maringotce. 

Offline viktorka_od splavu
49174 příspěvků moje polička 17. května 2022 11:12

Karoleena ja ty suchace mela ve sklepe (z lidlu) a po zime se to zaclo odlepovat. myslim ze i kdyby to drzelo, tak to v obyvaku nechces:-)

Offline EDITH4B
2128 příspěvků moje polička 17. května 2022 11:12

Karoleena stejně jako Pinot Noir máme nalepené sítě na sucháčích v oknech, která otvíráme jen na ventilačku.Drží bezvadně,neodlepuje se nic a vypnout jdou v pohodě.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 17. května 2022 11:53

Zdravím všechny, dávám fotky z naší akce Z. Po sundání původní fasády se zjistilo, že SZ stěna je fatálně poškozena. Tolik slz, co jsem probrečela..... ale mám kolem sebe asi ty nejlepší řemeslníky, co si můžu přát. Zeď rozebrali, opravili, vystužili. Vyplnilo se polystyrenem a zaklopilo. Máme nová okna, dveře. Teď už je celý dům zateplen, je udelaný přístřešek před vchodem. Čeká nás konečná fasáda a obložit dřevem. Kolauadace je naplanovná je 3.6., tak se modlím, ať se to stihne. Včetně plotu, terasy a zahrady, která zahrada není, ale je to jak u cigánů na dvorku. Staveniště no...

V průběhu stavby jsem měla x melt downů, blo období, kdy už ani slzy netekly. Co se dalo pokazit, to se pokazilo. Třeba udělali okna a udělali je blbě, madélko na dveřích není funkční atd.

Ale náš stavbyvedoucí Andrej mě vždycky chytne kolem ramen a řekne, že se všechno opraví a všechno bude v pořádku.

A celá stavna je vlastně moje pomoc UA, protože všichni kluci jsou ukrajinci. A přísahám, že jsem nikdy neviděla pečlivější a pracovitější zedníky. A když na zahradě hraje ukrajinská hudba a oni na lešení zpívají, tak mám slzy v očích. Andrejovi se podařilo 25.2. dostat do CZ celou svou širokou rodinu a sousedy, jsou to stavební inženýři a hlavně fachmani!!! Opravdu klobouk dolů

text si zkopíruju a dám na IG, založila jsem ho, aby si ostatní uvědomili, co se při stavbě může stát, když se všechno 100% neohlídá. U nás za to mohlo 8 dírek na vrut.

Offline Makara
3606 příspěvků moje polička 17. května 2022 12:09

martek01 ufff, to musela být radost! A jak asi tak má jeden vědět, co si ohlídat, že? Jinak jste tedy rychlíci. Měnit stavební dvůr na zahradu budu (možná) letos, bo podobná akce se u nás děla minulý rok, ale teď ještě dodělávají terasu, tak manzěl odmítl na zahradě cokoli dělat, než zedníci definitivně vypadnou. Možná si to ještě letos zjednoduším vysetím nějaké směsi zeleného hnojení, aby se půda ozdravila a já nabrala hlavně psychických sil na akci. Nakonec už loni se svazenka osvědčila. Udělala parádu a včely měly hostinu.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 17. května 2022 12:49

Makara já když něco chcu, tak to musí být hned! teď trpím jak pes, protože to trvá už od března. ale už vidím světlo na konci tunelu! včera jsem dokonce posekala jednu část zahrady!

Offline Karja
44427 příspěvků moje polička 17. května 2022 13:52

martek01 ty jo, to je hustý! přitom ten váš dům byl relativně nový. No sambo to říká furt, že musí našeho tatku hlídat, že to je šup šup šup, aby to bylo, ale pak se může ledaccos podělat.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 17. května 2022 14:40

Karja 15 let to letos bude. chyba se objevila po 13 letech

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 17. května 2022 14:42

a pro zasmání dám vzorník fasád. každá barva je jiná a jen jedna je bílá 

Offline slniecko admin
19500 příspěvků moje polička 17. května 2022 20:56
Offline slniecko admin
19500 příspěvků moje polička 17. května 2022 21:02
Reakce na Karoleena:

Takovej spíš blbej dotaz, ale víc se hodí sem: potřebuju do bytu, kde jsme v nájmu, nainstalovat do okna síť proti hmyzu. Na netu v nabídce převažujou řešení nalepovací, kdy se do rámu vlepí buď suchý zipy nebo magnetky, a na ně se napne síť, která se k tomu dodává prakticky v metráži a člověk si ji zakrátí sám podle potřeby. Nemáte s tím někdo zkušenost, jestli jsou třeba lepší magnetky nebo sucháče, nebo jestli je vůbec dobrej nápad tohle pořizovat a není s tím pak jen mrzení? Dovedu si představit, že to třeba nejde úplně ideálně napnout a pak to je hnusný a ve výhledu překážející, nebo že se to všelijak odlepuje při průvanu, nebo tak něco... 

​Mávali sme tie so suchým zipsom, fungovali dobre, bolo to za pár šupov a čo som na tom oceňovala bolo, že žiadne čistenie, proste po sezóne hmyzu som to vyhodila a na jar manžel natiahol vždy nové. Tie suché zipsy slušne držali, a to sme ich namáhali, pretože sme tú sieťku odlepovali a nalepovali z toho suchého zipsu aj počas leta, keď sme trebárs potrebovali to okno zavrieť pri daždi a podobne. Esteticky podľa mňa ok, aj keď samozrejme profi vzyerajú lepšie. Ale nepôsobilo to nijako neesteticky a provizórne. Teraz už máme postupne všade normálne, len to bola finančná šajba, keďže máme veľa okiena všetky strešné, tak sme to riešili postupne. Jo a lepšie je vidieť cez čierne, než cez svetlé.